Ultima oră
Xabi Alonso la Bayern? Preşedintele „bavarezilor” a făcut anunţul Xabi Alonso la Bayern? Preşedintele „bavarezilor” a făcut anunţul
VIDEO | FC Voluntari - FC Hermannstadt, astăzi, de la 17:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro! Sibienii continuă lupta pentru barajul de Conference League VIDEO | FC Voluntari - FC Hermannstadt, astăzi, de la 17:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro! Sibienii continuă lupta pentru barajul de Conference League
VIDEO | Sepsi - CFR Cluj, ASTĂZI, de la 20:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Ardelenii, obligaţi să câştige pentru a se apropia de lider VIDEO | Sepsi - CFR Cluj, ASTĂZI, de la 20:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Ardelenii, obligaţi să câştige pentru a se apropia de lider
Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!” Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!”
Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”

Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”
VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale

VIDEO | Craiova, 'tocată' de FCSB în Bănie! Dennis Man a reuşit o 'dublă'. 'Roş-albaştrii' s-au jucat cu ocaziile în repriza a doua

Superliga Publicat pe 18 dec 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19734748/22/rps6503.jpg

FCSB a urcat pe primul loc în Casa Liga 1, după victoria din deplasare cu Universitatea Craiova, scor 2-0, în etapa a 14-a, în direct pe Look Sport+. ‘Roş-albaştrii’ şi-au creat foarte multe ocazii de gol în repriza a doua. Dennis Man, golgheterul campionatului, a înscris de două ori în Bănie.

FCSB a condus la pauză cu 1-0, după reuşita lui Dennis Man din minutul 39. A fost pasa genială a lui Florinel Coman.

În repriza a doua, Craiova a fost de nerecunoscut. Dennis Man a înscris din nou în minutul 55, după ce pasa lui Olimpiu Moruţan l-a lăsat singur cu portarul Pigliacelli.

A urmat o avalanşă de ocazii la poarta Craiovei. Dennis Man, Florin Tănase şi Darius Olaru au ratat din situaţii ideale, dar şi intervenţiile lui Pigliacelli au fost la nivel înalt. Olaru a lovit bara de două ori.

Dennis Man (22 de ani) are 12 goluri în 13 meciuri în Liga 1, iar Craiova este 'victima' ideală pentru el - 6 goluri în 10 meciuri.

În urma acestei victorii, FCSB a revenit pe primul loc în Liga 1, cu două puncte peste Craiova şi trei peste CFR Cluj.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19734748/23/clasament-fcsb-craiova.jpg


Echipele

  • Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Bălaşa, M. Constantin, Bancu (cpt.) – Nistor, Bic (Screciu 78'), Cicâldău (Căpăţînă 78') – Ofosu (Bărbuţ 70'), Mamut, Baiaram (Ivan 30').
  • FCSB: Vlad – Creţu, Cristea, Ov. Popescu, Panţîru (Briceag 46') – G. Simion (Perianul 64'), Moruţan, Olaru – Man, Tănase (cpt.) (Buziuc 82'), Coman (Oct. Popescu 82').

Min. 90+3: S-a încheiat meciul! FCSB câştigă cu 2-0, dar scorul putea să fie mai mare, având în vedere ratările uriaşe ale 'roş-albaştrilor' în repriza a doua.

Min. 81: Dublă ocazie pentru FCSB! Florinel Coman a fost blocat de către Pigliacelli, apoi Bălaşa a respins mingea de pe linia porţii

Min. 78: Ocazie pentru FCSB! Moruţan a şutat din careu, dar Pigliacelli a avut o intervenţie excelentă.

Min. 77: Ocazie pentru FCSB! Florin Tănase a fost aproape de gol, dar a fost blocat în două rânduri de către portarul Pigliacelli.

Min. 76: Dublă înlocuire la Craiova! Au ieşit Bic şi Cicâldău, au ieşit Screciu şi Căpăţînă.

Min. 70: Schimbare la Craiova! A ieşit Ofosu, a intrat Bărbuţ.

Min. 66: Schimbare la FCSB! A ieşit Simion, a intrat Perianu.

Min. 65: Avalanşă de ocazii la poarta Craiovei! Darius Olaru a lovit din nou bara, după o acţiune în banda stângă.

Min. 63: Ocazie mare pentru FCSB! Dennis Man a fost aproape de 'hat-trick', dar portarul Pigliacelli a intervenit excelent la şutul din centrul careului.

Min. 61: Ocazie mare pentru FCSB! Darius Olaru a şutat de la marginea careului, iar mingea a lovit bara.

Min. 56: GOL pentru FCSB! 0-2! A înscris Dennis Man, care a scăpat singur cu portarul în zonă centrală, după pasa excelentă a lui Moruţan.

Min. 50: Cartonaş galben pentru Florinel Coman, pentru simulare!

Min. 49: Ocazie pentru Craiova! În urma unui corner excutat de Cicâldău, Bălaşa a trimis mingea cu capul pe lângă poartă.

Min. 46: A început repriza a doua! Schimbare la FCSB: a ieşit Panţîru şi a intrat Briceag.

Min. 45+1: S-a încheiat prima repriză! FCSB conduce cu 1-0, deşi Craiova şi-a creat mai multe ocazii de gol.

Statistica primei reprize

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19734748/12/prima-repriza.jpg

Min. 39: GOL pentru FCSB! 0-1! A înscris Dennis Man, din pasa excelentă a lui Florinel Coman, peste toată apărarea Craiovei.

Dennis Man este golgheterul Ligii 1, cu 11 goluri în 13 meciuri.

Min. 33: Ocazie pentru Craiova! Cicâdău a şutat de la marginea careului, dar portarul Vlad a respins mingea în corner, de sub bara transversală.

Min. 30: Schimbare la Craiova! Iese unul dintre jucătorii U21, Baiaram, şi intră Andrei Ivan.

Min. 26: Cartonaş galben pentru Marius Constantin.

Min. 21: Ocazie imensă pentru Craiova! Mamut a pătruns în careu şi a şutat excelent spre colţul lung, dar portarul Vlad a avut o intervenţie excelentă, respingând mingea în corner.

Min. 15: Joc slab, fragmentat, până acum!

Min. 14: Ocazie pentru FCSB! Moruţan a trimis o pasă excelentă printre fundaşii Craiovei, dar Man a şutat slab, cu piciorul drept, din careu.

UPDATE 20:30 A început meciul!

UPDATE 20:10 Iată ce au declarat cei doi antrenori, Corneliu Papură şi Toni Petrea, chiar înainte de startul partidei din Bănie.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19734748/3/echipa-craiova.jpg
//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19734748/4/echipa-fcsb.jpg


Meciul care poate schimba lidera clasamentului din Casa Liga 1 dintre Universitatea Craiova şi FCSB este transmis de către Look Sport+, vineri, de la ora 20:30. Golurile, ratările, fazele controversate sau alte momente importante din derby vor fi redate de site-ul www.looksport.ro.

LIVE VIDEO | Universitatea Craiova - FCSB se joacă vineri, de la 20:30, pe Look Sport+. Derby pentru supremaţia în Casa Liga 1

Se anunţă un duel extrem de spectaculos. Pe lângă faptul că miza este locul întâi pe prima treaptă a fotbalului românesc, este de notorietate rivalitatea dintre fanii olteni şi cei bucureşteni. Se întâlnesc cele mai bune echipe ale sezonului după 13 etape disputate, Universitatea Craiova (locul 1) şi FCSB (locul 2), care au fost două dintre cele mai importante formaţii şi în stagiunea precedentă. ”Leii din Bănie” sunt vicecampionii României, luptând până în ultimul meci pentru cel mai râvnit trofeu din ţară, în timp ce roş-albaştrii şi-au adjudecat Cupa.

FCSB vine după o serie aproape perfectă în Casa Liga 1. Elevii lui Toni Petrea au legat şapte victorii consecutive, oprite de insuccesul din Gruia în faţa mult mai experimentatei campioane CFR Cluj. Şi Universitatea Craiova a reuşit să lege şapte succese la rând, doar că în primele şapte runde ale campionatului. Oltenii nu traversează, aşadar, cea mai bună formă a sezonului, cu trei victorii, un egal şi o înfrângere în ultimele cinci partide disputate (V-V-Î-E-V). Totuşi, ultimele două succese au fost suficiente pentru a profita de pasul greşit făcut de roş-albaştri şi a reveni pe prima poziţie din clasament.

Se întâlnesc două echipe cu profiluri complet diferite

Cele două echipe sunt despărţite doar de un singur punct. Universitatea Craiova (31) a înregistrat 10 victorii, un egal şi două înfrângeri până acum, iar FCSB (30) a câştigat de 10 ori, nu a remizat niciodată şi a pierdut de trei ori. Aşadar, o victorie pentru olteni ar însemna o majorare a diferenţei faţă de prima urmăritoare la patru puncte, în timp ce un succes al roş-albaştrilor ar reprezenta revenirea FCSB pe primul loc, la două puncte peste Universitatea Craiova. Egalul o avantajează cel mai mult pe CFR Cluj, mai ales dacă va câştiga joi, de la 20:30, pe terenul lui Dinamo, meci transmis tot de Look Sport+.

Golaverajul ne arată două echipe cu profiluri complet diferite, ceea ce face partida să fie şi mai interesantă. Universitatea Craiova a marcat 19 goluri şi a încasat 7, în timp ce FCSB a înscris de 34 de ori şi a primit 14 goluri. Se vor duela, aşadar, cel mai bun atac din Casa Liga 1 cu a doua cea mai bună apărare (CFR Cluj a luat doar şase goluri). Craiova înscrie 1,46 de goluri pe meci şi încasează 0,53, iar FCSB marchează 2,61 goluri pe partidă şi primeşte 1,07.

Fiind echipa cu jucători mai experimentaţi (26,2 este media de vârstă a Craiovei, faţă de 24,4 ani cât au fotbaliştii de la FCSB) şi care vine cu un moral mai bun, Universitatea porneşte cu prima şansă în derby-ul care poate schimba lidera în Casa Liga 1. Însă, prestaţia solidă de care a dat dovadă formaţia roş-albastră face ca meciul să fie extrem de interesant de urmărit şi, cel mai probabil, va fi un duel echilibrat. 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele