Ultima oră
VIDEO | UTA Arad - Oţelul Galaţi, astăzi, de la 16:45, în direct la Prima Sport 1! Echipele de start VIDEO | UTA Arad - Oţelul Galaţi, astăzi, de la 16:45, în direct la Prima Sport 1! Echipele de start
Irina Begu, eliminată de Madison Keys, în turul doi la Madrid Irina Begu, eliminată de Madison Keys, în turul doi la Madrid
Van Dijk le cere coechipierilor săi să se autodepăşească după eşecul cu Everton. „Toată lumea trebuie să se uite în oglindă” Van Dijk le cere coechipierilor săi să se autodepăşească după eşecul cu Everton. „Toată lumea trebuie să se uite în oglindă”
Xavi şi-a motivat alegerea, după discuţia cu preşedintele Barcelonei. „Proiectul nu s-a terminat” Xavi şi-a motivat alegerea, după discuţia cu preşedintele Barcelonei. „Proiectul nu s-a terminat”
Duel istoric pe zgura de la Madrid! Rafa Nadal, faţă în faţă cu un puşti de 16 ani, azi, nu mai devreme de ora 18:00, pe Prima Sport 2 Duel istoric pe zgura de la Madrid! Rafa Nadal, faţă în faţă cu un puşti de 16 ani, azi, nu mai devreme de ora 18:00, pe Prima Sport 2
Alertă în Bănie! Universitatea Craiova va avea o absenţă de marcă la duelul cu CFR Cluj Alertă în Bănie! Universitatea Craiova va avea o absenţă de marcă la duelul cu CFR Cluj

VIDEO EXCLUSIV ǀ Seara în care toţi fanii FCSB au ţinut cu Cristi Borcea! Fostul patron al lui Dinamo i-a spus în direct lui Florin Talpan: ”FCSB este Steaua!”. Continuare incredibilă

FCSB Publicat pe 14 apr 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/21096195/2/dinamo-bucuresti-panathinaikos-atena-0-0-europa-league-1-10-2009.jpg

Cristian Borcea, fostul patron al lui Dinamo, şi Florin Talpan, juristul CSA Steaua, s-au contrat în cadrul emisiunii Fotbal Show, în direct pe Prima Sport 2, cu privire la posibilitatea de promovare a ”militarilor” în urma modificării, în Parlament, a Legii Sportului.

În timp ce Borcea a susţinut că promovarea Stelei din actualul sezon ar însemna încălcarea regulamentului curent după care funcţionează competiţia şi ar atrage sancţiuni din partea UEFA către FRF, Talpan a menţionat că orice lege trebuie să fie respectată.

Ulterior, Borcea a susţinut că FCSB este continuatoarea Stelei Bucureşti, ceea ce i-a stârnit o puternică nemulţumire juristului ”militarilor”, care a reiterat, printre altele, că formaţia patronată de Gigi Becali al trebui să fie retrogradată în Liga a 4-a. 

Redăm integral dialogul dintre Cristian Borcea şi Florin Talpan:

Cristian Borcea: Eu nu cred că pe parcursul unui campionat se pot schimba regulile. Am fost şi eu în Comitetul Executiv al Federaţiei şi al Ligii. Şi se aprobă un calendar înainte de începerea unei competiţii. Normal că trebuie respectat, că trebuie ratificat de comitetul respectiv. Dacă intră legea în vigoare, va fi supusă Adunării Generale...de la anul va fi (n.r.- aplicată). Eu nu cred şi nu văd pârghia legală (n.r.- ca CSA Steaua să poată promova din sezonul curent).

Florin Talpan: Dacă intră legea acum în vigoare, Comitetul Executiv este obligat să respecte legea şi începând din acest sezon noi avem drept de promovare. Pentru că nu Comitetul Executiv decide când să pună în aplicare o lege!

Cristian Borcea: Numai Comitetul Executiv...

Florin Talpan: Ştiu, dar dacă legea apare nu are cum Comitetul Executiv să prelungească punerea în aplicare a legii.

Cristian Borcea: Domnule Talpan, aici nu suntem la judecătorie. Nu poate o lege organică să intre peste legile sportive.

Florin Talpan: Nu vreau să intru în discuţii contradictorii cu dumneavoastră, dar v-am zis! Dacă apare legea noi avem drept de promovare din acest sezon şi cei de la Federaţia Română de Fotbal sunt obligaţi să respecte legea!

Cristian Borcea: Eu am fost 20 de ani în conducerea Federaţiei şi a Ligii ca membru în Comitetul Executiv şi nu s-a întâmplat niciodată aşa ceva. Dacă dumneavoastră faceţi să se întâmple aşa ceva, eu zic că vom avea repercusiuni de la UEFA.

Florin Talpan: Domnul Borcea, dar ştiţi ce vreau să vă întreb pe dumneavoastră dacă aţi spus că aţi fost în Comitetul Executiv. În momentul în care echipa care era a lui Becali atunci, în 2018, instanţa a decis să îşi schimbe denumirea, de ce cei din Comitetul Executiv şi Federaţia nu au pus în executare acea hotărâre a instanţei? Practic, FCSB trebuia să fie retrogradată? De ce nu s-a întâmplat lucrul acesta?

Cristian Borcea: Nu avea cum să fie retrogradată pentru că FCSB, s-a spus foarte clar, a fost continuatoarea Stelei!

Florin Talpan: Cine a zis?

Cristian Borcea: Inclusiv dacă mergeţi la trageri la sorţi, la UEFA, şi când sunt trageri la sorţi, Steaua când apare acolo îi zice ”câştigătoarea Ligii Campionilor”.

Florin Talpan: Auziţi, nu vreau să induceţi şi dumneavoastră în eroare suporterii.

Cristian Borcea: Nu am ce să induc. Eu am fost la trageri la sorţi, domnul Talpan! Eu spre deosebire de dumneavoastră...

Florin Talpan: Arătaţi-mi mie hotărârea instanţei unde spune că FCSB este continuatoarea. Nu este! Iar schimbarea de denumire s-a făcut în timpul campionatului. Înţelegeţi?

Cristian Borcea: Domnul Talpan, fotbaliştii care au jucat sub denumirea de Steaua, antrenorii, rezultatele, înseamnă că li se şterg din CV?

Florin Talpan: În momentul în care Steaua şi-a...

Cristian Borcea: Nu, nu, răspundeţi-mi, domnul Talpan!

Florin Talpan: Deci, în momentul în care şi-a schimbat denumirea, FCSB trebuia retrogradată! Nu mai contează, trebuia exclusă din campionat!

Cristian Borcea: Domnul Talpan, dumneavoastră ce spuneţi, că actuala FCSB care e tot Steaua, este...

Florin Talpan: Cum să fie tot Steaua?

Cristian Borcea: Pei spuneţi-mi şi mie din 2004 toţi antrenorii, rezultatele, jucătorii, unde au activat, li se şterg din CV?

Florin Talpan: Haideţi că nu mai vreau să continuăm discuţia. Schimbarea denumirii cluburilor, chiar articolul 2 spune aşa: ”Federaţia Română de Fotbal ţine evidenţa nominală a membrilor afiliaţi şi avizează schimbările denumirilor acestora, astfel încât să se evite confuziile privind denumirea. Cluburile pot solicita FRF schimbarea denumirii sub care figurează ca membrii afiliaţi numai în perioada dintre cele două ediţii ale campionatului”.

Cristian Borcea: Domnul Talpan, din ce an?

Florin Talpan: Cum din ce an? Este în vigoare! Eu vorbesc de anul 2018 când şi-a schimbat denumirea FCSB.

Cristian Borcea: Până atunci Steaua a activat în campionat şi în cupele europene sub numele de Steaua! A activat ilegal?

Florin Talpan: Bineînţeles că în mod ilegal şi tocmai li s-a anulat marca. Şi atâta timp cât instanţa a decis că nu mai au marcă şi nume, ei trebuiau retrogradaţi.

Cristian Borcea: Din ce an trebuiau retrogradaţi?

Florin Talpan: Eu am să cer Federaţiei Române de Fotbal săptămâna viitoare după sărbători să îmi spună data la care FCSB a solicitat această schimbare de denumire.

Cristian Borcea: Din ce an au activat ilegal?

Florin Talpan: Dacă au făcut-o în timpul campionatului, ei trebuie să fie excluşi din campionat şi să înceapă campionatul din Liga a 4-a.

Cristian Borcea: Din ce an au activat ilegal?

Florin Talpan: Şi lucrul acesta se va întâmpla. O să vedeţi! Eu am să lupt în continuare cu FCSB, nu am nimic cu ei, dar nu este vina mea că nu au avut nişte oameni care să îl consilieze bine pe domnul Becali.

Cristian Borcea: Dacă nu era Becali, erau în Divizia C, erau şi mai rău!

Florin Talpan: Şi este vina mea că au avut consilieri care l-au sfătuit rău? Şi uitaţi ce spune în continuare: ”Cererea de schimbare a denumirii însoţită de documentele de mai sus se depun la forul competiţiei cu minimum 30 de zile înaintea începerii campionatului, în caz contrar cererea fiind respinsă ca tardiv introdusă”.

Cristian Borcea: Domnule Talpan, dacă era ilegal nu credeţi că forul european sancţiona atât Steaua, cât şi pe noi ca ţară.

Florin Talpan: Haideţi să nu vorbim de forul european, pentru că forul european...

Cristian Borcea: Nu, nu, pei după ăla ne ghidăm!

Florin Talpan: Federaţia Română de Fotbal nu vrea să respecte hotărârile pronunţate de către instanţe.

Cristian Borcea: Sunt nule!

Florin Talpan: Si de care eu personal am informat FRF să le respecte!

Cristian Borcea: În fotbal sunt nule! Numai instanţele sportive dictează!

Florin Talpan: Eu v-am citit din textul de regulament. FCSB, la ora actuală, evoluează ilegal în campionat şi ar trebui exclusă! Că nu se întâmplă luna asta, că nu se întâmpla luna viitoare, dar s-ar putea în sezonul următor.

Cristian Borcea: Deci Steaua din 2003 de când a preluat-o Gigi Becali, toate rezultatele, toţi antrenorii şi toţii jucătorii care au activat...dumneavoastră ce spuneţi că trebuie să li se şteargă, că au activat ilegal!

Florin Talpan: Arătaţi-mi actele, arătaţi-mi documentele, arătaţi-mi ceva că au primit acest lucru!

Sursa foto: Sport Pictures

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

FCSB

Ultimele articole Toate articolele