Ultima oră
Tun financiar dat de CFR Cluj! Clubul de top din Premier League a pus pe masă 3,5 milioane de euro pentru jucător: ”Este un fotbalist modern!”

Tun financiar dat de CFR Cluj! Clubul de top din Premier League a pus pe masă 3,5 milioane de euro pentru jucător: ”Este un fotbalist modern!”
VIDEO | Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Oaspeţii au egalat cu o super reuşită VIDEO | Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Oaspeţii au egalat cu o super reuşită
Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză de Fotbal pentru o nouă serie de infracţiuni legate de pariuri

Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză de Fotbal pentru o nouă serie de infracţiuni legate de pariuri
Situaţie fără precedent în fotbalul românesc! CSA Steaua trece pe modul „incognito” Situaţie fără precedent în fotbalul românesc! CSA Steaua trece pe modul „incognito”
Volei Alba Blaj, a treia semifinalistă a Diviziei A la volei feminin Volei Alba Blaj, a treia semifinalistă a Diviziei A la volei feminin
CSM Bucureşti, rezultat surprinzător pe teren propriu  în etapa a XX-a a Ligii Naţionale CSM Bucureşti, rezultat surprinzător pe teren propriu în etapa a XX-a a Ligii Naţionale

VIDEO | Edi i-a pus pe picioare! CFR, victorie lejeră la Iaşi, 2-0. Dubla lui Deac a decis meciul din Copou

Superliga Publicat pe 6 dec 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19639769/1/zzzzzzzzbhp-0031.jpg


  •  CFR Cluj a învins clar Poli Iaşi, 2-0, în direct pe Look Sport+ şi a început cu dreptul noul mandat al lui Edi Iordănescu.
  • Dubla lui Deac (14 şi 78) a dus campioana la un an fără înfrângere în deplasare şi i-a permis formaţiei din Gruia să adune 24 de puncte, unul sub Craiova şi şase sub FCSB.
  • Învinsă pentru a opta oară în 12 meciuri (cele mai multe eşecuri în Casa Liga 1), Poli Iaşi rămâne cu ece puncte, suficient pentru locul al 14-lea, dar poate fi depăşită de Astra (opt puncte), dacă giurgiuvenii înving Chindia Târgovişte.



Deac, primul marcator din noul mandat al lui Iordănescu

Departe de ceea ce a arătat în partida de Cupă, câştigată pentru a-l demite pe Petrescu, Poli a încercat să bareze ofensiva CFR-ului cu o linie de cinci fundaşi, dar presiunea campioanei s-a văzut încă din start. Încă din minutul 14, Deac a făcut 1-0, după o recentrare inspirată a lui Rondon, apoi Burcă (19) a trecut pe lângă un 2-0 cât se poate de logic. Cu CFR forţă dominantă, Pancu a mutat în minutul 32, cu Cristea şi Buşu trimişi în locurile lui Cabral şi Angiulli, dar schimbările nu au avut efect. Un minut mai târziu, Rondon a nimerit bara, pentru ca restul reprizei să lase impresia că moldovenii nu reprezintă un pericol real pentru defensiva condusă de Andrei Burcă.

Pancu, o oră pentru cinci schimbări şi prima ocazie!

La pauză s-a produs revenirea lui Vinicius, trimis pe teren în locul lui Burcă, iar până în minutul 61 Daniel Pancu a epuizat cele cinci schimbări permise de noul regulament. Imediat, Rondon (62) putea face 2-0 dacă relua mai puternic centrarea lui Deac, în timp ce minutul 63 a adus prima ocazie a gazdelor, un şut din unghi al lui Zajmovic, trimis puţin pe lângă poartă. Fără să aibă parte de vreo opoziţie importantă, CFR-ul a continuat să-şi facă treaba, iar a doua breşă a apărut în minutul 78, când Baxevanos l-a faultat în careu pe Debeljuh, iar Marcel Bârsan a arătat penalty, deşi faza cursese şi Păun marcase. Deac a bătut calm, a făcut 2-0, apoi a fost chemat de Iordănescu pe bancă, fiind înlocuit cu Luis Aurelio.
 
Poli - CFR s-a terminat 0-2, o victorie de control, fără dubii, la debutul lui Iordănescu în al doilea mandat. Pentru clujeni urmează meciul sezonului, cu Young Boys, joi, de la ora 19:55, live pe Look Sport+. Iar Pancu şi ai lui merg la Bucureşti pentru meciul cu Dinamo.

Poli Iaşi - CFR Cluj 0-2 (Deac 14, pen. 78), live pe Look Sport+

  • Poli Iaşi: Bosz - Onea, Baxevanos, Mihalache, Angiulli (A. Cristea 32), Cabral  (Buşu 32) - ,De Iriondo, Breeveld, (Zajmovic 61) Passaglia - Calcan, Stan (Popadiuc 3, Mensah 46)
  • Rezerve: Axinte - Tălmaciu, Francisc Cristea, Chacana
  •  
  • CFR: Bălgrădean - Susic, Ciobotariu, Burcă (Vinicius 46), Camora - Deac (Aurelio 81), Soares (Hoban 66), Djokovic - Chipciu, Rondon (Debeljuh 66), Costache (Păun 75)
  • Rezerve: Sandomierski - Manea, Itu, Carnat
Minutul 78: GOL CFR! Baxevanos îl faultează pe Debeljuh, Marcel Bârsan apucă să fluiere şi anulează, astfel, golul marcat de Păun din avantajul creat. Bate Deac, în dreapta lui Bosz, şi face 2-0 fără emoţii.



