Ultima oră
LIVE VIDEO | Poli Iaşi - FC Voluntari, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Gazdele au deschis scorul LIVE VIDEO | Poli Iaşi - FC Voluntari, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Gazdele au deschis scorul
Octavian Vintilă, unul dintre cei mai apreciaţi comentatori de sport din România, a murit la 86 de ani Octavian Vintilă, unul dintre cei mai apreciaţi comentatori de sport din România, a murit la 86 de ani
Nacho, aproape de plecarea de la Real Madrid. Formaţia care îl doreşte Nacho, aproape de plecarea de la Real Madrid. Formaţia care îl doreşte
VIDEO | Corvinul - Mioveni 2-0. Marius Coman a reuşit „dubla”, iar gazdele au urcat pe locul 2 în clasament VIDEO | Corvinul - Mioveni 2-0. Marius Coman a reuşit „dubla”, iar gazdele au urcat pe locul 2 în clasament
Campioana CSM Bucureşti  a eliminat vicecampioana Rapid Bucureşti în prima semifinală a Cupei României Campioana CSM Bucureşti a eliminat vicecampioana Rapid Bucureşti în prima semifinală a Cupei României
Cine va arbitra partida care poate decide campioana din Superliga, Sepsi - Universitatea Craiova Cine va arbitra partida care poate decide campioana din Superliga, Sepsi - Universitatea Craiova

VIDEO | FC Porto – Juventus 2-1. Execuţia lui Chiesa îndulceşte o seară amară pentru campioana Italiei. Cristiano Ronaldo, redus la tăcere pe 'Dragao'

Champions League Publicat pe 17 feb 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/19984439/14/profimedia-0591671034.jpg

FC Porto a câştigat meciul de pe teren propriu cu Juventus Torino, scor 2-1, în manşa tur a optimilor Ligii Campionilor, în direct pe Look Sport+. A fost o seară slabă pentru Cristiano Ronaldo şi pentru campioana Italiei, care păstrează totuşi şanse mari de calificare graţie golului înscris de Federico Chiesa.

  • Partida retur este programată pe 9 martie, la Torino, în direct pe Look Sport+.

Taremi a deschis scorul în secunda 63, după o gafă uriaşă în apărarea lui Juventus. 

Campioana Italiei a început modest şi repriza a doua, iar Marega a profitat de somnolenţa fundaşilor lui Juventus, chiar în primul minut.

Federico Chiesa a reuşit un gol foarte important pentru Juventus, în minutul 82.


  • Porto: Marchesin – Sanusi, Pepe, Mbemba, Manafa – Uribe, Otavio (Luis Diaz 57'), Sergio Oliveira, Corona – Marega (Grujic 66'), Taremi.
  • Juventus: Szczesny – Danilo, Chiellini (Demiral 34'), De Ligt, Alex Sandro – McKennie (Morata 63'), Rabiot, Bentancur, Chiesa – Kulusevski (Ramsey 77'), Cristiano Ronaldo.

Min. 90+3: Juventus a cerut penalty, după un contact între Sanusi şi Cristiano Ronaldo! Pe reluare se poate observa că arbitrul a luat decizia greşită. Meciul s-a încheiat fără consultarea sistemului VAR.

Min. 84: Ocazie pentru Juventus! Morata a scăpat singur cu portarul, dar n-a reuşit să-l învingă pe Marchesin. În cele din urmă, arbitrul a semnalizat ofsaid la atacantul spaniol.

Min. 82: GOL pentru Juventus! 2-1! A înscris Chiesa, cu un şut la colţul lung din careu, după o centrare genială a lui Rabiot din banda stângă.

Min. 81: Cartonaş galben pentru Danilo (Juventus), care va fi suspendat pentru meciul retur!

Min. 77: Schimbare la Juventus! Iese Kulusevski, intră Ramsey.

Min. 74: Ocazie pentru Porto! Sergio Oliveira a şutat în forţă de la marginea careului, dar pe centrul porţii, fără emoţii pentru Szczesny.

Min. 71: Ocazie pentru Juventus! Chiesa a şutat din voleu, din careu, spre colţul lung, dar portarul Marchesin a respins mingea în lateral.

Min. 69: Ocazie pentru Juventus! Danilo a şutat în forţă de la marginea careului, dar mingea s-a dus peste poartă.

Min. 68: Ocazie pentru FC Porto! Corona a reuşit o 'foarfecă' din careu, dar Szczesny a respins mingea peste poartă! În cele din urmă, arbitrul a semnalizat ofsaid.

Min. 66: Schimbare la Porto! A ieşit Marega, a intrat Grujic.

Min. 63: Schimbare la Juventus! A ieşit McKennie, a intrat Morata.

Min. 63: Cartonaş galben pentru De Ligt!

Min. 56: Schimbare la Porto! Iese Otavio, intră Luis Diaz.

Min. 51: Ocazie mare pentru Porto! Sergio Oliveira a şutat din careu, pe centrul porţii, iar Szczesny a avut ceva emoţii, respingând mingea cu mâna.

Min. 46: GOL pentru FC Porto! 2-0! A înscris Marega, după o acţiune excelentă în banda dreaptă a lui Manafa. Atacantul malian a primit mingea şi a şutat precis din careu, fiind mai rapid decât fundaşii lui Juventus.

Min. 46: A început repriza a doua! Nicio schimbare în cele două echipe.

Min. 45: S-a încheiat prima repriză! Porto – Juventus 1-0

Min. 41: Ocazie mare pentru Juventus! În urma unei lovituri libere din banda dreaptă, Rabiot a reuşit o ‘foarfecă’, dar portarul a intervenit excelent.

Min. 34: Schimbare la Juventus! Chiellini acuză probleme musculare şi îi lasă locul lui Demiral.

Min. 25: Până acum, pressing-ul gazdelor a funcţionat excelent! Juventus n-a reuşit niciun şut pe poartă, deşi a avut o posesie superioară.

Min. 22: Ocazie pentru Porto! După o degajare greşită a portarului Szczesny, Sergio Oliveira a şutat în forţă de la marginea careului, dar De Ligt a reuşit să blocheze, iar mingea s-a dus pe lângă poartă.

Min. 19: Ocazie pentru Juventus! Bentancur a pasat în careu pentru McKennie, dar portarul Marchesin a ieşit excelent şi a prins mingea.

Statistică: Reuşita lui Taremi după doar 63 de secunde de joc este cea mai rapidă într-un meci din fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor după aprilie 2013 (David Alaba, Bayern - Juventus, gol după 24 de secunde de joc).

Min. 16: Ocazie pentru Juventus! Chiesa a şutat promiţător, dar Sanusi a blocat excelent. Corner pentru italieni.

Min. 10: Fază incredibilă la Porto! Kulusevski a fost lovit de către Rabiot, la mijlocul terenului. Juventus nu se regăseşte în acest debut de meci.

Min. 2: GOL pentru FC Porto! 1-0! A înscris Taremi, după o eroare uluitoare în apărarea lui Juventus. Bentancur a pasat greşit înapoi, în propriul careu, surprinzându-l pe portar.

UPDATE 22:00 A început meciul de la Porto!

UPDATE 20:45 Iată echipele de start:

Porto: Marchesin – Sanusi, Pepe, Mbemba, Manafa – Uribe, Otavio, Sergio Oliveira, Corona – Marega, Taremi.

Juventus: Szczesny – Danilo, Chiellini, De Ligt, Alex Sandro – McKennie, Rabiot, Bentancur, Chiesa – Kulusevski, Cristiano Ronaldo.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/19984439/5/rezerve.jpg

UPDATE 20:00 Portughezii Pepe şi Cristiano Ronaldo, doi foarte buni prieteni, se vor înfrunta în această seară. Cei doi au fost colegi la Sporting Lisabona, în tinereţe.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/19984439/4/pepe-cristiano.jpg


Ziua de miercuri propune pe Look Sport+ un duel foarte interesant din Champions League. Pe stadionul ”Dragao”, FC Porto primeşte vizita celor de la Juventus.

Aparent, campioana din Serie A pleacă clar favorită, dar forma oscilantă a trupei lui Andrea Pirlo ar putea da calculele hârtiei peste cap. Juventus ocupă doar locul 4 în campionat, cu un meci mai puţin disputat, la un ecart de 8 puncte faţă de liderul Juventus.

Nici cei de la FC Porto nu au o situaţie prea bună la acest capitol, fiind pe locul secund, dar la 10 puncte ecart de liderul Sporting Lisabona, care în acest moment pare aproape imposibil de ajuns.

Absenţe importante la ambele formaţii

Cei doi tehnicieni au probleme importante de lot. Sergio Conceicao nu va putea conta pe fundaşii Nanu si Zaidu Sanusi, iar Otavio, unul din liderii echipei are şanse foarte mici să fie refăcut până la ora de start a partidei. La Juventus sigur nu vor evolua: Paulo Dybala, Aaron Ramsey, Arthus şi Sergio Cuadrado.

Echipe probabile
 

FC Porto: Agustin Marchesin; Wilson Manafa, Chancel Mbemba, Pepe, Malang Sarr; Jesus Corona, Sergio Oliviera, Matheus Uribe; Luiz Diaz, Moussa Marega, Mehdi Taremi;

Juventus: Wojciech Szczesny; Danilo, Leonardo Bonucci, Matthijs de Ligt, Alex Sandro; Federico Chiesa, Rodrigo Bentancur, Adrien Rabiot, Weston McKennie; Cristiano Ronaldo, Alvaro Morata.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri