Ultima oră
Prima decizie luată de UTA Arad după suspendarea dictată de Comisia de Disciplină Prima decizie luată de UTA Arad după suspendarea dictată de Comisia de Disciplină
NEWS ALERT | Revenire de senzaţie la Barcelona? Anunţul presei din Spania NEWS ALERT | Revenire de senzaţie la Barcelona? Anunţul presei din Spania
I-a enervat pe rapidişti, iar acum a fost delegat din nou! Partida pe care o va arbitra George Găman I-a enervat pe rapidişti, iar acum a fost delegat din nou! Partida pe care o va arbitra George Găman
Cristi Balaj a spus lucrurilor pe nume! Prima reacţie oficială despre plecarea lui Otele Cristi Balaj a spus lucrurilor pe nume! Prima reacţie oficială despre plecarea lui Otele
Jannik Sinner - Daniil Medvedev, reeditarea finalei de la Australian Open, în semifinale la Mastersul de la Miami Jannik Sinner - Daniil Medvedev, reeditarea finalei de la Australian Open, în semifinale la Mastersul de la Miami
Romeo Lavia, out pentru restul sezonului Romeo Lavia, out pentru restul sezonului

VIDEO | Revanşă la indigo! Dinamo – FCSB 1-0, în optimile de finală ale Cupei României. Ratări mari în derby

Cupa României Publicat pe 10 feb 2021
mail-share icon Email

Dinamo s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României, după victoria cu FCSB, scor 1-0, în Ştefan cel Mare, meci transmis pe Look Sport+. ‘Câinii roşii’ şi-au luat revanşa pentru eşecul suferit în Liga 1 acum o săptămână, cu acelaşi scor.

Adam Nemec a înscris în minutul 55, după o lovitură liberă executată bine de către Paul Anton.

Răzvan Oaidă şi Jonathan Morsay au fost protagoniştii negativi ai acestei partide, ratând ocazii imense. Oaidă a şutat pe lângă poartă din centrul careului, în prima repriză. Morsay, care a debutat pentru Dinamo, a ratat singur cu portarul în debutul reprizei a doua.

FCSB a menajat majoritatea jucătorilor de bază. Florin Tănase, Florinel Coman şi Darius Olaru au intrat pe teren în debutul reprizei secunde, dar nu au reuşit să facă diferenţa.

Urmează meciuri în Liga 1 pentru ambele echipe, din etapa a 23-a. Dinamo va juca pe teren propriu cu Sepsi Sfântu Gheorghe, pe 13 februarie, în timp ce FCSB va evolua în deplasare cu Hermannstadt, pe 14 februarie.


  • Dinamo: Eşanu - Sorescu, Puljic, Ehmann, Filip - Nepomuceno (Mihaiu 89'), Răuţă (Achim 79'), Anton (Gol 69'), Fabbrini - Gueye (Morsay 46'), Nemec.
  • FCSB: Vlad - Creţu, Haruţ, Nedelcu (Vukusic 65'), Panţîru - Vînă (Coman 46'), Şut (Olaru 46'), Perianu - Oaidă, Buziuc (Tănase 46'), Niţă (Ov. Popescu 58').

Min. 90+4: S-a încheiat meciul! Dinamo - FCSB 1-0!

Min. 90+2: Cartonaş galben pentru Puljic (Dinamo), care a faultat în marginea careului! Urmează un moment periculos pentru poarta lui Eşanu.

Min. 89: Schimbare la Dinamo! A ieşit Nepomuceno, a intrat Mihaiu.

Min. 85: Ocazie imensă pentru FCSB! Olaru a şutat superb de la marginea careului, dar portarul Eşanu a avut o intervenţie senzaţională şi a respins mingea în corner.

Min. 81: Cartonaş galben pentru Florin Tănase (FCSB), pentru proteste!

Min. 79: Schimbare la Dinamo! Iese Răuţă, intră Vlad Achim.

Min. 77: Ocazie pentru FCSB! Tănase i-a pasat excelent lui Oaidă, care a şutat spre colţul lung, din careu, dar portarul Eşanu a reţinut mingea.

Min. 75: Ocazie mare pentru FCSB! Vukusic a pătruns în careu din banda dreaptă, dar a ezitat să şuteze, a intrat în unghi, apoi i-a centrat perfect lui Florinel Coman, care a lovit slab mingea cu capul, din 8 metri.

Min. 71: Ocazie pentru FCSB! Florinel Coman a şutat în forţă, dar portarul Eşanu a fost pe fază.

Min. 69: Schimbare la Dinamo! Iese Paul Anton, intră Janusz Gol!

Min. 65: Schimbare la FCSB! Iese Nedelcu, intră Vukusic. Haruţ şi Ovidiu Popescu sunt în centrul apărării pentru FCSB.

Min. 58: Schimbare la FCSB! Iese Niţă, intră Ovidiu Popescu.

Min. 55: GOL pentru Dinamo! 1-0! A înscris Adam Nemec, cu capul, după ce Anton a executat o lovitură liberă din banda dreaptă.

Min. 53: Ocazie pentru FCSB! Darius Olaru a şutat slab de la marginea careului, dintr-o poziţie bună.

Min. 50: Ocazie imensă pentru Dinamo! Morsay a plecat de la limita ofsaidului şi a scăpat singur cu portarul, dar a şutat în Vlad, apoi pe lângă poartă, după ce mingea i-a revenit cu noroc.

Min. 48: Ocazie pentru Dinamo! Nemec a şutat de la marginea careului, mingea a fost deviată de un fundaş şi s-a dus peste poartă.

Min. 47: Cartonaş galben pentru Morsay (Dinamo)!

Min. 46: Cartonaş galben pentru Sorescu (Dinamo)!

Min. 46: A început repriza a doua! Trei schimbări la FCSB: au ieşit Buziuc, Şut şi Vînă, au intrat Tănase, Coman şi Olaru. O înlocuire şi la Dinamo: a ieşit Gueye, a intrat noua achiziţie Morsay.

Min. 45+1: S-a încheiat prima repriză! Dinamo - FCSB 0-0!

Min. 45: Cartonaş galben pentru Adrian Şut (FCSB)!

Min. 43: FCSB putea să primească penalty! Niţă a pătruns în careu şi a fost lovit de către Nepomuceno. Arbitrul Ovidiu Haţegan a lăsat jocul să continue. 

Min. 38: Cartonaş galben pentru Nepomuceno (Dinamo), pentru o intrare dură asupra lui Haruţ, care se resimte.

Min. 33: Ocazie imensă pentru FCSB! Niţă a pasat excelent în centrul careului, dar Oaidă a şutat foarte slab, pe lângă poartă, din poziţie ideală.

Min. 32: Ocazie pentru Dinamo! Nemec a deviat mingea pentru Nepomuceno, care a şutat de la marginea careului, peste poartă.

Min. 29: Ocazie pentru FCSB! Oaidă a pătruns în banda dreaptă şi a şutat peste poartă.

Min. 26: Ocazie pentru Dinamo! O nouă centrare foarte bună a lui Sorescu pentru Nemec, dar vârful slovac a trimis mingea peste poartă, cu capul.

Min. 24: Ocazie pentru Dinamo! Nepomuceno a primit mingea în careu, de la Magaye Gueye, dar a şutat slab, fără probleme pentru portarul Vlad.

Min. 22: Ocazie pentru Dinamo! Sorescu a centrat excelent din banda dreaptă pentru Nemec, care a trimis cu capul către poartă. Vlad a reţinut mingea.

Min. 17: Ocazie pentru FCSB! Oaidă a şutat de la peste 20 de metri, dar portarul Eşanu a reţinut mingea în doi timpi.

Min. 12: Dinamo a controlat jocul până acum şi a pus presiune pe apărarea FCSB, dar nu şi-a creat nicio ocazie clară de gol.

Min. 8: Ocazie pentru Dinamo! Fabbrini a centrat din banda stângă, dar Sorescu a trimis mingea slab cu capul, mult pe lângă poartă.

UPDATE 20:30 A început meciul din Ştefan cel Mare!

//i0.1616.ro/media/581/3142/38111/19964938/3/echipe-dinamo-fcsb.jpg

UPDATE 19:20 Dragoş Nedelcu, revenit la FCSB într-un meci oficial după o pauză de 8 luni, joacă în centrul defensivei şi a primit banderola de căpitan.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38111/19964938/2/echipa-fcsb.jpg

UPDATE 18:50 Iată echipele de start:

Dinamo: Eşanu - Sorescu, Puljic, Ehmann, St. Filip - Nepomuceno, Răuţă, Anton, Fabbrini - Gueye, Nemec

Rezerve: Kongshavn, Radu, Morsay, Grigore, Bejan, Bani, Gol, Achim, Mihaiu

FCSB: Vlad - Creţu, Haruţ, Nedelcu, Panţîru - Vînă, Şut, Perianu - Oaidă, Buziuc, Niţă.

Rezerve: Udrea, Miron, Coman, Vukusic, Tănase, S. Şerban, Ov. Popescu, Olaru, Pantea


Dinamo şi FCSB se întâlnesc din nou, dar de data aceasta în 8-imile Cupei României. Partida e programată miercuri, de la ora 20:30, pe Look Sport+.

14:10: Sunt şanse mari ca FCSB să trimită o echipă experimentală în Derby-ul din Cupă. Conform AS.ro, Toni Petrea se gândeşte să odihnească vedetele Coman, Tănase, Olaru şi Moruţan şi să le ofere şanse jucătorilor care au prins mai puţine minute. Cum ar urma să arate FCSB diseară:
  • Vlad - Creţu, Haruţ, Miron, Panţîru - Vînă, Şut, Oaidă - Oct. Popescu, Vukusic, Buziuc

Ultima confruntare dintre cele două a avut loc chiar la începutul lunii, când FCSB se impunea cu 1-0 în ”Ştefan cel Mare”. ”Câinii” vor să se răzbune şi să spele eşecul din campionat cu un succes în Cupa României, unde miza este cu totul alta. Dacă în Casa Liga 1 pare greu de crezut că Dinamo poate merge în play-off şi/ sau să se lupte pentru un loc de cupă europeană, în Cupa României e altceva.

Mai mult, Dinamo nu a mai câştigat cu FCSB de patru meciuri, perioadă în care a înregistrat eşecuri pe linie:
03.02.2021 (Liga 1) Dinamo – FCSB 0-1
03.10.2020 (Liga 1) FCSB – Dinamo 3-2
08.07.2020 (Cupa României) FCSB – Dinamo 1-0
25.06.2020 (Cupa României) Dinamo – FCSB 0-3
16.02. 2020 (Liga 1)  Dinamo - FCSB 1-0

Rămâne un derby al orgoliilor. Şi eu sper ca Dinamo să-şi ia revanşa după semifinalele Cupei României de anul trecut. Fiindcă, logic, normal, regulamentar, Dinamo trebuia să fie în finală. Dar nu mai vreau să dezgrop morţii. Trebuia mers la TAS, trebuia mers până în pânzele albe!”, a spus Ionel Dănciulescu, pentru GSP, cu privire la confruntarea din Cupa României, de miercuri.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Cupa României

Ultimele articole Toate articolele