Ultima oră
Dan Petrescu începe pregătirile pentru titlu! Prima bombă pe care „Bursucul” o are în plan Dan Petrescu începe pregătirile pentru titlu! Prima bombă pe care „Bursucul” o are în plan
Preşedintele parizienilor, reacţie dură după eliminarea din semifinalele UEFA Champions League Preşedintele parizienilor, reacţie dură după eliminarea din semifinalele UEFA Champions League
Pivotul echipei Minnesota Timberwolves a intrat în istoria NBA Pivotul echipei Minnesota Timberwolves a intrat în istoria NBA
VIDEO | Real Madrid - Bayern Munchen, ASTĂZI, de la 22:00, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Se decide a doua finalistă din UCL VIDEO | Real Madrid - Bayern Munchen, ASTĂZI, de la 22:00, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Se decide a doua finalistă din UCL
MM Stoica a spus lucrurilor pe nume după eşecul cu Universitatea Craiova: ”Nu s-a pus problema. Am dominat partida!”

MM Stoica a spus lucrurilor pe nume după eşecul cu Universitatea Craiova: ”Nu s-a pus problema. Am dominat partida!”
VIDEO | PSG - Borussia Dortmund 0-1! Francezii au avut ratări imense! Nemţii au reuşit miracolul şi sunt prima echipă care ajunge în finala Champions League VIDEO | PSG - Borussia Dortmund 0-1! Francezii au avut ratări imense! Nemţii au reuşit miracolul şi sunt prima echipă care ajunge în finala Champions League

VIDEO | Farul - Flora Tallinn 3-0. Ca pe vremuri! Alibec şi Budescu au făcut diferenţa pentru ”marinari”

Farul Constanta Publicat pe 10 aug 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38231/21278962/11/farul-constanta-flora-tallinn-uefa-europa-conference-league-10-08-2023-1.jpg

Farul Constanţa a învins joi, pe teren propriu, scor 3-0, formaţia estonă Flora Tallinn, în meciul tur din turul trei preliminar al Conference League.

La Ovidiu, Farul a deschis scorul în startul reprizei secunde, în minutul 48, când Budescu – aflat la primul meci în tricoul constănţenilor, i-a pasat lui Alibec, acesta a făcut o cursă şi a şutat din careu, la colţul lung pentru 1-0.

Tot Alibec a rămas omul periculos al Farului în următoarea perioadă, minutele 54 şi 60, pentru ca în minutul 80, acelaşi Alibec să profite de greşeala lui Lilander, şut din afara careului care a nimerit bara, balonul a revenit în teren, iar Budescu a înscris pentru 2-0. Flora a ratat două ocazii în minutele de final, dar Farul merge în Estonia cu un avantaj de trei goluri pentru calificarea în play-off, pentru că Diogo Queiros a stabilit scorul final, în minutul 90+5.

Farul - Flora Tallinn 3-0 (Alibec D. 47', Budescu C. 79', Queiros D. 90+5)

Echipele de start:

  • Farul (4-3-3): Aioani - Kiki, Larie, M. Popescu, Borza - Băluţă, Nedelcu, Artean - Mazilu, Alibec, Budescu
  • Rezerve: Buzbuchi, Diogo Queiros, Vînă, Rivaldinho, Andronache, Boli, Sîrbu, Carnat, Grameni, Sali, N. Popescu, Dussaut
  •  
  • Flora Tallinn (4-2-3-1): Grunvald - Hussar, Kuusk, Seppik, Lilander - Lukka - Mihhailov, Vassiliev, Miller, Ojamaa - Alliku
  • Rezerve: Paplavskis, Lapa, Kivila, Lipp, Zenjov, Kolobov, Purg, Kallaste, Pajo, Varjlund, Veering, Kuraksin

Min. 90+5: Final de meci! Ca pe vremuri! Alibec şi Budescu au făcut diferenţa pentru ”marinari”.

Min. 90+5: GOOOL marcat de Farul! Alibec trimite bine din corner, iar Queiros scapă din marcaj şi face 3-0.

Min. 79: GOOOL marcat de Farul! Alibec primeşte pasă de la adversar, mingea şutată de el din afara carelui se duce în bară, dar ricoşează la Budescu şi decarul face 2-0 cu o execuţie simplă. 

Min. 71: Ocazie pentru constănţeni! Budescu l-a găsit pe Mazilu în partea dreaptă, dar şutul jucătorului de 17 ani a fost respins de apărătorul advers.

Min. 60: Ocazie mare pentru Farul! Alibec trimite în faţa porţii periculos, dar apărarea estonienilor reuşeşte să respingă.

Min. 56: Ocazie pentru Flora Tallinn! Kuusk trimite peste poarta apărată de Aioani.

Min. 54: Ocazie bună pentru echipa lui Gică Hagi! Duo-ul Budescu - Alibec funcţionează încă o dată, dar cel din urmă trimite peste poartă.

Min. 47: GOOOOL marcat de Farul! Budescu i-a pasat în lateral lui Alibec, iar atacatul a pătruns în careu şi a înscris cu un şut plasat la colţul lung.

Min. 46: A început a doua repriză!

Min. 45+1: Final de primă repriză! 

Min. 30: Dublă ocazie pentru ”marinari”! Budescu bate excelent un corner pe partea stângă, iar Băluţă trimite pe spaţiul porţii. Pe cealaltă parte, Alibec execută lovitura de la colţ pe poată, iar mingea respinsă ajunge la Artean, a cărui lovitură de cap nu prinde cadrul porţii.

Min. 27: Ocazie pentru Farul! Tudor Băluţă trimite un şut din afara careului, dar nu îi dă emoţii portarului advers.

Min. 9: O nouă ocazie pentru Farul! Budescu i-a pasat lui Alibec în marginea careului, dar şutul atacantului este moale şi sfârşeşte în braţele portarului.

Min. 2: Farul are prima ocazie a partidei! Budescu a pasat superb cu exteriorul, dar execuţia lui Mazilu a trecut peste poartă.

Min. 1: A început partida!

________________________________________________________________________________________________________________________________________

Farul Constanţa nu trece deloc printr-un moment bun, După ce au fost eliminaţi în primul tur preliminar Champions League, elevii lui Hagi au doar şase puncte după primele două etape ale Superligii. Nici în Europa nu a convins Farul. În turul doi preliminar Conference League, Farul a câştigat greu acasă cu armenii de la Urartu, scor 3-2. În retur, "marinarii" au fost conduşi cu 2-0, dar au reuşit să revină şi să se califice.

Flora Tallinn se află în plin campionat. Echipa din Estonia se află pe locul doi în clasament după 23 de partide, la egalitate cu Levadia Tallinn, ocupanta primului loc. Campionatul din Estonia este unul dezechilibrat, locul trei aflându-se la nu mai puţin de 20 de puncte în spate.

Farul speră la o calificare în turul următor şi porneşte cu prima şansă în faţa grupării din Estonia. Formaţia lui Gică Hagi e favorită pe hârtie, dar trebuie să fie foarte atentă. Flora a trecut, în runda precedentă, de polonezii de la Rakow, în mod surprinzător, cu 4-0 la general! La formaţia din Polonia sunt legitimaţi doi jucători români, Deian Sorescu şi Bogdan Racoviţan.

mail-share icon Email
viewscnt

Farul Constanta

Ultimele articole Toate articolele