Ultima oră
VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol
Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1 Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1
FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa
VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final” VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final”
Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat” VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat”

VIDEO | Cum a intrat Banciu în presă: "Tolontan mi-a pus întrebările şi la toate am răspuns cu "nu"." Prima cronică scrisă: "Nu i-a venit să creadă"

Emisiuni Publicat pe 21 iul 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38225/19427755/1/bn.jpg

Radu Banciu a povestit în timpul emisiunii Fotbal All Inclusive care a fost primul său contact cu presa sportivă şi modul în care s-a angajat la ProSport în 1997, după o cronică scrisă la meciul Rapid - FC Argeş.

Realizatorul TV a rememorat cu umor inclusiv dialogul purtat cu redactorul-şef al ziarului, Cătălin Tolonan.

Vezi mai jos momentul:

"Ăsta este meciul (n.r. Rapid - FC Argeş) pe care l-am acoperit eu în 1997, când am intrat în redacţia ProSport. Ăsta e meciul la care m-a trimis Tolontan să scriu o cronică. Rapid - FC Argeş, când antrenor la Rapid era, aţi ghicit, nea Mircea Lucescu. Cred că am fost singurul din stadion care a ţinut cu Argeşul. A bătut Argeşul, praf l-a făcut pe Lucescu.

Trebuia să scriu cronica. Eu de asta am fost trimis: să vadă Cătălin Tolontan dacă ştiu să scriu. Era prima condiţie pentru a intra la ProSport. El mi-a pus toate întrebările şi la toate am răspuns cu "nu".

Aţi mai lucrat în presă? "Nu". Aţi mai scris ceva? "Nu". Ştiţi să lucraţi pe computer? "Nu." Aveţi pe cineva, o cunoştinţă în domeniul ăsta? "Nu".

În condiţiile astea, răspunsurile sunt mulţumitoare, a zis Tolontan, dar să vedem dacă ştiţi să şi scrieţi. Bănuim că nu ştiţi, dacă aţi răspuns la toate cu nu.

M-am dus la faimosul meci Rapid - FC Argeş, care m-a şi ajutat, trebuie să recunosc. O victorie a Argeşului... Sigur, textul nu era publicabil, el era doar ca să vadă dacă ştiu să scriu.

Era probabil cea mai bună cronică de meci pe care o realizase cineva vreodată în presa de sport din România. Lui Tolontan nu i-a venit să creadă, a rămas cu ea în mână. A zis: Trebuie să vă mai trimit la un meci, dacă n-aţi scris-o dumneavoastră... Mie mi s-a părut decent [...]

M-a trimis la Dinamo cu Rapid, că era următoarea etapă. Nu a mai fost atât de potrivit pentru mine, pentru că le detestam: visceral pe una şi platonic pe cealaltă, dar m-am descurcat şi aşa am intrat la ProSport.

Mi-a zis Tolontan de la început: Băi, băiatule, cel puţin un an nu o să ai unde să stai, pentru că nu mai avem mese, nu mai avem scaune. Redacţia e completă şi nu te aşteptam pe tine
", a povestit Banciu la Fotbal All Inclusive.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Emisiuni

Ultimele articole Toate articolele