Ultima oră
Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!” Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!”
Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”

Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”
VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale
Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice
Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League
Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!” Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!”

VIDEO | Craiova – Botoşani, ca bătălia de la Rovine! Moldovenii au venit la rupere în Bănie şi au avut succes de cauză. Au ieşit învingători de pe ”Ion Oblemenco”, într-un meci cu 3 eliminaţi

Superliga Publicat pe 9 mai 2021
mail-share icon Email

 

FC Botoşani a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 3-2 (2-1), pe CS Universitatea Craiova, în etapa a VII-a a play-off-ului Ligii I. Craiova a avut doi jucători eliminaţi, unul, Vătăjelu, pentru două cartonaşe galbene, şi celălalt, Bancu, pentru că l-a călcat pe Florescu, aflat la pământ, apoi a vrut să-i dea un cap în figură lui Jonathan Rodriguez. De la oaspeţi a fost elimiant Ţigănaşu, pentru două galbene. În tribune, oficialul oltenilor Silvian Cristescu a fost aproape de bătaie cu membri ai delegaţiei oaspete.

Au marcat: Dan Nistor '25 (p), A. Ivan '57 / Al Mawas '8, Chindriş '45+3, Enrico Papa '87

  • 0-1, min. 8: Caia a centrat, Bălaşa a deviat balonul spre poartă, dar ultimul care a atins balonul înainte să ajungă în plasă a fost Al Mawas, aflat într-o poziţie suspectă de ofsaid;
  • 1-1, min. 25: Braun l-a faultat în careu pe Baiaram, iar arbitrul a dictat penalti. Dan Nistor a transformat lovitura de la 11 metri;
  • 1-2: min. 45+3: Jonathan Rodriguez a centrat de pe partea stângă, dintr-o lovitură liberă şi Chindriş a marcat uşor cu capul, profitând de ieşirea greşită a lui Pigliacelli;
  • 2-2, min. 57: Andrei Ivan a marcat spectaculos, cu capul, de la 11 metri, după o centrare a lui Căpăţână, de pe partea dreaptă;
  • 2-3, min. 87: Enrico Papa a marcat din voleu, din şase metri, după o centrare a lui Al Mawas, de pe partea dreaptă.

Silvian Cristescu şi membri ai delegaţiei oaspeţilor au avut un conflict verbal spre finalul primei reprize, fiind nevoie de intervenţia stewarzilor pentru a-l scoate pe oficialul craiovenilor din tribună.

Au evoluat următoarele echipe:

  • Craiova: Pigliacelli - Vătăjelu, Bălaşa (Tudorie '71), M. Constantin, Bancu - Mateiu, Nistor (Ofosu '62) - Câmpanu (Căpăţână '46), Cicâldău, Baiaram (Screciu '71) - A. Ivan. Antrenor Marinos Ouzounidis;
  • Botoşani: Hankic - Braun, Chindriş, Meleke, Ţigănaşu - Florescu, J. Rodriguez, Ongenda (Papa '76) - Al Mawas (M. Roman), Tîrcoveanu (Şeroni '76), Caia (Fili '21, Patache '46). Antrenor Marius Croitoru.

Meciul în format live-text + video: 

Craiova - Botoşani 2-3 ( Nistor 25-pen, Ivan 57 / Al Mawas 9, Chindriş 45+3, Papa 87) 

Echipele de start: 

  • Craiova: Pigliacelli - Vătăjelu, Bălaşa, M. Costantin, Bancu - Mateiu, Nistor - Cîmpanu, Cicâldău, Baiaram – Ivan
    Rezerve: Popescu, Acka, Bic, Căpăţînă, Fedele, Screciu, Ofosu, Tudorie, Mamut
    Antrenor: Marinos Ouzounidis
  • FC Botoşani: Hankic - Braun, Chindriş, Meleke, Ţigănaşu - Florescu, Rodriguez, Ongenda - Tîrcoveanu, Caia, Al Mawas
    Rezerve: Pap, Patache, Moescu, Şeroni, Papa, Târşa, Fili, M. Roman, Camara
    Antrenor: Marius Croitoru

Min. 90+6: Final de meci. 

Min. 87: GOOOL Botoşani! Se joacă pe contre, iar moldovenii dau lovitura. După încă o şansă ratată de Todorie, Papa înscrie pentru 3-2 cu o execuţie de efect, cu călcâiul.

Min. 82: Din nou tensiune pe ”Ion Oblemenco”, după un fault. Jucătorii se îmbrâncesc, dar spiritele se calmează repede. Bancu vede roşu direct! 

Min. 72: Tudorie ratează o şansă bună. Primeşte o pasă de la Cicâldău, dar trage în portar de la 13 metri.

Min. 67: Craiova e mai periculoasă, domină Botoşani. Ivan, cel mai bun om al gazdelor.

Min. 57: GOOOL Craiova! Ivan marchează cu o execuţie perfectă de cap, de la punctul de la 11 metri

.

Min. 50: Se mai calmează spiritele în partea secundă. Faulturile sunt normale, nu mai sunt la fel de dure ca în primele 45 de minute.

Min. 46: Începe partea secundă. 

Min. 45+4: Final de primă parte.

Min. 45+3: GOOOL Botoşani! Moldovenii marchează în urma faultului comis de Vătăjelu. Chindriş înscrie cu capul.

Min. 45+1: Eliminare şi la Craiova. Vătăjelu vede şi el al doilea cartonaş galben.

Min. 37: Roşu pentru Botoşani! Ţigănaşu este eliminat după ce îl faultează pe Cîmpanu. Vede al doilea cartonaş galben. Şi un om din stafful oltenilor vede roşu. 

Min. 25: GOOOL Craiova! Nistor execută şi transformă!

Min. 24: Penalty pentru Craiova! Braun îl faultează în careu pe Ivan şi se dă 11 metri. Decizia, corectă.

Min. 13: Ocazie importantă de gol pentru Craiova. Cîmpanu centrează pe jos din dreapta, în careu, pentru Baiaram, care din patru metri nu poate marca. Hankic scoate spectaculos în corner.

Min. 9: GOOOL Botoşani! Moldovenii marchează prin Al Mawas,  din câţiva metri, după o deviere nefericită a lui Bălaşa.

Min. 8: Început intens de meci, cu ritm ridicat. Se joacă pe contre, iar cea mai bună şansă îi aparţine lui Al Mawas. Jucătorul moldovenilor trage de la distanţă, puţin peste poartă. În minutul 4, Marius Croitoru vede cartonaşul galben pentru proteste.

Min. 1: Începe partida de pe ”Ion Oblemenco”. 


În sezonul regulat al Ligii 1, Universitatea Craiova s-a impus pe teren propriu cu 1-0, iar la Botoşani a fost o remiză, scor 1-1.

Botoşănenii sunt fără victorie în deplasare, palmaresul confruntărilor cu Universitatea Craiova gazdă cuprinzând două remize şi şapte victorii ale oltenilor.

Cea mai recentă întâlnire directă: 21 aprilie 2021, FC Botoşani - Universitatea Craiova 1-1, goluri înscrise de Realdo Fili şi Andrei Ivan.

Marius Croitoru are un bilanţ slab în confruntările cu Universitatea Craiova, în toate competiţiile: 8 jocuri - 3 remize - 5 înfrângeri.

"Ca toate meciurile, va fi greu şi acesta cu Botoşaniul, dar pentru mine cel mai important lucru este ca echipa să-şi regăsească plăcerea de a juca fotbal, să ne regăsim ritmul de joc. Nu am evoluat deloc bine în ultimele două partide şi din această cauză am şi pierdut. Trebuie să ne recăpătăm încrederea, atât pentru restul meciurilor din play-off, cât şi pentru cele din Cupa României.

Fiecare meci cu Botoşaniul este greu, dar în acest moment mă preocupă mai mult echipa mea, care trebuie să-şi revină, să-şi recapete stilul de joc, să-şi recapete încrederea, să facem din nou ceea ce obişnuiam să facem. Trebuie să reintrăm în formă, să fim compacţi, să fim agresivi când nu avem mingea.

Sigur, nu este uşor în această perioadă, fiindcă jucătorii sunt obosiţi, atât fizic, cât şi mental, iar când pierzi meciuri este şi mai greu să-ţi revii, aşa că trebuie să fim alături de ei, să-i ajutăm să joace la adevărata valoare, fiindcă eu sunt convins că avem calitate la echipă. Am făcut şi schimbări în formula de joc de la un meci la altul, atât pentru a odihni unii jucători, dar şi din cauze obiective. Nu putem totuşi să schimbăm toată echipa, 4 – 5 schimbări de la un meci la altul sunt suficiente. Nu cred că problema jucătorilor este una fizică, ci mentală, suferim la capitolul psihic", a spus Marinos Ouzounidis.

"Am încercat să jucăm fotbal, am încercat să o facem cât putem noi de bine, câteodată putem, câteodată nu. Eu sunt mândru de aceşti băieţi, noi vom încerca să profităm de situaţia în care se află Craiova, Craiova e o echipă bună. Sunt câteva probeleme de loc, dar vom încerca să vedem ce recuperăm până la startul partidei.

În funcţie de rezultatul de la Craiova, vedem ce planuri ne facem. Dacă putem să recuperăm din această diferenţă de puncte faţă de Sepsi până la meciul direct, putem spera, dar e foarte greu.

Vreau să plec în vacanţă, pentru că a fost un sezon plin, cel puţin un an şi jumătate, cu această pandemie, cu două play-off-uri, calificări în cupele europene. Vreau să stau cu familia, să mă relaxez puţin, pentru că a fost o perioadă grea. Locul patru poate să nu însemne nimic dacă Craiova nu câştigă Cupa României", a spus Marius Croitoru.

Marian Barbu va arbitra Universitatea Craiova - FC Botoşani.

Echipele probabile:

Craiova: Pigliacelli - Vătăjelu, Bălaşa, M. Constantin, Bancu - Mateiu, Nistor  - Câmpanu, Cicâldău, Baiaram - A. Ivan.

Botoşani: Hankic - Braun, Chindriş, Meleke, Ţigănaşu - Papa, J. Rodriguez, Ongenda - Al Mawas, D. Croitoru, Fili

Clasamentul Ligii 1, play-off

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20171312/2/craiova-botosani.jpg

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele