Ultima oră
De necrezut! Salariul infim al unui tânăr jucător de la Dinamo De necrezut! Salariul infim al unui tânăr jucător de la Dinamo
Cristiano Ronaldo, propus la FC Barcelona! Anunţ incredibil venit din Spania: "Juventus vrea să scape de salariul lui" Cristiano Ronaldo, propus la FC Barcelona! Anunţ incredibil venit din Spania: "Juventus vrea să scape de salariul lui"
Dan Alexa, replică dură pentru Victor Angelescu. ”Mă aşteptam să gândească altfel ” Dan Alexa, replică dură pentru Victor Angelescu. ”Mă aşteptam să gândească altfel ”
Mbappe şi Neymar, pe viaţă la PSG! Anunţul făcut de club, după calificarea în semifinalele Champions League Mbappe şi Neymar, pe viaţă la PSG! Anunţul făcut de club, după calificarea în semifinalele Champions League
FOTO: Cum arată noua siglă a celor de la Viitorul Constanţa FOTO: Cum arată noua siglă a celor de la Viitorul Constanţa
Astăzi aflăm ţintarul Ligii 1 pentru noul sezon! Tragerea la sorţi poate fi urmărită LIVE pe pagina noastră de Facebook Astăzi aflăm ţintarul Ligii 1 pentru noul sezon! Tragerea la sorţi poate fi urmărită LIVE pe pagina noastră de Facebook

VIDEO | Cum a intrat Banciu în presă: "Tolontan mi-a pus întrebările şi la toate am răspuns cu "nu"." Prima cronică scrisă: "Nu i-a venit să creadă"

Emisiuni Publicat pe 21 iul 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38225/19427755/1/bn.jpg

Radu Banciu a povestit în timpul emisiunii Fotbal All Inclusive care a fost primul său contact cu presa sportivă şi modul în care s-a angajat la ProSport în 1997, după o cronică scrisă la meciul Rapid - FC Argeş.

Realizatorul TV a rememorat cu umor inclusiv dialogul purtat cu redactorul-şef al ziarului, Cătălin Tolonan.

Vezi mai jos momentul:

"Ăsta este meciul (n.r. Rapid - FC Argeş) pe care l-am acoperit eu în 1997, când am intrat în redacţia ProSport. Ăsta e meciul la care m-a trimis Tolontan să scriu o cronică. Rapid - FC Argeş, când antrenor la Rapid era, aţi ghicit, nea Mircea Lucescu. Cred că am fost singurul din stadion care a ţinut cu Argeşul. A bătut Argeşul, praf l-a făcut pe Lucescu.

Trebuia să scriu cronica. Eu de asta am fost trimis: să vadă Cătălin Tolontan dacă ştiu să scriu. Era prima condiţie pentru a intra la ProSport. El mi-a pus toate întrebările şi la toate am răspuns cu "nu".

Aţi mai lucrat în presă? "Nu". Aţi mai scris ceva? "Nu". Ştiţi să lucraţi pe computer? "Nu." Aveţi pe cineva, o cunoştinţă în domeniul ăsta? "Nu".

În condiţiile astea, răspunsurile sunt mulţumitoare, a zis Tolontan, dar să vedem dacă ştiţi să şi scrieţi. Bănuim că nu ştiţi, dacă aţi răspuns la toate cu nu.

M-am dus la faimosul meci Rapid - FC Argeş, care m-a şi ajutat, trebuie să recunosc. O victorie a Argeşului... Sigur, textul nu era publicabil, el era doar ca să vadă dacă ştiu să scriu.

Era probabil cea mai bună cronică de meci pe care o realizase cineva vreodată în presa de sport din România. Lui Tolontan nu i-a venit să creadă, a rămas cu ea în mână. A zis: Trebuie să vă mai trimit la un meci, dacă n-aţi scris-o dumneavoastră... Mie mi s-a părut decent [...]

M-a trimis la Dinamo cu Rapid, că era următoarea etapă. Nu a mai fost atât de potrivit pentru mine, pentru că le detestam: visceral pe una şi platonic pe cealaltă, dar m-am descurcat şi aşa am intrat la ProSport.

Mi-a zis Tolontan de la început: Băi, băiatule, cel puţin un an nu o să ai unde să stai, pentru că nu mai avem mese, nu mai avem scaune. Redacţia e completă şi nu te aşteptam pe tine
", a povestit Banciu la Fotbal All Inclusive.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Emisiuni

Ultimele articole Toate articolele