Ultima oră
NEWS ALERT | Un baschetbalist a fost suspendat PE VIAŢĂ din NBA NEWS ALERT | Un baschetbalist a fost suspendat PE VIAŢĂ din NBA
VIDEO | Oţelul - ”U” Cluj, astăzi, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Se decide a doua finalistă a Cupei României VIDEO | Oţelul - ”U” Cluj, astăzi, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Se decide a doua finalistă a Cupei României
Carlo Ancelotti, mesaj ferm după calificarea în semifinale! "Real nu moare niciodată" Carlo Ancelotti, mesaj ferm după calificarea în semifinale! "Real nu moare niciodată"
LIVE VIDEO | Real Madrid s-a calificat după 3-4 cu Man. City la loviturile de departajare! Bayern este cealaltă semifinalistă, după 1-0 cu Arsenal LIVE VIDEO | Real Madrid s-a calificat după 3-4 cu Man. City la loviturile de departajare! Bayern este cealaltă semifinalistă, după 1-0 cu Arsenal
VIDEO | Bayern îşi salvează sezonul! Kimmich îi duce pe bavarezi în semifinalele Ligii Campionilor VIDEO | Bayern îşi salvează sezonul! Kimmich îi duce pe bavarezi în semifinalele Ligii Campionilor
Florin Maxim vrea să ducă până la final povestea. ”Să dea Dumnezeu să marcăm şi în finală” Florin Maxim vrea să ducă până la final povestea. ”Să dea Dumnezeu să marcăm şi în finală”

VIDEO | DE NEOPRIT! CFR, campioana României pentru a 4-a oară la rând, după 1-0 cu Botoşani! Hegemonia ardelenilor se prelungeşte

CFR Cluj Publicat pe 18 mai 2021
mail-share icon Email

 

 

CFR Cluj a învins, marţi, în deplasare, cu scorul de 1-0, echipa FC Botoşani, şi a câştigat al patrulea titlu consecutiv de campioană a României şi al şaptelea din istoria sa.

Unica reuşită a meciului a fost semnată de Ţigănaşu, în proprie poartă, în minutul 53.

  • Minutul 53: CFR Cluj a deschis scorul prin Andrei Burcă, după ce lovitura de cap a acestuia a fost deviată în plasa porţii cu umărul de Ţigănaşu.

Echipele utilizate:

FC Botoşani: Pap - Braun, Chindriş (Târşa '82), Şeroni (Tîrcoveanu '62), Ţigănaşu - Caia (Meleke '4), E. Florescu (Patache '82), E. Papa - Ashkovski (Fili '63), Ongenda, Al Mawas. Antrenor: Marius Croitoru

CFR Cluj: Arlauskis - Cr. Manea, Vinicius, Burcă, Camora - Sigurjonsson (Hoban '76), Bordeianu, M. Gîdea (Păun '4/Pereira '84) - Deac (Chipciu '85), Debeljuh (Rondon '85), Costache. Antrenor: Edward Iordănescu

CFR Cluj a mai câştigat campionatul în 2008, 2010, 2012, 2018, 2019 şi 2020.


FC Botoşani - CFR Cluj 0-1 (Ţigănaşu 53 aug.)  

  • FC Botoşani: Pap - Braun, Chindriş, Şeroni, Ţigănaşu - Caia (Meleke 4), E. Florescu, E. Papa - Ashkovski, Ongenda, Al Mawas
    RezerveHankic, Patache, Holzmann, Tîrcoveanu, S. Camara, Fili, Târşa, D. Croitoru
    Antrenor: Marius Croitoru
  • CFR Cluj: Arlauskis - Cr. Manea, Vinicius, Burcă, Camora - Sigurjonsson, Bordeianu, M. Gîdea (Păun 4) - Deac, Debeljuh, Costache
    RezerveBălgrădean, Latovlevici, Ben Youssef, Hoban, Itu, Chipciu, M. Pereira, Rondon
    Antrenor: Edi Iordănescu

Min. 90+4: Final de meci. CFR E VECHEA ŞI NOUA CAMPIOANĂ A ROMÂNIEI! 

Min. 90+2: Al Mawas, ocazie rarisimă. Ratează din duel unu la unu cu Arlauskis. La faza următoare, Rondon ratează cu poarta goală, portarul Pap rămâne în careul ardelenilor, urcat fiind la un corner. 

Min. 80: CFR joacă la trecerea timpului, face un joc de posesie. Moldovenii par resemnaţi cu înfrângerea. 

Min. 75: Ocazie bună pentru Costache, din nou. Nici de data aceasta jucătorul ardelenilor nu găseşte calea spre gol.

Min. 67: Încă o intervenţie de portar mare a lui Pap. Scoate în faţa lui Costache.

Min. 60: Botoşani iese mai mult la joc, încearcă să revină, dar CFR se apără bine.

Min. 53: GOOOL CFR! Autogol Ţigănaşu. Burcă trimite cu capul, în urma corner din dreapta, iar în drumul spre poartă balonul e deviat decisiv de jucătorul Botoşaniului.

Min. 53: Repriză cu un ritm vizibil mai scăzut ca în prima parte.

Min. 46: Începe partea secundă. 

Min. 45+2: Final de primă repriză. 

Min. 45: Sigurjonsson primeşte o centrare din dreapta, de la Manea, dar încearcă să recentreze în careul de şase metri. Şeroni respinge fără mari probleme.

Min. 36: Păun trage de la marginea careului, pe jos, dar balonul se duce la o palmă de bară.

Min. 31: Execuţie bună a lui Ţigănaşu, din partea stângă a careului CFR-ului. Balonul loveşte bara, Arlauskis era bătut.  

Min. 29: Intervenţie fabuloasă a lui Pap, la un şut foarte bun al lui Manea de la peste 20 de metri.

Min. 25: Al Mawas şi Ongenda, cei mai periculoşi oameni ai Botoşaniului. Pun probleme importante fundaşilor ardelenilor.

Min. 21: Lovitură liberă din lateral dreapta a lui Deac, dar Pap respinge peste transversală în corner. În urma fazei fixe, balonul ajunge la Bordeianu, care trage de la distanţă dar acelaşi Pap reţine fără probleme.

Min. 20: Şeroni vede caronaşul galben, în urma unui fault.

Min. 19: Meci încins la Botoşani, se joacă într-un ritm bun, ridicat. Atacurile se succed de la o poartă la alta.

Min. 7: Şansă bună pentru Botoşani! Ashkovski scapă singur în careu, dar în ultimul moment intervine Vinicius şi îi fură balonul.

Min. 4: Primele schimbări din meci, câte una pentru fiecare echipă. La CFR iese Gîdea şi intră Păun, la Botoşani iese Caia şi intră Meleke.

Min. 4: Al Mawas, incursiune bună de la mijlocul terenului până în apropierea careului ardelenilor, unde îi pasează lui Ongenda. Acesta nu are şanse însă în duelul fizic cu Burcă.

Min. 1: Începe meciul! 


Mai sunt două etape din acest play-off de Casa Liga 1, în care ardelenii sunt marii favoriţi la un nou trofeu. Un succes în partida cu moldovenii ar face ”cârţile” pentru Edi Iordănescu & CO., iar FCSB să se mulţumească din nou cu locul 3.

În acest campionat, CFR a câştigat două din cele trei confruntări cu FC Botoşani, cele de pe teren propriu, 2-1, respectiv 2-0. Ultimul succes a fost înregistrat chiar în turul play-off-ului. Însă, CFR a cedat în returul din sezonul regular, din Moldova, cu 1-2.

"Mai avem două finale, iar prima este la Botoşani. Timpul este inamicul nostru din nou. Ne aşteptăm la o deplasare complicată, cu o echipă care mereu ne-a pus probleme şi care are miza ei pentru acest joc. Provocarea cea mai mare va fi să recuperăm echipa, timpul e foarte scurt pentru a pregăti cum trebuie jocul. Trebuie să punem accent pe partea de teorie. Sunt sigur că adversitatea va fi la parametri maximi.

Avem nevoie de puncte, trebuie să găsim energia necesară, pot fi trei puncte decisive pentru campionat, în sensul în care să avem prima şansă la titlu. Sper că vom face alegerile corecte pentru a aduce prospeţime în jocul echipei. Sunt sigur că obiectivul aduce echipa aproape, vom arăta aşa cum trebuie.

Cu siguranţă că ar fi important ca în ultimul meci să jucăm cu spectatori. E posibil să se joace cu titlul pe masă şi echipa are nevoie de sprijinul suporterilor. Dacă ne gândim şi la faptul că putem aduce un nou titlu pentru oraşul Cluj, ar fi cu atât mai frumos să ne putem bucura împreună la final", a spus Edi Iordănescu, la conferinţa de presă.

CFR Cluj vine după victoria entuziasmantă cu Universitatea Craiova, scor 3-1, în Bănie. FC Botoşani a pierdut în runda precedentă cu Academica Clinceni, scor 4-3, şi are şanse minime să mai prindă locul 4 în play-off.

Echipele probabile:

  • Botoşani: Hankic – Patache, Chindriş, Maleke, Şeroni – Florescu, Rodriguez, Papa – Ongenda, Croitoru, Mawas
  • CFR: Sandomierski – Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Sigurjonsson, Bordeianu, Gîdea – Deac, Debeljuh, Costache

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

CFR Cluj

Ultimele articole Toate articolele