Ultima oră
S-a decis cine va fi antrenorul Barcelonei din sezonul viitor! Decizia luată de Xavi, după eşecul cu Real Madrid S-a decis cine va fi antrenorul Barcelonei din sezonul viitor! Decizia luată de Xavi, după eşecul cu Real Madrid
Răsturnare de situaţie! Florinel Coman ar putea să nu mai plece în Qatar la finalul campionatului Răsturnare de situaţie! Florinel Coman ar putea să nu mai plece în Qatar la finalul campionatului
Bogdan Lobonţ nu ar fi antrenorul Rapidului | VIDEO EXCLUSIV Bogdan Lobonţ nu ar fi antrenorul Rapidului | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Universitatea Craiova - CFR Cluj, astăzi, de la ora 21:45, în direct la Prima Sport 1! Duel tare în lupta pentru cupele europene VIDEO | Universitatea Craiova - CFR Cluj, astăzi, de la ora 21:45, în direct la Prima Sport 1! Duel tare în lupta pentru cupele europene
VIDEO | Hermannstadt - Petrolul, astăzi, de la ora 19:00, în direct la Prima Sport 1! Meci cu tentă amicală în Superligă VIDEO | Hermannstadt - Petrolul, astăzi, de la ora 19:00, în direct la Prima Sport 1! Meci cu tentă amicală în Superligă
VIDEO | UTA Arad - Oţelul Galaţi, astăzi, de la 16:45, în direct la Prima Sport 1! Meci tare în play-out VIDEO | UTA Arad - Oţelul Galaţi, astăzi, de la 16:45, în direct la Prima Sport 1! Meci tare în play-out

VIDEO | Cupa României: Sepsi - Poli Iaşi 5-1. Covăsnenii sunt ca şi calificaţi în finală, deşi au început meciul de la 0-1

Cupa României Publicat pe 24 iun 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38111/19400818/3/sep.jpg

  • Sepsi - Iaşi 5-1 (Achabar 25, 75, Fulop 52, Carnat 80, Karanovic 87  / Cristea 5-penalty)

Sepsi Sfântu-Gheorghe a tranşat soarta calificării în finala Cupei României, încă din primul tur, după un succes acasă 5-1, contra celor de la Iaşi, care traversează un sezon complicat.

Nici nu a început bine partida, că Leo Grozavu a fost eliminat pentru proteste adresate arbitrului Haţegan. Dezastrul a continuat pentru Sepsi, Andrei Cristea a deschis scorul pentru Poli Iaşi, din penalty.

Revenirea a gazdelor s-a instaurat treptat, bara lui Fulop a fost primul semnal, după care Achabar a egalat, după ce a pătruns fără emoţii în interiorul careului şi l-a învins pe Rusu.

Actul secund a mers într-o singură direcţie, Fulop a făcut 2-1, după ce a trimis imparabil în plasă, cu o lovitură de cap venită după un corner. Acelaşi Fulop a avut şansa de a majora scorul, dar lovitura liberă executată de acesta a trecut puţin peste poartă.

Achabar a făcut ”dubla” din pasa lui Ştefan, iar după doar 4 minute Carnat a marcat pentru 4-1, după o gafă uriaşă a portarului moldovenilor, care a respins şutul în propria poartă.

Soarta calificării a fost tranşată de Karanovic, care în minutul 87 a marcat cu capul un gol care îngropă trupa lui Mircea Rednic, care din acest moment se poate focusa pe campionat, unde ocupă ultimul loc.

ECHIPELE DE START

Sepsi: Niczuly – Carnat, Bouhenna, Celea, Fl. Ştefan – Velev (46 Fulop), Vaşvari – L. Fulop (68 Popescu), Achahbar, M. Ştefănescu – Safranko (67 Karanovic).
Poli Iaşi: R. Rusu – Rodny Lopes, Klimavicius, Mihalache, Onea – Popadiuc (46 Platini), De Iriondo (66 Şerban), Bourama, Horşia (46 Grădinaru)– Chacana (57 Omoh), A. Cristea (59 Luckassen).

-------------------------------------------------------------------------------------

Sepsi - Poli Iaşi în manşa tur a semifinalelor Cupei României, miercuri, de la 20:00, pe Look Sport.

E un meci istoric pentru ambele formaţii. Poli Iaşi e pentru prima dată în acestă fază a competiţiei după 35 de ani, în timp ce Sepsi e la cea mai bună performanţă a clubului în Cupă, după ce anul trecut s-a oprit în sferturi.

Dacă Poli Iaşi pare mai concentrată pe lupta pentru supravieţuire din play-out,  Sepsi visează chiar la câştigarea mareului trofeu, performanţă ce i-ar permite să evolueze în preliminariile Europa League în această toamnă.

"Ne dorim să facem mai mult, pentru că istoria se scrie pentru câştigători, nu pentru cei care ajung în semifinală sau finală!", spune tehnicianul lui Sespi, Leo Grozavu.

Cei de la Poli Iaşi văd în partida cu Sepsi şansa unui reviriment, dar recunosc că evitarea retrogradării reprezintă adevărata miză în acest final de sezon.

"Orice jucător, orice fotbalist îşi doreşte să aibă un trofeu, dar să câştigi Cupa şi să mergi în Liga a II-a, nu cred că e ceva frumos", spune Denis Rusu.

"Să sperăm că vom face un joc bun în Cupă şi vom câştiga la Sepsi", a declarat Ovidiu Horşia.

  • Returul semifinalei Iaşi - Sepsi se va disputa pe 7 sau 8 iulie.

În cea de-a doua semifinală a Cupei României se întâlnesc Dinamo şi FCSB. Turul se joacă joi, de la 20:00, LIVE pe Look Plus, în timp ce returul e programat pe 7 sau 8 iulie.

Ovidiu Haţegan va conduce meciul Sepsi - Poli Iaşi, din Cupa României

Ovidiu Haţegan va conduce la centru meciul Sepsi Sfântu Gheorghe - Poli Iaşi, din manşa I a semifinalelor Cupei României.

El va fi ajutat de asistenţii Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe, iar rezervă va fi Iulian Dima.

Observator de arbitri a fost desemnat Aron Huzu, iar observator de joc, Mihai Andrieş.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Cupa României

Ultimele articole Toate articolele