Ultima oră
VIDEO | Juventus a pierdut returul cu Lazio, dar s-a calificat în finala Coppa Italia VIDEO | Juventus a pierdut returul cu Lazio, dar s-a calificat în finala Coppa Italia
VIDEO | Arsenal - Chelsea 5-0. ”Tunarii” au tras cu toată muniţia în londonezi VIDEO | Arsenal - Chelsea 5-0. ”Tunarii” au tras cu toată muniţia în londonezi
Toate drumurile duc la Marius Şumudică: „Vom avea o şedinţă şi vom vedea” Toate drumurile duc la Marius Şumudică: „Vom avea o şedinţă şi vom vedea”
”Eu sunt genul de băiat care care crede până în ultimul minut”. Sebastian Mailat o răpune pe Dinamo în prelungiri ”Eu sunt genul de băiat care care crede până în ultimul minut”. Sebastian Mailat o răpune pe Dinamo în prelungiri
Mesajul lui Bogdan Andone după ce FC Botoşani a bătut-o pe Dinamo: ”Suntem obişnuiţi cu presiunea asta!”

Mesajul lui Bogdan Andone după ce FC Botoşani a bătut-o pe Dinamo: ”Suntem obişnuiţi cu presiunea asta!”
Final de sezon cu mare presiune pentru Zeljko Kopic. Dinamo e la retrogradare. ”Trebuie să ne revenim şi să jucăm” Final de sezon cu mare presiune pentru Zeljko Kopic. Dinamo e la retrogradare. ”Trebuie să ne revenim şi să jucăm”

VIDEO | Dinamo - FC Argeş 1-2. Piteştenii dau lovitura în Ştefan cel Mare, au şanse mari la play-off şi condamnă "haita" la al patrulea play-out

Superliga Publicat pe 15 mar 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20064453/11/dl.jpg

FC Argeş a dat lovitura în Ştefan cel Mare, 2-1, în direct la Look Sport, şi a trimis-o pe Dinamo matematic în al patrulea play-out consecutiv. Piteştenii au şanse mari la play-off, iar etapa viitoare joacă împotriva Academicii Clincei, echipa de pe locul al şaselea de care o desparte doar un punct.
 
Preocupată mai degrabă de strângerea banilor necesari pentru obţinerea licenţei, Dinamo a început slab (şi) meciul din Ştefan cel Mare cu FC Argeş, iar Tofan (minutul 4) a tras puţin pe lângă poarta lui Eşanu. În minutul 16, Sorescu a ratat şansa lui 1-0, şutul său fiind respins de Greab, apoi a urmat o perioadă în care echipa cuplului Ianovschi-Prepeliţă a preluat controlul. Grecu (21) a tras peste din poziţie bună, apoi golul lui Turda (22) a fost anulat pentru un ofsaid evident. În minutul 28, Cephas Malele a arătat de ce este unul dintre cei mai buni atacanţi din Casa Liga 1, a judecat perfect relaţia unu vs. unu cu Puljic şi i-a pasat la fel de bine lui Grecu, iar mijlocaşul dreapta a trimis pe lângă Eşanu pentru 1-0. În minutul 34, Ricardo Grigore putea egala, cu capul, din cornerul lui Anton, dar Muşat a avut prezenţa de spirit necesară pentru a respinge de pe linia porţii şi a-i permite echipei sale să intre în avantaj la pauză.

Fabbrini schimbă jocul, Achim punctează la impresia artistică, Malele e decisiv!

Intorus la pauză, italianul Diego Fabbrini a avut nevoie de doar un minut pentru a crea pericol la poarta lui Vlad, dar Dumitru l-a devansat pe Creţu şi a rezolvat o situaţie grea. În minutul 59, tot Fabbrini l-a lăsat singur cu portarul pe Sorescu, dar Deian a tras în Greab şi a ratat şansa golului egalizator. Cum piteştenii s-au retras mult prea mult şi mult prea devreme, Dinamo a urcat jocul spre careul advers, iar eforturile au fost răsplătite în minutul 71, când Achim a preluat elegant o minge grea şi l-a executat fără remuşcări pe Greab. Un 1-1 devenit logic, după minute bune în care Ianovschi şi Prepeliţă şi-au scos cu greu jucătorii din jumătatea proprie. Pe final, festival al ratărilor! 
 
Deschis de Ehmann (77), continuat de Sorescu (80), incapabil să-l bată iar pe Greab din poziţie de unu vs. unu, şi de Palic (81), care nu l-a taxat pe Eşanu pentru părăsirea propriei porţi. Dar întrerupt de golgheterul Malele, în minutul 85, după un penalty dictat de Coza la un duel Şerban - Achim.
 
S-a terminat 2-1, în ciuda unor situaţii bune ale lui Malele pe final, suficient pentru ca Dinamo să meargă matematic în play-out, iar FC Argeş să se gândească serios la play-off. Piteştenii au 36 de puncte, unul sub Academica Clinceni, dar şi un meci direct crucial contra ilfovenilor, etapa viitoare.

Dinamo - FC Argeş 1-2 (Vl. Achim 71 / Grecu 28, Malele pen. 85)

  • Dinamo: Eşanu - Bejan (Ehmann 46), Puljic, R. Grigore - D. Sorescu, P. Anton, Vl. Achim, St. Filip - Morsay (Fabbrini 46), R. Moldoveanu (Stere 64), G. Creţu (Nepomuceno 64)
  • Rezerve: Kongshavn - A. Radu, Mihaiu, A. Bani
  •  
  • FC Argeş: Greab - Tofan, C. Turda, Maric, N. Muşat - Meza Colli (Boldor 87), I. Şerban - R. Grecu (Năstăsie 78), Palic, C. Dumitru - Malele 
  • Rezerve: Micle - De Jonghe, Deslandes, Maes, Pablo de Lucas, Mediop, Ct. Barbu 
Minutul 85: GOL FC ARGEŞ! Malele îl păcăleşte pe Eşanu şi marchează al 11-lea gol al sezonului în Casa Liga 1.



Minutul 83: Penalty pentru FC Argeş! Şerban intră în careu, Coza consideră că e faultat de Achim şi oaspeţii primesc lovitură de la 11 metri.



Minutul 81: Palic, ce ocazie! Eşanu iese greşit din poartă şi îi oferă fostului dinamovis Antun Palic şansa lui 2-1, dar mijlocaşul croat nu nimereşte poarta lăsată goală.



Minutul 80: O nouă ocazie imensă a lui Dinamo! Sorescu e din nou singur cu Greab, trage tare, dar o face pe direcţia portarului.


Minutul 77: Altă ocazie a lui Dinamo! Grigore centrează bine din intoriorul careului, dar Ehmann reia modest cu capul din poziţie bună.


Minutul 71: GOL DINAMO! Achim face o preluare senzaţională între doi fundaşi adverşi, apoi finalizează calm şi restabileşte egalitatea!


Minutul 64: Gane mută din nou, de data aceasta cu Stere şi Nepomuceno pentru Creţu şi Moldoveanu.


Minutul 59: Sorescu are cea mai mare ocazie a meciului! Scăpat singur cu portarul, mijlocaşul dreapta al lui Dinamo finalizează foarte slab, direct în Greab.


Minutul 47: Prima fază periculoasă creată de Fabbrini. Italianul driblează bine, apoi centrează inspirat în faţa porţii, dar Cristian Dumitru e mai rapid decât Giani Creţu şi rezolvă situaţia.


Minutul 46: Repriza a doua începe cu două schimbări ale lui Gane: intră Fabbrini şi Ehmann, ies Morsay şi Bejan.


Minutul 34: Ocazie a gazdelor. Ricardo Grigore reia cu capul din cornerul executat de Anton, dar Muşat respinge de pe linia propriei porţi.


Minutul 28: GOL FC ARGEŞ! Bejan respinge complet aiurea o minge, Malele câştigă duelul fizic cu Puljic şi pasează perfect la Grecu, iar mijlocaşul înscrie cu o execuţie simplă, pe lângă Eşanu.


Minutul 22: Oaspeţii marchează, dar golul e anulat pentru ofsaid. Turda înscrie din apropiere, însă se afla într-un ofsaid evident.


Minutul 21: Ocazie a lui FC Argeş. Grecu ajunge în poziţie bună, însă finalizează dezamăgitor, peste poartă.


Minutul 16: Ocazie a lui Dinamo! Sorescu are culoar bun, trage la colţul scurt, dar Greab respinge.


Minutul 6: Tofan ia o acţiune curajoasă pe cont propriu, trage de la distanţă, dar ratează ţinta.


Dinamo, ocupanta locului 14 în Liga 1, vine după remiza din deplasare cu FC Voluntari, scor 1-1.

FC Argeş se află pe poziţia a 9-a în clasament şi a reuşit o victorie în etapa precedentă, 2-1 acasă cu Poli Iaşi.

Dinamo - Gaz Metan 2-1, pe 27 ianuarie, a fost singura victorie reuşită de bucureşteni în ultimele şase meciuri disputate pe teren propriu în campionat.

12 meciuri fără gol marcat a strâns Dinamo în acest sezon, cele mai multe dintre toate competitoarele din Liga 1.

Doar o partidă au pierdut piteşenii în ultimele 13 runde (1 martie 2021, CFR Cluj - FC Argeş 5-0), în rest au şase succese şi şase rezultate de egalitate.

Argeşenii au marcat cel puţin un gol în opt dintre precedentele 10 deplasări din campionat.

Dinamo – FC Argeş este una dintre confruntările de tradiţie din prima ligă. Cele două echipe s-au mai întâlnit de 89 de ori: de 54 de ori s-au impus bucureştenii, de 23 de ori au câştigat piteştenii, iar alte 12 jocuri s-au terminat la egalitate.

Un amănunt interesant este că doar două remize albe s-au consemnat de-a lungul timpului între Dinamo şi FC Argeş, ambele pe terenul piteştenilor (26 septembrie 1984; 23 martie 1997).

Echipele probabile:

Dinamo: Eşanu - Sorescu, Puljic, Bejan, S. Filip - Morsay, Anton, V. Achim, G. Creţu - Fabbrini – Moldoveanu.

FC Argeş: Greab - Tofan, Maric, Turda, Muşat - Meza Colli, I. Şerban - Barbu, Palic, C. Dumitru – Malele.

Clasamentul Ligii 1

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20064453/1/clasament-dinamo.jpg

Sursa foto: Sport Pictures

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele