Ultima oră
Alertă în Bănie! Universitatea Craiova va avea o absenţă de marcă la duelul cu CFR Cluj Alertă în Bănie! Universitatea Craiova va avea o absenţă de marcă la duelul cu CFR Cluj
Brigada de arbitri delegată pentru partida care poate fi decisivă în lupta la retrogradare, Dinamo - FC Voluntari Brigada de arbitri delegată pentru partida care poate fi decisivă în lupta la retrogradare, Dinamo - FC Voluntari
Iuliana Demetrescu, delegată la o semifinală de Champions League Iuliana Demetrescu, delegată la o semifinală de Champions League
Aprobat! Schimbare majoră la CSA Steaua Aprobat! Schimbare majoră la CSA Steaua
Variantă surpinzătoare de antrenor pentru Bayern Munchen! Tehnicianul a fost contactat Variantă surpinzătoare de antrenor pentru Bayern Munchen! Tehnicianul a fost contactat
A fost anunţat primul transfer al verii în Superligă! Jucătorul Slaviei Praga va semna cu o echipă din play-off A fost anunţat primul transfer al verii în Superligă! Jucătorul Slaviei Praga va semna cu o echipă din play-off

VIDEO | Cum au reacţionat marile publicaţii internaţionale, după cazul de rasism. L’Équipe vorbeşte de o confuzie

Champions League Publicat pe 9 dec 2020
mail-share icon Email

Momentul serii în Liga Campionilor, marţi, a fost înregistrat la meciul dintre PSG – Istanbul Başakhşehir. Din păcate, un episod neplăcut, care îl are în prim plan pe arbitrul Sebastian Colţescu.

Marile ziare de pe continent au reacţionat după cele întâmplate. Iată ce au titrat cele mai importante.

AS: ”PSG – Istanbul Başakşehir a fost suspendat temporar din cauza unui presupus caz de rasism. Fostul jucător de la Mallorca, Pierre Webó, l-a acuzat pe al patrulea oficial că l-a insultat într-un mod rasist, ceea ce a dus la un protest şi la oprirea meciului”.

L’Équipe: ”Circumstanţele se clarifică treptat. Pierre Webo ar fi auzit un schimb între de replici cel de-al patrulea arbitru şi arbitrul principal, iar cuvântul negru a dat naştere confuziei”.

Gazzetta dello Sport: ”Meciul dintre PSG – Başakşehir nu a început încă. Unul dintre asistenţii antrenorului turc Buruk l-a acuzat pe al patrulea arbitru de rasism, înainte de a fi eliminat. Jocul a fost astfel suspendat temporar la minutul 15 din prima repriză, iar după 8 minute de discuţii, cele două echipe şi personalul lor au decis să părăsească terenul”.

Sky Sports: ”Jucătorii lui PSG şi Basaksehir au ieşit de pe teren, în semn de protest, după ce au raportat o presupusă insultă rasistă a celui de-al patrulea oficial în timpul meciului din Liga Campionilor”.

Bild: ”Meciul de la Paris oprit. Acuzaţii de rasism împotriva celui de-al patrulea arbitru”.

The Sun: ”Jucătorii au părăsit terenul, ca protest după un abuz rasist”.

UEFA a anunţat că va efectua o anchetă aprofundată după incidentul de la meciul PSG - Istanbul Başakşehir din Liga Campionilor, în care arbitrul SebastianColţescu este acuzat de rasism. Meciul PSG-Istanbul BB, din etapa a VI-a, ultima, a Grupei H a Ligii Campionilor, arbitrat de români, a fost întrerupt, în minutul 16, la scorul de 0-0.

Turcii au părăsit terenul după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu a folosit cuvântul "negru" la adresa unei persoane din staff-ul echipei din Istanbul.

Oaspeţii au protestat deseori la deciziile arbitrului de centru Ovidiu Haţegan, iar Sebastian Colţescu l-a atenţionat pe central că o persoană din staff-ul echipei turce trebuie sancţionată. Colţescu a folosit cuvântul "negru" indicându-i centralului Haţegan acea persoană.

Haţegan l-a eliminat pe antrenorul secund Pierre Webo, fost internaţional camerunez, iar turcii au decis să iasă de pe teren după mai multe discuţii cu brigada şi cu alţi oficiali ai meciului.

Jucătorii echipei Istanbul Başakşehir au părăsit după aproape două ore Stadionul Parc des Princes, refuzând să mai dispute meciul cu PSG din Liga Campionilor, în urma scandalului de rasism în care este implicat Sebastian Colţescu. UEFA a stabilit că partida se va relua miercuri, de la ora 19.55, cu o altă brigadă de arbitri.

 

 

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri