Ultima oră
”M-au angajat pentru a prinde play-off-ul şi s-au pricopsit cu o promovare”. Adrian Mihalcea a reuşit un miracol la Slobozia ”M-au angajat pentru a prinde play-off-ul şi s-au pricopsit cu o promovare”. Adrian Mihalcea a reuşit un miracol la Slobozia
VIDEO | Sepsi - FCSB 1-2, în direct la Prima Sport 1! Miculescu readuce oaspeţii în avantaj VIDEO | Sepsi - FCSB 1-2, în direct la Prima Sport 1! Miculescu readuce oaspeţii în avantaj
”Mergem mai departe cu aceeaşi energie”. Mandat cu foarte multe probleme pentru Lobonţ la Rapid ”Mergem mai departe cu aceeaşi energie”. Mandat cu foarte multe probleme pentru Lobonţ la Rapid
"Se vorbeşte mai mult despre Rapid, despre CFR! Să nu uitaţi". Oficialul Farului a intrat în direct şi s-a dezlănţuit | VIDEO EXCLUSIV "Se vorbeşte mai mult despre Rapid, despre CFR! Să nu uitaţi". Oficialul Farului a intrat în direct şi s-a dezlănţuit | VIDEO EXCLUSIV
Un adolescent francez, arestat cu privire la un plan de atentat la La Défense în timpul Jocurilor Olimpice Un adolescent francez, arestat cu privire la un plan de atentat la La Défense în timpul Jocurilor Olimpice
VIDEO | Florinel Coman, gest emoţionant după ce a marcat cu Sepsi VIDEO | Florinel Coman, gest emoţionant după ce a marcat cu Sepsi

VIDEO | Dinamo - FC Argeş 1-2. Piteştenii dau lovitura în Ştefan cel Mare, au şanse mari la play-off şi condamnă "haita" la al patrulea play-out

Superliga Publicat pe 15 mar 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20064453/11/dl.jpg

FC Argeş a dat lovitura în Ştefan cel Mare, 2-1, în direct la Look Sport, şi a trimis-o pe Dinamo matematic în al patrulea play-out consecutiv. Piteştenii au şanse mari la play-off, iar etapa viitoare joacă împotriva Academicii Clincei, echipa de pe locul al şaselea de care o desparte doar un punct.
 
Preocupată mai degrabă de strângerea banilor necesari pentru obţinerea licenţei, Dinamo a început slab (şi) meciul din Ştefan cel Mare cu FC Argeş, iar Tofan (minutul 4) a tras puţin pe lângă poarta lui Eşanu. În minutul 16, Sorescu a ratat şansa lui 1-0, şutul său fiind respins de Greab, apoi a urmat o perioadă în care echipa cuplului Ianovschi-Prepeliţă a preluat controlul. Grecu (21) a tras peste din poziţie bună, apoi golul lui Turda (22) a fost anulat pentru un ofsaid evident. În minutul 28, Cephas Malele a arătat de ce este unul dintre cei mai buni atacanţi din Casa Liga 1, a judecat perfect relaţia unu vs. unu cu Puljic şi i-a pasat la fel de bine lui Grecu, iar mijlocaşul dreapta a trimis pe lângă Eşanu pentru 1-0. În minutul 34, Ricardo Grigore putea egala, cu capul, din cornerul lui Anton, dar Muşat a avut prezenţa de spirit necesară pentru a respinge de pe linia porţii şi a-i permite echipei sale să intre în avantaj la pauză.

Fabbrini schimbă jocul, Achim punctează la impresia artistică, Malele e decisiv!

Intorus la pauză, italianul Diego Fabbrini a avut nevoie de doar un minut pentru a crea pericol la poarta lui Vlad, dar Dumitru l-a devansat pe Creţu şi a rezolvat o situaţie grea. În minutul 59, tot Fabbrini l-a lăsat singur cu portarul pe Sorescu, dar Deian a tras în Greab şi a ratat şansa golului egalizator. Cum piteştenii s-au retras mult prea mult şi mult prea devreme, Dinamo a urcat jocul spre careul advers, iar eforturile au fost răsplătite în minutul 71, când Achim a preluat elegant o minge grea şi l-a executat fără remuşcări pe Greab. Un 1-1 devenit logic, după minute bune în care Ianovschi şi Prepeliţă şi-au scos cu greu jucătorii din jumătatea proprie. Pe final, festival al ratărilor! 
 
Deschis de Ehmann (77), continuat de Sorescu (80), incapabil să-l bată iar pe Greab din poziţie de unu vs. unu, şi de Palic (81), care nu l-a taxat pe Eşanu pentru părăsirea propriei porţi. Dar întrerupt de golgheterul Malele, în minutul 85, după un penalty dictat de Coza la un duel Şerban - Achim.
 
S-a terminat 2-1, în ciuda unor situaţii bune ale lui Malele pe final, suficient pentru ca Dinamo să meargă matematic în play-out, iar FC Argeş să se gândească serios la play-off. Piteştenii au 36 de puncte, unul sub Academica Clinceni, dar şi un meci direct crucial contra ilfovenilor, etapa viitoare.

Dinamo - FC Argeş 1-2 (Vl. Achim 71 / Grecu 28, Malele pen. 85)

  • Dinamo: Eşanu - Bejan (Ehmann 46), Puljic, R. Grigore - D. Sorescu, P. Anton, Vl. Achim, St. Filip - Morsay (Fabbrini 46), R. Moldoveanu (Stere 64), G. Creţu (Nepomuceno 64)
  • Rezerve: Kongshavn - A. Radu, Mihaiu, A. Bani
  •  
  • FC Argeş: Greab - Tofan, C. Turda, Maric, N. Muşat - Meza Colli (Boldor 87), I. Şerban - R. Grecu (Năstăsie 78), Palic, C. Dumitru - Malele 
  • Rezerve: Micle - De Jonghe, Deslandes, Maes, Pablo de Lucas, Mediop, Ct. Barbu 
Minutul 85: GOL FC ARGEŞ! Malele îl păcăleşte pe Eşanu şi marchează al 11-lea gol al sezonului în Casa Liga 1.



Minutul 83: Penalty pentru FC Argeş! Şerban intră în careu, Coza consideră că e faultat de Achim şi oaspeţii primesc lovitură de la 11 metri.



Minutul 81: Palic, ce ocazie! Eşanu iese greşit din poartă şi îi oferă fostului dinamovis Antun Palic şansa lui 2-1, dar mijlocaşul croat nu nimereşte poarta lăsată goală.



Minutul 80: O nouă ocazie imensă a lui Dinamo! Sorescu e din nou singur cu Greab, trage tare, dar o face pe direcţia portarului.


Minutul 77: Altă ocazie a lui Dinamo! Grigore centrează bine din intoriorul careului, dar Ehmann reia modest cu capul din poziţie bună.


Minutul 71: GOL DINAMO! Achim face o preluare senzaţională între doi fundaşi adverşi, apoi finalizează calm şi restabileşte egalitatea!


Minutul 64: Gane mută din nou, de data aceasta cu Stere şi Nepomuceno pentru Creţu şi Moldoveanu.


Minutul 59: Sorescu are cea mai mare ocazie a meciului! Scăpat singur cu portarul, mijlocaşul dreapta al lui Dinamo finalizează foarte slab, direct în Greab.


Minutul 47: Prima fază periculoasă creată de Fabbrini. Italianul driblează bine, apoi centrează inspirat în faţa porţii, dar Cristian Dumitru e mai rapid decât Giani Creţu şi rezolvă situaţia.


Minutul 46: Repriza a doua începe cu două schimbări ale lui Gane: intră Fabbrini şi Ehmann, ies Morsay şi Bejan.


Minutul 34: Ocazie a gazdelor. Ricardo Grigore reia cu capul din cornerul executat de Anton, dar Muşat respinge de pe linia propriei porţi.


Minutul 28: GOL FC ARGEŞ! Bejan respinge complet aiurea o minge, Malele câştigă duelul fizic cu Puljic şi pasează perfect la Grecu, iar mijlocaşul înscrie cu o execuţie simplă, pe lângă Eşanu.


Minutul 22: Oaspeţii marchează, dar golul e anulat pentru ofsaid. Turda înscrie din apropiere, însă se afla într-un ofsaid evident.


Minutul 21: Ocazie a lui FC Argeş. Grecu ajunge în poziţie bună, însă finalizează dezamăgitor, peste poartă.


Minutul 16: Ocazie a lui Dinamo! Sorescu are culoar bun, trage la colţul scurt, dar Greab respinge.


Minutul 6: Tofan ia o acţiune curajoasă pe cont propriu, trage de la distanţă, dar ratează ţinta.


Dinamo, ocupanta locului 14 în Liga 1, vine după remiza din deplasare cu FC Voluntari, scor 1-1.

FC Argeş se află pe poziţia a 9-a în clasament şi a reuşit o victorie în etapa precedentă, 2-1 acasă cu Poli Iaşi.

Dinamo - Gaz Metan 2-1, pe 27 ianuarie, a fost singura victorie reuşită de bucureşteni în ultimele şase meciuri disputate pe teren propriu în campionat.

12 meciuri fără gol marcat a strâns Dinamo în acest sezon, cele mai multe dintre toate competitoarele din Liga 1.

Doar o partidă au pierdut piteşenii în ultimele 13 runde (1 martie 2021, CFR Cluj - FC Argeş 5-0), în rest au şase succese şi şase rezultate de egalitate.

Argeşenii au marcat cel puţin un gol în opt dintre precedentele 10 deplasări din campionat.

Dinamo – FC Argeş este una dintre confruntările de tradiţie din prima ligă. Cele două echipe s-au mai întâlnit de 89 de ori: de 54 de ori s-au impus bucureştenii, de 23 de ori au câştigat piteştenii, iar alte 12 jocuri s-au terminat la egalitate.

Un amănunt interesant este că doar două remize albe s-au consemnat de-a lungul timpului între Dinamo şi FC Argeş, ambele pe terenul piteştenilor (26 septembrie 1984; 23 martie 1997).

Echipele probabile:

Dinamo: Eşanu - Sorescu, Puljic, Bejan, S. Filip - Morsay, Anton, V. Achim, G. Creţu - Fabbrini – Moldoveanu.

FC Argeş: Greab - Tofan, Maric, Turda, Muşat - Meza Colli, I. Şerban - Barbu, Palic, C. Dumitru – Malele.

Clasamentul Ligii 1

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20064453/1/clasament-dinamo.jpg

Sursa foto: Sport Pictures

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele