Ultima oră
”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm! ”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm!
VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia
VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League
VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion
VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea” VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea”
VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă” VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă”

VIDEO EXCLUSIV | Radu Banciu "dezamorsează" transferul lui Man: "Valorează 1,5 milioane de euro. Nu va face purici acolo, nu are nici 1% şanse să se impună"

Superliga Publicat pe 28 ian 2021
mail-share icon Email
Sumele de transfer vehiculate în jurul trecerii lui Dennis Man la Parma, 12 şi 13 milioane, nu-l conving pe Radu Banciu. Realizatorul emisiunii Fotbal All Inclusive, de pe Look Sport+, bănuieşte că Gigi Becali a "umflat" cifrele şi e cât se poate de sigur că Man nu va reuşi să se impună în Serie A.
 
"Am văzut azi imaginea cu Dennis Man pupând fularul ăla în culorile Parmei, erau nişte grajduri în spate. Mare transfer...Dar trebuie să suflăm şi în iaurt. De unde să dai, mă, 12 milioane de euro pe praful ăsta? Plus trei milioane de euro bonusuri, când Dennis Man nu are nicio performanţă la nivel internaţional, nu ţin minte să fi calificat naţionala României pe undeva, să fi avut vreun rezultat în cupele europene. Nu pot să cred că o asemenea sumă e reală. FCSB e singurul club de fotbal din lume care anunţă, prin vocea patronului său, sume care nu există. În ziua de azi poţi să iei împrumut, cu plată eşalonată, dar nu dă nimeni 15 milioane pe un jucător necunoscut. Ne intrigă puţin această informaţie puţin fiabilă. El nu valorează niciun sfert din suma asta. El, pe praful ăsta, valorează doar 1,5 milioane de euro. În fotbalul românesc se minte, cifrele sunt de obicei umflate
 
Sigur, Dennis Man era liderul echipei, juca bine în Liga 1. Era genul de jucător care, pe final, când FCSB întâlnea o echipă uşor de bumbăcit, ajuta echipa să câştige. Nu a fost aşa de important încât să asigure titlul echipei sale din prima parte a campionatului, nu era un jucător determinant. Pentru el, campionatul Italiei e cum era pentru noi, pe vremuri, când graniţele erau închise, o evadare în Occident. Să ajungi dintr-un campionat rahitic cum e al nostru să joci, totuşi, în Serie A. Ce o fi în capul ălora de la Parma? Nu au nicio stabilitate, nicio logică, Parma se pregăteşte de retrogradare. Acolo, dacă ai relaţii, scapi de retrogradare cum face Genoa în ultimii ani", a spus Banciu, în ediţia de joi a emisiunii Fotbal All Inclusive.

Radu Banciu nu crede în Man: "Nici 1% şanse să reuşească în fotbalul mare"

Într-un peisaj al fotbalului românesc din ce în ce mai sărac în ceea ce priveşte transferurile la echipele mari, Man e văzut drept următorul român care să se impună într-un campionat de top. O idee în care Radu Banciu nu crede: "După părerea mea, Dennis Man nu are nici 1% şanse să reuşească în fotbalul mare. Lucrurile sunt evidente, nu există niciun jucător din România care să fie titular într-o echipă serioasă din străinătate. Chiar dacă unii vor spune că sunt excepţii, Chiricheş, Stanciu, Radu Ştefan. Hai să lăsăm! Nu există niciun jucător de la noi care să poată să conteze ca titular într-o echipă serioasă din Occident. Să-l includem şi pe Ianis, care s-a făcut de râs pe unde s-a dus şi a ajuns să joace într-un campionat inferior României, pentru că Scoţia e sub România. Nu cred că CFR, în toţi anii ăştia, e inferioară lui Rangers sau lui Chelsea. Acum, dacă vine Reghecampf la Craiova, nu va mai fi nici Craiova sub liderele campionatului scoţian.
 
Ne surprinde că Man a putut fi vândut la o sumă uluitoare. E adevărat, însă, că OM l-a dat pe MarleyAke la Juventus pe opt milioane de euro. Dar e o şmecherie, pentru că în acelaşi timp OM l-a adus pe Franco Tongya, un junior în dreptul căruia scrie că OM a plătit opt milioane. În realitate, cei doi jucători au făcut un fel de mutare ca pe tabla de şah, o rocadă, şi niciunul nu a costat niciun ban. Eu nu cred că Man e de 12 ori mai valoros decât Ake, care a jucat patru meciuri de Champions League. Preţul corect pentru Man e 12 milioane? Categoric nu!
 
Nu va face purici acolo, va fi împrumutat prin Turcia sau Belgia, campionate din astea unde poţi scoate capul. Stanciu e lider de echipă în Belgia, dar nu e un fotbalist pentru campionatele mari din Europa", a mai punctat Banciu.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele