Ultima oră
Constantin Budescu, OUT de la Farul Constantin Budescu, OUT de la Farul
S-a schimbat arbitrul pentru FCSB - Rapid! Kovacs, „retrogradat” după Barcelona - PSG. Cine va fi la centrul partidei de pe „Arena Naţională” S-a schimbat arbitrul pentru FCSB - Rapid! Kovacs, „retrogradat” după Barcelona - PSG. Cine va fi la centrul partidei de pe „Arena Naţională”
Scoţienii au făcut anunţul! Ianis Hagi, pe picior de plecare: „Pare inevitabil” Scoţienii au făcut anunţul! Ianis Hagi, pe picior de plecare: „Pare inevitabil”
Curăţenie totală la Universitatea Craiova după venirea lui Gâlcă! Doar 5 jucători sunt de neatins Curăţenie totală la Universitatea Craiova după venirea lui Gâlcă! Doar 5 jucători sunt de neatins
Guvernul american va despăgubi gimnastele care au fost victimele lui Larry Nassar Guvernul american va despăgubi gimnastele care au fost victimele lui Larry Nassar
Moment inedit în Conference League! A primit două cartonaşe galbene,dar nu a fost eliminat Moment inedit în Conference League! A primit două cartonaşe galbene,dar nu a fost eliminat

VIDEO | FC Voluntari - FC Botoşani 1-1. Moldovenii sunt ajutaţi de cei de la FC Argeş să meargă în play-off

Superliga Publicat de Daian Cutu pe 9 apr 2021
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20103656/1/bot-vol.jpg
 

FC Voluntari şi FC Botoşani au terminat la egalitate, scor 1-1. Rezultatul trimite trupa lui Marius Croitoru în play-off, dar nu fără emoţii.

Moldovenii ar fi fost eliminaţi din primele şase formaţii, dacă FC Argeş nu ar fi învins Chindia Târgovişte. Gruparea din Trivale a revenit de la 0-1 şi s-a impus la final cu un categoric 3-1.

Clasamentul din Casa Liga 1 în acest moment:

  1. FCSB – 64 de puncte; 29 de meciuri
  2. CFR – 63 de puncte; 29 de meciuri
  3. U Craiova – 57 de puncte; 29 de meciuri
  4. Sepsi – 44 de puncte; 29 de meciuri
  5. Academica – 44 de puncte; 30 de meciuri
  6. FC Botoşani – 42 de puncte; 30 de meciuri

-----------------------------

FC Voluntari - FC Botoşani 1-1 (Droppa 52 / Ashkovski 20)

 
Echipele de start:
 
Voluntari: Rîmniceanu – I. Balaur, G. Tamaş, Armaş – C. Costin, I. Gheorghe, Droppa, Tavares, M. Briceag – Pesic, Jefte BetancorRezerve: Lavin, Ricardinho, Satli, Al. Vlad, A. Ivanov, A. Lilie, Lopes, V. Angelov, Garba

FC Botoşani: Ed. Pap – Braun, Chindriş, Mekele, Ţigănaşu – E. Papa, J. Lopez, Ongenda – Al Mawas, D. Croitoru, H. Keyta
Rezerve: Hankic, Patache, Racoviţan, Şeroni, Ed. Florescu, Tîrvoceanu, Ashkovski, Camara, Fili Antrenor: Marius Croitoru

Minutul 52: GOL Voluntari! Gazdele egalează, după un corner. Mingea intră în poartă norocos, marcator fiind Droppa.
 
 
Minutul 37: Gheorghe are o şansă bună de a egala, dar execuţia sa nu prinde cadrul porţii.
 
Minutul 26: Ongenda trimite în forţă de la 30 de metri, dar balonul trece puţin peste poartă
 
 
Minutul 20: GOL Botoşani! Costin dă o pasă greşită, iar cei de la Botoşani lovesc bara, mingea ajunge la Ashkovski, care trimite cu piciorul stâng imparabil.
 
Minutul 8: Mekele este aproape de a deschide scorul, dar defensiva adversă respinge în ultimul moment.
 
 
Minutul 1: A început partida de la Voluntari!
---------------------------------------------
 
FC Voluntari şi FC Botoşani se întâlnescu într-una din partidele cu cea mai importantă miză din ultima etapă a sezonului regulat. Confruntarea va fi vineri, de la ora 20:30, în direct pe Look Sport.
 
Atât FC Botoşani, cât şi Academica Clinceni au calificarea în play-off în propriile mâini. În cazul în care bat FC Voluntari, respectiv Dinamo, moldovenii şi ilfovenii merg la braţ între primele şase, indiferent de rezultatul din FC Argeş - Chindia. În caz de egalitate cu FC Voluntari, FC Botoşani se califică dacă Academica se împiedică în Ştefan cel Mare sau în cazul în care Chindia nu bate FC Argeş. Situaţia e valabilă şi pentru Academica Clinceni, care merge în play-off, în caz de egal, dacă FC Botoşani pierde cu FC Voluntari sau dacă Chindia nu bate Piteştiul.
 
Pentru Chindia, calculele sunt cât se poate de simple: victorie cu FC Argeş şi orice pas greşit făcut de FC Botoşani sau Academica echivalează cu prezenţa în play-off.

FC Botoşani, out din play-off dacă se ajunge la egalitate în trei

În cazul în care FC Botoşani şi Academica Clinceni termină la egalitate meciurile din ultima etapă, iar Chindia învinge, atunci cele trei echipe vor fi la egaltiate perfectă, cu câte 42 de puncte. Se va trece la un clasament în trei asemănător cu cel dintre România, Olanda şi Germania de la EURO Under 21, iar aici avantajul e de partea Chindiei, care stă mai bine la meciurile directe cu ambele echipe. Scenariul ar fi unul negru pentru Marius Croitoru şi Valeriu Iftime, FC Botoşani urmând să devină echipa care rămâne în afara primelor şase.
 
"Acum 10-15 ani erau multe probleme, se ştiau dinainte şi retrogradatele şi cine ia campionatul, şi cine se bate la promovare. Am prins şi eu acele vremuri... din cauza asta cred că a scăzut şi nivelul fotbalului nostru.

Dar acum, de 7-8 ani nu mai sunt astfel de discuţii cu dat la o parte, cu jucat pentru alte echipe... e o prostie imensă să crezi că un patron sau un antrenor se mai poate duce la un jucător azi să-i spună să o lase mai încet sau să joace mai bine că are primă de la nu ştiu cine.

Nu, pentru că îţi rişti libertatea, rişti suspendări şi alte lucruri. Nu merită pentru nimic în lume. De asta eu nu cred că mai există aşa ceva, ca o echipă să promită nu ştiu ce celorlalte. Şi nu mai are cine, că suntem sărace toate. Am ajuns să ne batem la play-off trei echipe care, din păcate, nu au bani nici pentru ele.

De unde bani pentru alţii? N-o să vedem valize... Noi n-avem pentru noi valize, de unde să avem valize pentru alţii? Noi nici portofele n-avem. E departe gândul ăsta. Probabil cine va avea şansă mai mare şi va gestiona mai bine aceste ultime 90-95 de minute va avea câştig de cauză"
, a spus Croitoru, înainte de meciul cu FC Voluntari.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele