Ultima oră
Lovitură dată de FCSB! Jucătorul va semna pentru un salariu anual de aproape 500.000 de euro Lovitură dată de FCSB! Jucătorul va semna pentru un salariu anual de aproape 500.000 de euro
VIDEO | ”U” Cluj - Poli Iaşi 0-0, în direct la Prima Sport 1! Echipele de start VIDEO | ”U” Cluj - Poli Iaşi 0-0, în direct la Prima Sport 1! Echipele de start
Calendarul ediţiei 2024-2025 a Cupei României. Modificări importante de regulament Calendarul ediţiei 2024-2025 a Cupei României. Modificări importante de regulament
Tempestini, gata să scrie o nouă filă de istorie şi în România: îl poate depăşi pe Titi Aur Tempestini, gata să scrie o nouă filă de istorie şi în România: îl poate depăşi pe Titi Aur
Edi Iordănescu, mesaj plin de emoţie după accidentarea lui Moruţan: ”Vom lupta şi pentru tine” Edi Iordănescu, mesaj plin de emoţie după accidentarea lui Moruţan: ”Vom lupta şi pentru tine”
”E drama vieţii lui”. Finanţatorul unui club la care a evoluat Moruţan a spus lucrurilor pe nume ”E drama vieţii lui”. Finanţatorul unui club la care a evoluat Moruţan a spus lucrurilor pe nume

VIDEO | Dramatism în derby-ul Moldovei! FC Botoşani câştigă la Iaşi cu un gol în minutul 89. Echipa lui Pancu rămâne ultima în Liga 1

Superliga Publicat de Andrei Ionascu pe 18 ian 2021
mail-share icon Email

FC Botoşani a câştigat meciul din deplasare cu Poli Iaşi, scor 1-0, în etapa a 17-a din Casa Liga 1, în direct pe Look Sport. Derby-ul Moldovei a fost decis după o reuşită în minutul 89. Echipa lui Daniel Pancu rămâne pe ultimul loc în clasament.

Oaspeţii au fost mai insistenţi şi au avut mai multe ocazii de gol. Raportul şuturilor pe poartă a fost 4-1 pentru FC Botoşani.

În repriza a doua, FC Botoşani a cerut de trei ori penalty, dar arbitrul Cătălin Popa a lăsat jocul să continue.

Albanezul Realdo Fili, introdus pe teren în minutul 80, a reuşit să înscrie cel de-al doilea gol în acest sezon al Ligii 1, în minutul 89.

Portarul Brănescu, aflat la debutul pentru Poli Iaşi, a fost cel mai bun jucător al gazdelor. Popadiuc putea să facă diferenţa pentru echipa pregătită de către Daniel Pancu, dar a ratat două ocazii bune.

În urma acestui rezultat, FC Botoşani a urcat pe locul 8 în Liga 1, la trei puncte de zona play-off-ului. Poli Iaşi este ultima clasată, la egalitate de puncte cu FC Argeş şi FC Voluntari (care n-a jucat în această rundă).

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19903617/17/clasament-botosani.jpg


Min. 90+4: S-a încheiat meciul! Poli Iaşi - FC Botoşani 0-1

Min. 89: GOL pentru FC Botoşani! 0-1! A înscris Fili, cu un şut din unghi, din careul de 6 metri.

Min. 80: Dublă înlocuire la FC Botoşani! Au ieşit Askovski şi Al Mawas, au intrat Fili şi Fernandez.

Min. 79: Schimbare la Poli Iaşi! A ieşit Popadiuc, a intrat Mensah.

Min. 77: Ocazie pentru Poli Iaşi! Onea a şutat de la 25 de metri, dar mingea a trecut pe lângă poartă.

Min. 68: Schimbare la Poli Iaşi! A ieşit Vanzo, introdus pe teren în minutul 6, şi a intrat Francisc Cristea.

Min. 63: Ocazie pentru FC Botoşani! Florescu a primit mingea în colţul careului, dar a fost blocat de către portarul Brănescu.

Min. 49: Fază controversată la Iaşi! Askovski a scăpat singur cu portarul gazdelor, dar arbitrul a dictat ofsaid, deşi mingea a venit de la un adversar.

Min. 48: FC Botoşani a cerut penalty, după un contact între Mihai Roman şi căpitanul gazdelor, Cosmin Frăsinescu.

Min. 47: Ocazie de gol pentru FC Botoşani! Askovski a pătruns în careu, dar a intrat în unghi şi a şutat în plasa laterală. 

Min. 46: FC Botoşani a cerut din nou penalty! Al Mawas a fost blocat de către portarul Brănescu.

Min. 46: A început repriza a doua!

Min. 45: S-a încheiat prima repriză! 0-0. Niciuna dintre echipe nu a avut mari ocazii de gol. Raportul şuturilor pe poartă este 2-1 pentru FC Botoşani, care a avut şi o posesie a mingii superioară (61%).

Min. 43: Ocazie pentru Poli Iaşi! După o centrare din banda stângă, Zajmovic a deviat mingea către Popadiuc, care a şutat la colţul scurt. Portarul Hankic a avut o intervenţie excelentă.

Min. 42: Ocazie pentru Poli Iaşi! De Iriondo a trimis o pasă excelentă în adâncime, dar şutul lui Calcan a fost blocat de apărarea Botoşaniului.

Min. 38: Ocazie pentru Poli Iaşi! Calcan a driblat un adversar în careu şi i-a pasat în 6 metri lui Popadiuc, care s-a dezechilibrat şi a şutat peste poartă.

Min. 35: FC Botoşani a cerut penalty! Mihai Roman a şutat din careu, iar Buşu a blocat mingea, din cădere, atingând-o uşor cu mâna.

Min. 32: Ocazie pentru FC Botoşani! Mihai Roman a pătruns în careu şi a şutat, dar portarul Brănescu a respins mingea.

Min. 28: Cartonaş galben pentru Papa (FC Botoşani)!

Min. 26: Schimbare la Botoşani! Iese David Croitoru, intră Mihai Roman.

Min. 23: Ocazie pentru Poli Iaşi! Zajmovic a şutat peste poartă, din careu.

Min. 21: Cartonaş galben pentru Popadiuc (Poli Iaşi).

Min. 16: Schimbare la Botoşani! Iese Ongenda, accidentat, şi intră Florescu.

Min. 9: Poli Iaşi a înscris, dar reuşita a fost anulată după ce mingea a părăsit suprafaţa de joc la faza premergătoare golului.

Min. 6: Schimbare la Poli Iaşi! A ieşit Moisă, a intrat Vanzo. Este celebra mutare din Liga 1, prin care un jucător U21 este înlocuit după câteva minute de joc.

UPDATE 17:00 A început derby-ul Moldovei!

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19903617/2/echipe-iasi.jpg


Partida dintre Poli Iaşi şi FC Botoşani, din etapa a 17-a din Casa Liga 1, este transmisă de către Look Sport, astăzi, de ora 17:00. Cele mai importante faze ale meciului vor fi regăsite şi pe site-ul www.looksport.ro.

Poli Iaşi - FC Botoşani, live pe Look Sport de la 17:00. Echipele de start:

Poli Iaşi: Brănescu - Onea, Frăsinescu, R. Popa, Buşu - Moisă, De Iriondo, Passaglia - Popadiuc, Zajmovic, Calcan
Rezerve: Bosz, M. Stan, R. Lopes, Mensah, Mihalache, F. Cristea, Vanzo, Gaitan, Cană
 
FC Botoşani: Hankic - Patache, Haruţ, Şeroni, Ţigănaşu - E. Papa, J. Rodriguez, Ongenda - Al Mawas, D. Croitoru, Ashkovski 
Rezerve: Pap, Plămadă, Braun, E. Florescu, M. Roman, Fili, V. Fernandez, Tarsa, Tîrcoveanu


Chiar dacă Botoşani ocupă locul 10, iar Iaşi se clasează pe 16, ultima poziţie din primul eşalon, realitatea dintre cele două formaţii este mult mai echilibrată decât pare. În primul rând, Poli Iaşi are cu doar trei puncte mai puţine decât rivala din Botoşani. Astfel, orice victorie poate să scoată o trupă dintr-o criză şi să adâncească problemele pentru cealaltă.

În al doilea rând, Poli Iaşi a obţinut rezultate mai bune în ultimele trei partide disputate în Casa Liga 1. Elevii lui Daniel Pancu au făcut două egaluri şi au câştigat o dată (E-V-E), în timp ce băieţii lui Marius Croitoru au înregistrat o înfrângere, un egal şi o victorie (Î-E-V). Uşoara creştere de formă a gazdelor şi pasa proastă prin care trec oaspeţii, alături de miza meciului pentru poziţia din clasament, fac ca partida dintre cele două grupări moldave să fie greu de anticipat şi extrem de disputată.

De la Poli Iaşi este suspendat Andrei Cristea, iar Platini este accidentat, în timp ce FC Botoşani nu se va putea baza pe stâlpul defensivei, Andrei Chindriş, suspendat. În meciul tur, Botoşani s-a impus pe teren propriu, într-o manieră categorică, cu scorul de 4-0.

Echipe probabile

  • Poli Iaşi (4-3-3): Brănescu - Onea, Frăsinescu, R. Popa, Buşu - Fr. Cristea, De Iriondo, Passaglia - Vanzo, Zajmovici, Calcan
  • Rezerve: Axinte, Cabral, Baxevanos, Mihalache, Cană, Popadiuc, A. Stan, Mensah
  • Absenţi: A. Cristea (suspendat), Platini (accidentat)
  • Antrenor: Daniel Pancu
  • FC Botoşani (4-3-3): Pap - Patache, Haruţ, Şeroni, Ţigănaşu - Ed. Florescu, J. Rodriguez, D. Croitoru - Al Mawas, V. Fernandez, Ongenda
  • Rezerve: Hankici, M. Roman I, Toutouh, Fili, Târşa, Braun, Papa, Târcoveanu, Holzmann
  • Absenţi: Chindriş (suspendat)
  • Antrenor: Marius Croitoru
     
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele