Ultima oră
Tun financiar dat de CFR Cluj! Clubul de top din Premier League a pus pe masă 3,5 milioane de euro pentru jucător: ”Este un fotbalist modern!”

Tun financiar dat de CFR Cluj! Clubul de top din Premier League a pus pe masă 3,5 milioane de euro pentru jucător: ”Este un fotbalist modern!”
VIDEO | Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Oaspeţii au egalat cu o super reuşită VIDEO | Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Oaspeţii au egalat cu o super reuşită
Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză de Fotbal pentru o nouă serie de infracţiuni legate de pariuri

Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză de Fotbal pentru o nouă serie de infracţiuni legate de pariuri
Situaţie fără precedent în fotbalul românesc! CSA Steaua trece pe modul „incognito” Situaţie fără precedent în fotbalul românesc! CSA Steaua trece pe modul „incognito”
Volei Alba Blaj, a treia semifinalistă a Diviziei A la volei feminin Volei Alba Blaj, a treia semifinalistă a Diviziei A la volei feminin
CSM Bucureşti, rezultat surprinzător pe teren propriu  în etapa a XX-a a Ligii Naţionale CSM Bucureşti, rezultat surprinzător pe teren propriu în etapa a XX-a a Ligii Naţionale

VIDEO EXCLUSIV | Simona Radiş şi Ancuţa Bondar, interviu emoţionant după cucerirea aurului olimpic: "Ne-am încununat munca în şase minute şi 40 de secunde!"

JO 2020 Publicat pe 28 iul 2021
mail-share icon Email


Simona Radiş şi Ancuţa Bondar, fetele care au adus României prima medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la proba de dublu vâsle feminin, au oferit un amplu interviu, din Satul Olimpic, la puţin timp după marea performanţă obţinută în Japonia.
În direct la Look Sport LIVE, Simona Radiş şi Ancuţa Bondar au vorbit despre cursa care le-a dus în istoria sportului românesc, despre talismanul lor, un bănuţ norocos al Ancuţei, despre cum s-au pregătit pentru Tokyo, dar şi despre ce urmează în viitorul apropiat.
 
Simona Radiş: "Când era mai greu am spus "Doamne, ajută-mă să termin cursa!""
 
"Într-adevăr, am reuşit să cucerim medalia de aur, pe care ne-o doream şi care era aşteptată de toată lumea. Este cea mai importantă medalie, nimic nu se ridică la nivelul ei, pentru că Olimpiada e ceva unic. Vom ţine minte pentru totdeauna ce s-a întâmplat aici. Cred că mereu e loc de mai bine. Am pregătit această Olimpiadă cum am putut mai bine, cu susţinerea pe care am avut-o, şi sperăm să se atragă atenţia şi asupra celorlalte sporturi. E important să se arate lumii şi să se facă cunoscute aceste sporturi de către dumneavoastră. Cum e mediatizat fotbalul, aşa ar trebui să fie mediatizate şi celelalte sporturi. Părinţii s-au bucurat foarte mult pentru noi.
 
Noi spunem că vor mai urma medalii. Rămâneţi alături de noi! Şi noi rămânem alături de colegii care vor concura mâine şi poimâine, e important să le fim alături.
 
Secretul e multă muncă şi multă ambiţie. Bănuţul are şi el partea mică. Să ştiţi că nu l-am păstrat pentru noi, Ancuţa a dat bănuţul mai departe bărcii de patru băieţi şi celei de opt a fetelor! Azi, în cursă, când era foarte greu nu m-am gândit "Doamne, bănuţule, ajută-mă!", ci am spus "Doamne, ajută-mă să termin cursa!". 
 
Noi, ca oameni, nu ne vom schimba. Faptul că vom fi mai cunoscute nu ne va schimba. Asta va fi singura diferenţă, un număr mai mare de oameni ne va cunoaşte. În rest, vom rămâne aceleaşi fete care suntem acum şi care am fost şi înainte. A fost foarte multă muncă, dar a meritat, pentru că rezultatul e extraordinar. Probabil că ne vom lua liber în următoarea perioadă, pentru că am stat departe de cei dragi şi e momentul să petrecem timp cu ei. După acest liber vom începe iar munca, pentru că trebuie să construim din nou, urmând ca la viitoarele competiţii să câştigăm medalii la fel de strălucitoare.
 
Sportul românesc poate foarte mult, probabil vor mai veni medalii. Acestea câştigate deja sunt foarte valoroase, nu cred că e important ca fiecare participant la Jocuri să ia o medalie. Trebuie să apreciem munca mai mult, toţi muncesc la fel de mult. 
 
Nu avem cum să sărbătorim, suntem închişi în Satul Olimpic. Ne-am bucurat între noi, probabil ne vom bucura mai mult acasă, alături de cei dragi, acolo nu suntem închişi", a declarat Simona Radiş.

Ancuţa Bondar: "Ne-am încununat toată munca în şase minute şi 40 de secunde!"

"Au fost mulţi ani de muncă pentru cursa pe care am aşteptat-o foarte mult pentru a putea demonstra şi a ne încununa toată munca în şase minute şi 40 de secunde. Se simte presiune, dar trebuie să o gestionăm foarte bine. Şi noi am făcut asta. Toată lumea avea aşteptări, noi aveam aşteptări. Unii sportivi pot ceda psihic în condiţiile astea.
 
Au fost multe restricţii în Japonia, dar în ţară am reuşit să ne antrenăm conform planului. Am reuşit să facem cantonament patru luni în Italia, pentru a ne antrena pe apă caldă, iar în ţară ne-am antrenat pe Snagov fără probleme.
 
Toată lumea ne-a descoperit secretul (n. red - bănuţul norocos, talismanul Ancuţei Bondar). Trebuie să ne bazăm pe Dumnezeu, El este alături de el şi ne rânduieşte. Mai bine ne încredem în Dumnezeu decât în bănuţ.
 
A fost un sentiment de bucurie, recunoştinţă şi multă recunoştinţă. Vrem toate medaliile!", a punctat şi Ancuţa Bondar.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

JO 2020

Ultimele articole Toate articolele