Ultima oră
Iuliana Demetrescu, delegată la o semifinală de Champions League Iuliana Demetrescu, delegată la o semifinală de Champions League
Aprobat! Schimbare majoră la CSA Steaua Aprobat! Schimbare majoră la CSA Steaua
Variantă surpinzătoare de antrenor pentru Bayern Munchen! Tehnicianul a fost contactat Variantă surpinzătoare de antrenor pentru Bayern Munchen! Tehnicianul a fost contactat
A fost anunţat primul transfer al verii în Superligă! Jucătorul Slaviei Praga va semna cu o echipă din play-off A fost anunţat primul transfer al verii în Superligă! Jucătorul Slaviei Praga va semna cu o echipă din play-off
NEWS ALERT | Verdict în disputa dintre FCSB şi CSA Steaua NEWS ALERT | Verdict în disputa dintre FCSB şi CSA Steaua
NEWS ALERT | Lovitură masivă încasată de Rapid! Un jucător de bază, OUT pentru patru luni NEWS ALERT | Lovitură masivă încasată de Rapid! Un jucător de bază, OUT pentru patru luni

VIDEO | Debut reuşit pentru Daniel Niculae: Csikszereda - Rapid 0-1! Giuleştenii înving greu la Miercurea Ciuc şi devin lideri în Liga 2, la egalitate cu FC U Craiova

Liga II Publicat pe 6 apr 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38110/20100934/4/r1.jpg

Rapid a învins în deplasare Csikszereda Miercurea Ciuc, scor 1-0, a devenit singura echipă victorioasă în prima etapă a play-off-ului Ligii 2 şi a urcat pe primul loc în clasament, la egalitate cu FC U Craiova.
 
După două egaluri albe în primele două meciuri, CS Mioveni - Craiova şi Dunărea Călăraşi - ASU Poli Timişoara, perioada de secetă în mini-campionatul care decide nou-promovatele în Casa Liga 1 s-a încheiat după 186 de minute, graţie lui Adrian Bălan. Servit excelent de Barbu (minutul 16), fostul vârf de la FC Voluntari a găsit o lovitură de cap frumoasă, peste Szilard, şi a deblocat astfel meciul încă din primele minute.
 
Replica putea veni de la Bauza, în minutul 35, dar decarul oaspeţilor a ratat execuţia din interiorul careului, apoi Hlistei (42), pe contraatac, l-a făcut mare pe Szilard, trăgând în el din poziţie de unu vs. unu cu portarul. În minutul 57, Horaţiu Moldovan, portarul Rapidului, a degajat o minge în Levente Bara, dar a avut noroc şi balonul a ocolit poarta, cruţându-l de o gafă monumentală. Imediat, Bălan (58) şi Pănoiu (59) puteau face 2-0, apoi giuleştenii au făcut clasicul pas în spate. În minutul 65, Bauza s-a văzut singur cu goalkeeper-ul Moldovan, dar a întârziat prea mult finalizarea şi rapidistul a respins. Pe final, Nastos şi Dandea au fost nevoiţi să respingă din faţa porţii giuleştene, iar debutul lui Daniel Niculae în funcţia de preşedinte al Rapidului a însemnat, totuşi, trei puncte deopotrivă muncite şi importante.
 
Rapidul face 36 de puncte şi trece pe primul loc în play-off-ul Ligii 2, la egalitate cu FC U Craiova, în timp ce ciucanii rămân pe locul al şaselea, ultimul, cu 32 de puncte. Etapa viitoare se joacă Rapid - Dunărea Călăraşi, FC U Craiova - ASU Poli Timişoara şi CS Mioveni - Csikszereda.

Csikszereda - Rapid 0-1 (Ad. Bălan 16)

  • Csikszereda: Szilard - Takacs, Kelemen, Apro, Bor - Savin, Casiadi - Bara, Bauza, Schieb - Suciu
  • Rezerve: Albert, Palmeş, Gergely, Botorok, Meszaros, Csonka, Bujdoso, Rotar, Piter
  • Antrenor: Valentin Suciu
  •  
  • Rapid: Moldovan - Goge, Dandea, Nastos, Finica - Barbu, Costin - Sefer, Ilie, Hlistei - Bălan
  • Rezerve: Drăgia, Lazăr, Ignat, Florică, Jorza, Pănoiu, Ursu, Benzar, Ioniţă 
  • Antrenor: Mihai Iosif

Minutul 65: Bauza scapă singur cu portarul, finalizează, dar Horaţiu Moldovan are o intervenţie care-i face pe cei de pe banca Rapidului să aplaude!


Minutul 59: Două ocazii ale Rapidului! Mai întâi Adrian Bălan e foarte aproape să profite de o bâlbâială în defensiva gazdelor, apoi Pănoiu trage în plasa laterală, din unghi.


Minutul 57: Portarul Rapidului, aproape de o gafă imensă. Horaţiu Moldovan preia larg, apoi degajarea sa e blocată de Levente Bara, dar mingea se duce pe lângă poartă.


Minutul 42: Şansă mare a lui Hlistei! Sefer l-a lăsat singur cu portarul pe golgheterul rapidist, dar acesta e ghicit de Szilard, care-i respinge execuţia la colţul lung.


Minutul 36: Ocazie a ciucanilor! O deviere pe spate, în careu, îl eliberează pe Bauza, dar decarul reia peste, dintr-o poziţie excelentă.


Minutul 16: GOL RAPID! Adrian Bălan reia cu capul centrarea lui Barbu, mingea capătă o traiectorie ciudată şi îl învinge pe Szilard. Este primul gol din play-off-ul Ligii 2, după 196 de minute de joc.


Rapid a reuşit in extremis, în ultima etapă, calificarea în play-off-ul de promovare în Liga 1, cu o victorie în deplasare cu Metaloglobus, scor 4-2.

La startul play-off-ului, cele Csikszereda şi Rapid sunt despărţite de un singur punct, cu avantaj pentru giuleşteni.

În singura confruntare din sezonul regulat, Rapid a pierdut pe teren propriu cu Csikszereda Miercurea Ciuc, scor 1-3, pe 6 martie, pe un teren acoperit cu zăpadă.

Rapid are două absenţe importante pentru meciul cu Csikszereda: mijlocaşul ofensiv Marian Drăghiceanu (accidentat cel puţin o lună) şi fundaşul căpitan Ionuţ Voicu (suspendat).

Echipele probabile:

Csikszereda: Gyenge – R. Takacs, Kelemen, Apro, Bor - Csuros (cpt.), Jebari, Bara - Schieb, T. Suciu, Pinter.

Rapid: Moldovan – Goge, Nastos, Dandea (cpt.), Finica - Bg. Barbu, R. Costin - Sefer, R. Ilie, Hlistei - Ad. Bălan

//i0.1616.ro/media/581/3142/38110/20100934/1/rapid-miercurea-ciuc.jpg

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Liga II

Ultimele articole Toate articolele