Minutul 75: Ritmul meciului scade, CFR face un pas în spate, dar construcţia ieşeană e prea lentă pentru a-l pune în pericol pe Bălgrădean. Intră şi Păun, în locul lui Costache, la puţin timp după ce Andrei Cristea iroseşte o lovitură liberă din poziţie bună.

Minutul 66: Iordănescu răspunde prin Hoban, trimis în locul lui Soares, şi Debeljuh, care-l schimbă pe Rondon.

Minutul 63: Prima ocazie a lui Poli! Soares pierde o minge în propria jumătate, Zajmovic încearcă un şut curajos la colţul scurt, dar rateză ţinta cu zece centimetri.

Minutul 62: Rondon apare bine la o centrare a lui Deac, deviază din prima, dar mingea nu are forţă şi Bosz reţine.

Minutul 61: Pentru că Poli întârzie să schimbe ceva în joc, Pancu face şi ultima modificare, iar Zajmovic intră în locul lui Breeveld. Peste doar zece secunde ia şi cartonaşul galben!

Minutul 46: Repriza a doua începe cu revenirea lui Vinicius, trimis pe teren în locul lui Burcă. Pancu face şi a patra schimbare, cu Mensah în locul lui Popadiuc.

Minutul 45+1: Pauză în Copou, iar priam repriză din noul mandat al lui Iordănescu Jr. aduce în prim-plan un alt CFR decât cel lăsat de Dan Petrescu. Incisivi în atac, cu ocazii create, foarte buni la mijloc şi exacţi în apărare, campionii ultimelor trei sezoane nu au lăsat nicio şansă unei echipe a Iaşului deloc în formă.

Minutul 33: BARĂ CFR! Dublă ocazie: mai întâi Chipciu ratează singur cu portarul, apoi centrarea acestuia e reluată în bară de Rondon. E o dominare totală a oaspeţilor.



Minutul 32: Pancu schimbă din nou. Cabral e înlocuit de Buşu, Andrei Cristea intră în locul lui Angiulli.

Minutul 27: Meciul intră în ritmul care-i convine de minune CFR-ului, iar Pancu s-ar putea să fie nevoit să schimbe ceva, chiar până la pauză, pentru că linia sa ofensivă nu produce nimic.

Minutul 19: Continuă presiunea CFR-ului. Campioana stă sus, trupa lui Pancu nu are reacţie, iar o minge întoarsă cu capul în careu de Djokovic îl găseşte pe Burcă, dar reluarea fundaşului, din prima, ocoleşte poarta.



Minutul 14: GOL CFR CLUJ! Şutul lui Costache sare la Rondon, care întoarce mingea în careu pentru Deac, iar veteranul ardelenilor marchează cu stângul primul gol din noul mandat al lui Iordănescu.



Minutul 12: CFR-ul urcă liniile şi face rost de o primă situaţie periculoasă, dar Deac alunecă eact când intrase într-o poziţie excelentă, după o centrare a lui Costache.

Minutul 3: Pancu nu stă pe gânduri, iar puştiul Antonio Mihai Stan e înlocuit cu Popadiuc.

18:30: Start joc în Copou!

17:45. Avem echipele de start. Iordănescu păstrează sistemul 4-3-3, iar Soares primeşte credit la mijlocul terenului. Vinicius revine şi e pe bancă, acolo unde au fost lăsaţi Păun şi Debeljuh, titulari cu ŢSKA.

Campionii se reîntâlnesc în mai puţin de o săptămână cu coşmarul lor, Poli Iaşi, echipă care i-a eliminat luni din Cupa României. Eşecul nu a rămas fără urmări, iar ardelenii s-au despărţit de Dan Petrescu, antrenorul de numele căruia se leagă ultimele trei titluri consecutive şi prezenţele în grupele Europa League. În locul Bursucului a fost numit Edi Iordănescu, tehnicianul urmând să debuteze pe banca ardelenilor chiar la Iaşi. Va fi însă o revenire, ţinând cont că Iordănescu JR a mai condus echipa în urmă cu două sezoane.
 
Momentul revenirii sale nu este însă cel mai bun. CFR Cluj este într-o evidentă pierdere de viteză. Ardelenii au pierdut patru din ultimele cinci meciuri disputate în Gruia, lucru de neconceput până de curând. De asemenea, probleme de lot, accidentările şi infectările cu noul coronavirus au influenţat negativ randamentul unei echipe forţate să joace din trei în trei zile. 
De cealaltă parte, moldovenii vin după victoria de la Cluj, din Cupa României, scor 1-0. În schimb, Poli Iaşi traversează o perioadă slabă în campionat. După 11 runde, echipa din Copou are doar 10 puncte şi se află pe locul 13.
 
Echipele probabile:
  • Poli Iaşi: Axinte – Onea, Baxevanos, Angiulli, Buşu – Cristea, De Iriondo, Passaglia – Platini, Vanzo, Calcan
  • CFR Cluj: Bălgrădean – Susic, Ciobotariu, Burcă, Camora – Itu, Djokovic, Păun – Rondon, Debeljuh, Pereira
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele