Ultima oră
”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm! ”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm!
VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia
VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League
VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion
VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea” VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea”
VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă” VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă”

VIDEO | Dinamo, înfrângere nemeritată cu Astra în turul semifinalelor Cupei României. ”Câinii” au jucat în sfârşit fotbal, dar au pierdut cu 1-0

Cupa României Publicat pe 13 apr 2021
mail-share icon Email

 

Astra Giurgiu a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), pe FC Dinamo, în prima manşă a semifinalelor Cupei României, în direct pe Look Sport+. A marcat: Krpici '4.

  • 1-0, min. 4: Krpici a primit o pasă lungă de la Raspopovici, a pătruns în careu şi a marcat cu un şut la coluţul scurt, din poziţie lateral-stânga.

Au evoluat următoarele echipe:

  • Astra: Lazar – Raspodovici (Hugo Sousa '46), Găman, Graovac, Lamanje – Boe-Kane, Canadija – Stahl (Merloi '63), V. Gheorghe, Riza (Balaure '9, David Bruno '74) – Krpici (Montini '74). Antrenor Eugen Neagoe;
  • Dinamo: Kongshavn – Sorescu, Bejan, Albentosa, R. Grigore (S. Filip '77) – Gol (Bani '77), Răuţă, Anton, V. Achim (Blejdea '46) – Mihaiu (Nepomuceno '72), Nemec. Antrenor Gheorghe Mulţescu.

Astra – Dinamo 1-0 (Krpic 4') 

Echipele de start:

  • Astra: Lazar – Raspopovic, Găman (cpt.), Graovac, Lamanje – Boe-Kane, Canadjija – Stahl, V. Gheorghe, Riza – Krpic.
    Rezerve: Maximilian Popa, Goncalves, Wuthrich, Carneiro, Crepuljia, Igor Jovanovic, Montini, Merloi, Balaure.
    Antrenor: Eugen Neagoe
  • Dinamo: Kongshavn – Sorescu (cpt.), Bejan, Albentosa, R. Grigore – Răuţă – Gol, Anton, Achim – Mihaiu, Nemec.
    Rezerve: A. Mitrovic, Steliano Filip, Nepomuceno, Blejdea, Giani Stere, Morsay, Fabbrini, Ahmed Bani, Puljic.
    Antrenor: Gigi Mulţescu

Min. 90+2: Final de meci. 

Min. 86: În ultimele minute, Astra mai echilibrează meciul. Giurgiuvenii au o şansă bună la şutul de la distanţă al lui Canadjija, dar portarul Kongshavn scoate cu greu după ce balonul e deviat.

Min. 75: Ocazie bună pentru echipa lui Gigi Mulţescu. Blejdea reia din foarfecă, dar balonul îl loveşte pe Nemec şi se dă offside. Execuţia se ducea bine. 

Min. 60: Sorescu loveşte bara din lovitură liberă. Lazar avea problema dacă şutul era cadrat.

Min. 53: Dinamo iese bine de la cabine. Are câteva incursiuni în viteză, dar fără şuturi pe poartă. Se vede însă o schimbare de atitudine, în primul rând. Albentosa trage pe lângă poartă, de la aproximativ 14 metri.

Min. 46: Începe partea a doua. 

Min. 45+2: Final de primă repriză. 

Min. 45+2: Paul Anton bate bine o lovitură liberă de la peste 20 de metri, dar Lazar scoate de sub bară. 

Min. 33: Dinamo începe să aibă mai multe ocazii, dar fără şuturi prea pericoloase la poarta lui Lazar. În această perioadă, cere şi două lovituri de pedeapsă.

Min. 22: Krpic, pericolul numărul 1 pentru apărarea lui Dinamo. Atacantul trece pe lângă golul doi, după o fază fixă

Min. 13: Astra are posesia, dar mai opreşte din turaţii după ce deschide scorul. Dinamo e plimbată dintr-o parte în alta, cu mici perioade în care are controlul balonului.

Min. 4: GOOOL Astra! Krpic marchează cu un şut din prima din careu, dintr-un unghi destul de dificil. Înscrie la colţul scurt, greşeală a portarului Kongshavn.

Min. 1: Începe meciul de la Giurgiu! 


Astra şi Dinamo se întâlnesc, marţi, de la 19:00, în direct pe Look Sport+, în manşa tur a semifinalelor Cupei României. Returul este programat pe 12 mai, şi va fi transmis în direct tot pe Look Sport+.

Astra şi Dinamo aveau drept obiectiv calificarea în play-off la începutul sezonului, însă acum se pregătesc de războiul din play-out şi văd în Cupă unica şansă de a-şi salva sezonul.

Astra, doar adversare din Liga 2. Dinamo, traseu mult mai dificil.

Giurgiuvenii au ajuns în semifinale după ce au trect în precedentele trei tururi de formaţii din liga secundă. Ripensia, ASU Poli Timişoara şi Petrolul sunt formaţiile eliminate rând pe rând de Astra care ţinteşte al doilea trofeu din istorie în Cupa României.

Trupa lui Neagoe a cucerit trofeul în 2014, iar de atunci a mai disputant două finale, în 2017 şi 2019.

De cealaltă parte, Dinamo are 13 trofee în palmares şi ultima dată a cucerit trofeul în 2012.

“Câinii” sunt într-o formă dezastruoasă, cu doar două victorii în ultimele 12 meciuri oficiale. De altfel, singurele victorii ale roş-albilor din această serie au venit chiar în Cupă. În optimi, când au trecut de FCSB, scor 1-0, şi în semifinale (3-1 cu Dunărea Călăraşi). În şaisprezecimi, Dinamo trecuse de Viitorul Constanţa, deci e clar că bucureştenii au avut un traseu mult mai dificil până în această fază a competiţiei.

În confruntările directe din acest sezon al Ligii 1, Astra a obţinut o victorie (2-0), iar cealaltă partidă s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.

Prin prisma formei de moment, Astra e considerată favorită în această dublă, dar Dinamo se va agăţa cu siguranţă de această ultimă şansă de a-şi mai salva sezonul, în condiţiile în care în campionat se pregăteşte de o luptă extrem de dificilă pentru salvarea de la retrogradare.

  • Astra – Dinamo e LIVE pe Look Sport+, marţi, de la 19:00.
mail-share icon Email
viewscnt

Cupa României

Ultimele articole Toate articolele