Ultima oră
Curăţenie totală la Universitatea Craiova după venirea lui Gâlcă! Doar 5 jucători sunt de neatins Curăţenie totală la Universitatea Craiova după venirea lui Gâlcă! Doar 5 jucători sunt de neatins
Guvernul american va despăgubi gimnastele care au fost victimele lui Larry Nassar Guvernul american va despăgubi gimnastele care au fost victimele lui Larry Nassar
Moment inedit în Conference League! A primit două cartonaşe galbene,dar nu a fost eliminat Moment inedit în Conference League! A primit două cartonaşe galbene,dar nu a fost eliminat
Transferul lui Florinel Coman în Qatar, din ce în ce mai criticat: „Acolo te duci când ai 34-35 de ani” Transferul lui Florinel Coman în Qatar, din ce în ce mai criticat: „Acolo te duci când ai 34-35 de ani”
Răzvan Lucescu, mesaj categoric după eliminarea din Conference League: „Nu am fost la nivelul la care trebuia” Răzvan Lucescu, mesaj categoric după eliminarea din Conference League: „Nu am fost la nivelul la care trebuia”
Portarul Nahuel Guzmán a fost suspendat 11 meciuri şi amendat pentru că a îndreptat un laser spre un rival într-un meci din Liga MX Portarul Nahuel Guzmán a fost suspendat 11 meciuri şi amendat pentru că a îndreptat un laser spre un rival într-un meci din Liga MX

VIDEO EXCLUSIV | Povestea transferului la Beşiktaş ratat de Tibi Bălan în 2006: "Doctorul e vinovatul numărul unu!". Cum a trecut pe lângă mutarea care-i putea schimba viitorul

Fotbal Internațional Publicat pe 27 iul 2021
mail-share icon Email


Cândva unul dintre cei mai valoroşi mijlocaşi ofensivi din fotbalul românesc, Tiberiu Bălan a ajuns la 40 de ani. La ani buni de la retragera din fotbalul românesc, fostul playmaker a spus o poveste neştiută, cea a unui transfer ratat în străinătate în 2006, pe vremea când juca la Sportul, iar Dnepr Dnepropetrovsk şi Beşikaş Istanbul îl voiau cu insistenţă.
Din postura de lider al "găştii nebune" de la Sportul Studenţesc, Bălan a avut un sezon excelent sub comanda lui Gigi Mulţescu, iar evoluţiile foarte bune l-au adus la echipa naţională, dar şi în atenţia unor cluburi precum Dnepr şi Beşiktaş. A urmat, însă, un şir de evenimente nefericite, început cu o accidentare la un meci cu Rapid şi o decizie neinspirată a staff-ului medical, pe care Bălan îl blamează şi în ziua de astăzi pentru că i-as schimbat viitorul fotbalistic:
 
"Pe mine ce m-a afectat cel mai mult a fost staff-ul medical. Doctorul e vinovatul numărul unu la accidentarea mea. Mă accidentase Viorel Moldovan, aveam genunchiul foarte inflamat, cu sânge. Eram cu bagajul, să plec acasă, jucam în echipa naţională şi eram căutat de toate echipele. Dânsul şi domnul Mulţescu au găsit soluţii să mă forţeze, să-mi scoată sângele cu seringa din genunchi şi să joc meciul următor. Dacă erau nişte oameni mai capabili şi cu capul pe umeri puteau să evite acea accidentare. La meciul următo s-ar rupt piciorul când am făcut o mişcare în care am pus greutatea pe genunchi. Am făcut ruptură de ligament încrucişat cu menisc. E vorba că s-a terminat şi puteam să-mi schimb viitorul din momentul ăla.
 
Colegii ştiu că eram cu bagajul făcut, eram în maşină. Nu puteam să umblu şi meciul era după trei zile, nu aveam nicio şansă. Aveam varianta Dnepr, plus toate echipele din Liga 1. Eu şi Mazilu eram o variantă pentru Dnepr, Mazilu fiind golgheterul României, eu al treilea golgheter al României şi cel mai bun pasator. Mazilu a făcut şi el rupturi şi trei recidive tot din cauza doctorului, care l-a forţat. El a avut norocul că l-a luat Rapidul, după un an fantastic la Rapid a ajuns la Dnepr. Eu mi-am revenit la opt luni de zile, echipa era în Liga 2.
 
Atunci erau de afară Dnepr şi Beşiktaş. Oferta din 2006, de la Beşiktaş, era doar pentru mine. Dar mi-am rupt piciorul! Bănuiesc că mai puteau să apară şi alte oferte.
 
Am fost operat în România, operaţia a fost OK, doar că recuperarea a întârziat. Am mers la recuperare abia la patru luni de la operaţie, piciorul meu era legumă. Am revenit după încă cinci luni. Am fost puţin la Bologna, dar am stat o lună, deşi trebuia să mai stau o lună. Neavând finanţare, a trebuit să fac singur în ţară recuperarea. Nu erau condiţii, deşi domnul Şiman câştigase ceva de pe urma transferurilor în perioada aia. A zis că se poate şi aici", a dezvăluit Tibi Bălan, marţi dimineaţă, la Look Sport LIVE.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri