Ultima oră
Cine ar fi crezut? Un al treilea frate al lui Michel Porter Jr. are probleme cu legea Cine ar fi crezut? Un al treilea frate al lui Michel Porter Jr. are probleme cu legea
Jurgen Klopp nu se vede preşedinte al FIFA. ”Probabil că nu aş supravieţui în această mare de rechini” Jurgen Klopp nu se vede preşedinte al FIFA. ”Probabil că nu aş supravieţui în această mare de rechini”
”Vom juca la intensitate maximă”. Alex Chipciu promite că ”U” Cluj va da totul cu Dinamo ”Vom juca la intensitate maximă”. Alex Chipciu promite că ”U” Cluj va da totul cu Dinamo
VIDEO | FC Botoşani - FC Voluntari 0-0, în direct la Prima Sport 1! Ilfovenii au fost mai periculoşi în prima repriză VIDEO | FC Botoşani - FC Voluntari 0-0, în direct la Prima Sport 1! Ilfovenii au fost mai periculoşi în prima repriză
Elias Charalambous, anunţ surprinzător despre prelungirea contractului cu FCSB. ”Vom vedea” Elias Charalambous, anunţ surprinzător despre prelungirea contractului cu FCSB. ”Vom vedea”
Antrenorul din Superliga, nemulţumit înaintea partidei din play-out. „Dumnezeu ar trebui să fie supărat pe ei” Antrenorul din Superliga, nemulţumit înaintea partidei din play-out. „Dumnezeu ar trebui să fie supărat pe ei”

VIDEO | Victorie fără emoţii pentru Real în derby-ul Madridului, cu Atletico. Benzema şi Asensio au semnat succesul echipei lui Ancelotti

La Liga Publicat pe 12 dec 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38113/20497995/1/atm.jpg

A 140-a ediţie a derby-ului Madridului, dintre Real şi Atletico, s-a văzut în direct la LookSport+, duminică. Echipa lui Carlo Ancelotti s-a impus cu 2-0, după un meci pe care l-a controlat de la un capăt la celălalt şi în care nu a avut mari emoţii.

Real Madrid a marcat câte un gol pe repriză. A deschis scorul prin Benzema, în minutul 16, care a punctat din careu, cu un şut din prima, în urma unei pase a lui Vinicius. În partea a doua, chiar dacă Real s-a concentrat mai mult pe faza de apărare, a punctat la 12 minute de la reluare.

Un atac pornit din propria jumătate a curs perfect, iar acelaşi Vinicius l-a servit ideal pe Asensio, acesta făcând 2-0 cu un şut din careu, pe jos.

Simeone, deşi a făcut mai multe schimbări până în minutul 70, nu a reuşit să aducă pericolul la poarta Realului, Atletico să marcheze măcar un gol care să-i facă pe jucători să spere.

În urma acestui rezultat, Real Madrid rămâne pe locul 1 în La Liga, cu 42 de puncte, la opt puncte peste locul 2, Sevilla, dar aceasta încă nu a jucat în actuala rundă, a 17-a.

Atletico Madrid se află pe locul 4, cu 29 de puncte. Desupra ei se află Betis, 33 de puncte.



Real – Atletico 2-0 (Benzema 16; Asensio 57)   

Echipele de start:

  • Real Madrid: Courtois - Carvajal, Militao, Alaba, Mendy - Modric, Casemiro, Kroos - Asensio, Benzema, Vinicius Jr.
    Rezerve: Lunin - Bale, Camavinga, Diaz, N. Fernandez, Hazard, Isco, Jovic, Lucas, Marcelo, Rodrygo, Valverde
    Antrenor: Carlo Ancelotti
  • Atletico: Oblak - Llorente, Felipe, Kondongbia, Hermoso - Correa, Koke, De Paul, Carrasco - Griezmann, Cunha
    Rezerve: Lecomte - Camara, Herrera, Joao Felix, Lemar, Renan Lodi, Serrano, L. Suarez, Tripper
    Antrenor: Diego Simeone

Min. 90+3: Final de meci! 

Min. 57: GOOOL Real Madrid! Asensio marchează după o fază de atac şnur! Pasa decisivă îi aparţine tot lui Vinicius.

Min. 46: Începe repriza a doua. 

Min. 45: Pauză! 

Min. 36: Atletico, aproape de egalare. Şutul lui Griezmann din lovitură liberă e scos din vinclu de Courtois.

Min. 16: GOOOL Real Madrid! Benzema marchează cu un şut din prima, din careu, din pasa lui Vinicius.

Min. 1: Începe partida! 


Două echipe cu stări de spirit diferite şi forme diferite, Real şi Atletico, vor sta faţă în faţă în derby-ul oraşului Madrid, confruntarea orgoliilor care în fiecare an produce fotbal la superlativ. De această dată, avantajul e clar de partea echipei lui Carlo Ancelotti, care are un avans de zece puncte în LaLiga, dar şi rezultate mult mai bune în ultima perioadă.

Lider detaşat în campionatul intern, cu 39 de puncte din 16 etape, Realul are un meci mai mult decât rivala din oraş, care a strâns doar 29 de puncte. Deşi mai sunt multe etape de jucat, se poate spune că o victorie a los blancos scoate definitiv formaţia lui Simeone din lupta pentru titlul din acest an.

Din punct de vedere al formei sportive, Realul punctează printr-o serie de 12 partide consecutive fără înfrângere, interval în care galacticii au cedat puncte doar în faţa Osasunei (0-0), pe teren propriu. În rest, albii au învins echipe precum Barcelona, Sevilla, Bilbao sau Real Sociedad, iar la mijlocul săptămânii au trecut de Inter, 2-0, pentru a-şi asigura calificarea în optimi de pe primul loc.

Dacă Realul merge aproape de perfecţie, Simeone şi ai lui au oferit o surpriză neplăcută prin înfrângerea de pe teren propriu, 1-2 cu Mallorca, dar au căpătat moral graţie succesului de la Porto, 3-0, care i-a calificat în optimile UCL de pe locul secund al grupei câştigate de Liverpool.

Fără succes contra marii rivale din august 2018, când câştiga Supercupa Europei, Atletico traversează cea mai neagră astfel de serie de la venirea lui Diego Simeone pe banca tehnică: şapte partide consecutive fără succes (patru înfrângeri şi trei egaluri).

mail-share icon Email
viewscnt

La Liga

Ultimele articole Toate articolele