Ultima oră
Curăţenie totală la Universitatea Craiova după venirea lui Gâlcă! Doar 5 jucători sunt de neatins Curăţenie totală la Universitatea Craiova după venirea lui Gâlcă! Doar 5 jucători sunt de neatins
Guvernul american va despăgubi gimnastele care au fost victimele lui Larry Nassar Guvernul american va despăgubi gimnastele care au fost victimele lui Larry Nassar
Moment inedit în Conference League! A primit două cartonaşe galbene,dar nu a fost eliminat Moment inedit în Conference League! A primit două cartonaşe galbene,dar nu a fost eliminat
Transferul lui Florinel Coman în Qatar, din ce în ce mai criticat: „Acolo te duci când ai 34-35 de ani” Transferul lui Florinel Coman în Qatar, din ce în ce mai criticat: „Acolo te duci când ai 34-35 de ani”
Răzvan Lucescu, mesaj categoric după eliminarea din Conference League: „Nu am fost la nivelul la care trebuia” Răzvan Lucescu, mesaj categoric după eliminarea din Conference League: „Nu am fost la nivelul la care trebuia”
Portarul Nahuel Guzmán a fost suspendat 11 meciuri şi amendat pentru că a îndreptat un laser spre un rival într-un meci din Liga MX Portarul Nahuel Guzmán a fost suspendat 11 meciuri şi amendat pentru că a îndreptat un laser spre un rival într-un meci din Liga MX

VIDEO EXCLUSIV ǀ Fotbaliştii de la Gaz Metan şi Clinceni, îndemnaţi să protesteze pentru drepturile lor: ”Să iasă în stradă”

Superliga Publicat pe 18 feb 2022
mail-share icon Email

Jucătorii din Casa Liga 1 care activează la acele echipe cu probleme financiare acceptă, în mare măsură, să fie seduşi de promisiunile conducătorilor, chiar dacă restanţele persistă de luni bune. Emilian Hulubei, preşedintele AFAN, încearcă să îi convingă să protesteze, să nu spună ”da” vorbelor prelungite neonorate, dar, după cum chiar el a declarat în emisiunea Fotbal Look, de pe Look Sport +, marea majoritate acceptă să meargă mai departe în condiţii care îi dezavantajează.

În plus, nici jucătorii echipelor cu stabilitate financiară nu sunt solidari cu colegii lor neplătiţi, astfel că acesta e unul din motivele pentru care episoadele de acest tip persistă de ani de zile.

Hulubei a afirmat că a discutat şi cu Orlando Nicoară, directorul eAD, firma ce deţine drepturile TV în Liga 1, care a transmis că este dispus să accepte un punct prin care banii de la televiziuni să nu mai meargă toţi la cluburi dacă există restanţe salariale. O parte din ei să acopere remuneraţiile neonorate către jucători.

Jucătorii nu trebuie să se obişnuiască într-o astfel de practică, de a fi plătiţi la trei luni. Eu le-am spus să nu stea, să nu accepte aşa ceva, pentru că pot spune ’la revedere’ dacă echipa intră în insolvenţă. Practica din ultimii ani a arătat că puţine cluburi au ieşit din insolvenţă, că s-a ajuns ca jucătorii să fie plătiţi.

Noi am tot făcut propuneri la LPF, la FRF, să se schimbe ceva, dar nu avem putere de decizie. Singura soluţie e ca atunci când se ajunge cu cuţitul la os, să iasă jucătorii în stradă.

Nu depinde de noi să oprim competiţia, noi nu putem face ceva peste dorinţa jucătorilor. Noi nu putem spune că protestăm, dacă ei acceptă aceste practici. Ei refuză, le e frică să protesteze. În străinătate sunt jucători cu personalitate, care ştiu ce înseamnă solidaritatea. Nu există solitaritate din partea jucătorilor care sunt plătiţi, faţă de cei care nu sunt plătiţi.

Am vorbit şi cu domnul Orlando Nicoară, a spus că e dispus să ajute, să oprească o anumită sumă de bani pentru jucătorii care nu sunt plătiţi, dar acest lucru depinde de cine coordonează competiţia.

Jucătorii trebuie să iasă în faţă! Ei sunt cei care trebuie să intre în grevă, nu noi AFAN-ul”, a declarat Emilian Hulubei, în emisiunea Fotbal Look.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele