Ultima oră
Duel istoric pe zgura de la Madrid! Rafa Nadal, faţă în faţă cu un puşti de 16 ani Duel istoric pe zgura de la Madrid! Rafa Nadal, faţă în faţă cu un puşti de 16 ani
Alertă în Bănie! Universitatea Craiova va avea o absenţă de marcă la duelul cu CFR Cluj Alertă în Bănie! Universitatea Craiova va avea o absenţă de marcă la duelul cu CFR Cluj
Brigada de arbitri delegată pentru partida care poate fi decisivă în lupta la retrogradare, Dinamo - FC Voluntari Brigada de arbitri delegată pentru partida care poate fi decisivă în lupta la retrogradare, Dinamo - FC Voluntari
Iuliana Demetrescu, delegată la o semifinală de Champions League Iuliana Demetrescu, delegată la o semifinală de Champions League
Aprobat! Schimbare majoră la CSA Steaua Aprobat! Schimbare majoră la CSA Steaua
Variantă surpinzătoare de antrenor pentru Bayern Munchen! Tehnicianul a fost contactat Variantă surpinzătoare de antrenor pentru Bayern Munchen! Tehnicianul a fost contactat

VIDEO | Dunărea Călăraşi - Rapid 3-2. Pas greşit al giuleştenilor şi lupta la promovare se aprinde din nou!

Liga II Publicat pe 7 mai 2021
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38110/20161711/7/ac.jpg
 
Rapid a pierdut puncte vitale la Călăraşi, 2-3 cu Dunărea, după un meci în care a condus cu 1-0 la pauză. După o zi în care şi FC U Craiova a pierdut, 0-2 la Timişoara, ierarhia din Liga 2 a devenit din nou foarte strânsă.

 
Rareş Ilie a avut nevoie de doar 53 de secunde pentru a-l învinge pe Began cu un şut din interiorul careului, apoi presiunea Rapidului a continuat şi acelaşi Began l-a blocat pe Barbu (8). În minutul 13, Horaţiu Moldovan a scos de pe linia porţii lovitura de cap a lui Kanda, apoi Hlistei (33), cu capul, a semnat ultima ocazie a primei reprize.
 
Dacă oaspeţii au marcat în primul minut al meciului, gazdele s-au revanşat în al treilea minut din repriza a doua, când Bud l-a lansat pe Valentin Alexandru, iar fostul rapidist a egalat. La trei minute distanţă, un alt fost rapidist, Tudoran, l-a învins şi el pe Horaţiu Moldovan, iar marea favorită la câştigarea meciului se transforma în outsider. A venit minutul 66, cu un gol marcat de Barbu cu un şut deviat, dar rezultatul de egalitate a rezistat doar şase minute, pentru că Alexandru a reuşit dubla, dintr-un penalty obţinut de Kanda la un duel cu Moldovan.
 
Goge (79) şi Pănoiu (82) l-au pus la încercare pe Began, dar goalkeeper-ul călărăşenilor a răspuns prezent la fiecare dintre cele două şuturi şi a adus trei puncte vitale echipei lui Cristi Pustai.
 
Cu trei etape rămase din play-off, clasamentul Ligii 2 s-a strâns din nou. FC U Craiova are 49 de puncte, Rapid a strâns 46, CS Mioveni are 42, Dunărea a urcat la 42, iar ASU Poli, 39 de puncte, şi Csikszereda, cu 37, speră măcar la locul de baraj. Etapa viitoare se joacă Craiova - Csikszereda, Rapid - ASU Poli şi CS Mioveni - Dunărea.

Dunărea Călăraşi - Rapid 3-2 (V. Alexandru 48, pen. 73, Tudoran 51 / R. Ilie 1, B. Barbu 66), live pe Look Sport+

  • Dunărea Călăraşi: Began - Rus, Wiktorski, Şandru, Sălceanu - Lopez, Puşcaş - Ciucur, Kanda, Fotescu - Alexandru Valentin
  • Rezerve: Krell - Bedea, Sîrbu, Bud, Ţenea, Tudoran, Sava, Calu, Tache
  •  
  • Rapid: Moldovan - Goge, Dandea, Nastos, Finica - Barbu, R. Costin - Sefer, R. Ilie, Hlistei - Ad. Bălan
  • Rezerve: Drăghia - Voicu, Ignat, Florică, Lazăr, Ursu, Pănoiu, D. Benzar, Al. Ioniţă I
Minutul 90+1: Din nou Began! Pănoiu îl lansează pe Ilie, puştiul Rapidului vrea să dea mineg pe lângă portarul advers, dar Began iese la timp şi blochează.

Minutul 82: Pănoiu trage şi el puternic, tot sub bară, iar Began mai are un reflex lăudabil.

Minutul 79: Şansa egalării. Goge trage bine de la distanţă, cu stângul, mingea se duce spre vinclu, însă Began o deviază peste.


Minutul 73: GOL DUNĂREA CĂLĂRAŞI Kanda scapă singur cu portarul, Moldovan îl faultează, gazdele primesc penalty şi Valentin Alexandru reuşeşte dubla.



Minutul 66: GOL RAPID! Bogdan Barbu trage din nou de la distanţă, mingea e deviată, îl păcăleşte pe Began şi intră în poartă!



Minutul 60: Puşcaş creează o fază superbă aproape de linia de fund, mingea ajunge la Alexandru, dar şutul e blocat de Horaţiu Moldovan.

Minutul 51: GOL DUNĂREA CĂLĂRAŞI! George Tudoran primeşte mult spaţiu la marginea careului, profită din plin de el, trimite o rachetă cu stângul şi Horaţiu Moldovan se recunoaşte învins a doua oară de un fost jucător al Rapidului.



Minutul 48: GOL DUNĂREA CĂLĂRAŞI! Valentin Alexandru scapă dintre cei doi fundaşi adverşi, finalizează sigur, cu dreptul, şi egalează!



Minutul 40: Barbu înaintează pe zonă centrală, trage din nou cu stângul, dar de această dată nu mai nimereşte poarta lui Began.

Minutul 33: Rareş Ilie scapă de doi adversari, centrează perfect pentru Hlistei, dar golgheterul Rapidului trimite peste poartă, cu capul.



Minutul 31: Ciucur se accidentează serios, e scos cu targa de pe teren şi înlocuit cu Tudoran.



Minutul 23: Kanda intră ameninţător în careu, pasează în faţa porţii, unde Dandea închide culoarul perfect şi respinge în corner.

Minutul 12: Mare ocazie! Kanda apare excelent la o centrare din stânga, loveşte mingea cu capul, în plin, iar Horaţiu Moldovan are un reflex de excepţie şi respinge. Gazdele cer gol, dar arbitrul asistent consideră că mingea nu a depăşit linia porţii.



Minutul 8: Presiunea Rapidului continuă, Bogdan Barbu trage de la distanţă pe direcţia lui Began, iar goalkeeper-ul gazdelor reţine în doi timpi.

Minutul 1: GOL RAPID! Giuleştenii încep în forţă, se aruncă spre careul advers, iar o lovitură liberă, urmată de un şut blocat, îi permite apoi lui Rareş Ilie să deschidă scorul încă din secunda 53.



Rapid vine după o victorie clară cu Csikszereda Miercurea Ciuc, scor 2-0, şi e a doua în clasamentul play-off-ului din liga secundă, la trei lungimi în spatele Craiovei.

Nici Dunărea Călăraşi nu este însă complet ieşită din cărţile promovării. Chiar dacă în etapa trecută a fost învinsă surprinzător, la Timişoara, scor 1-2, echipa antrenată de Cristi Pustai e înaintea acestei etape pe locul 4 în play-off, la 3 puncte în spatele Mioveniului. Un posibil eşec al argeşenilor cu Csikszereda, coroborat cu o eventuală victorie în meciul cu Rapid i-ar aduce pe cei de la Dunărea în situaţia de a egala la puncte Mioveniul, cu care ar împărţi loculrile 3-4.
 
În tur, Rapid s-a impus cu 4-1 în faţa Dunării Călăraşi. A fost cel mai bun meci al giuleştenilor, în acest sezon, şi a readus optimismul sub Podul Grant. Însă victoria din turul play-off-ului nu va mai însemna mare lucru în cazul unui eşec, vineri.
 
 
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Liga II

Ultimele articole Toate articolele