Ultima oră
Vestea momentul în fotbalul românesc! Internaţionalul român, direct la un grand din Bundesliga: ”Oferta a fost este pe masă!”

Vestea momentul în fotbalul românesc! Internaţionalul român, direct la un grand din Bundesliga: ”Oferta a fost este pe masă!”
Antrenorul lui Leicester, demis după o aventură cu o jucătoare Antrenorul lui Leicester, demis după o aventură cu o jucătoare
Blestemul accidentărilor continuă la FCSB! „Roş-albaştri” au mai pierdut un jucător important înaintea partidei cu Farul Blestemul accidentărilor continuă la FCSB! „Roş-albaştri” au mai pierdut un jucător important înaintea partidei cu Farul
Novak Djokovic nu ştie încă numele viitorului său antrenor: ”Nu am o idee precisă şi nu ştiu dacă va exista vreunul!”

Novak Djokovic nu ştie încă numele viitorului său antrenor: ”Nu am o idee precisă şi nu ştiu dacă va exista vreunul!”
Anunţul momentului vine din Spania: „Haaland va juca pentru Barcelona” Anunţul momentului vine din Spania: „Haaland va juca pentru Barcelona”
OFICIAL | FC Botoşani s-a despărţit de jucător după doar şase luni OFICIAL | FC Botoşani s-a despărţit de jucător după doar şase luni

VIDEO | FCSB - Academica Clinceni 3-2. Vicecampioana are emoţii pe final, dar câştigă şi urcă pe podium!

Superliga Publicat pe 25 sep 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20406552/4/fcsb2.jpg

FCSB a învins Academica Clinceni, scor 3-2, şi a urcat pe podiumul din Casa Liga 1. Keşeru, Vinicius şi Ianis Stoica au adus victoria care urcă vicecampioana pe locul al treilea, cu 18 puncte, la şase puncte de rivala CFR Cluj.
 
O combinaţie rapidă Gheorghe-Cordea-Keşeru a fost suficientă pentru ca FCSB să plece, practic, de la 1-0. Keşeru a finalizat în doi timpi (minutul 3), iar reuşita lui Vinicius (minutul 10) lăsa impresia că Arena Naţională va vedea un nou festival, după acel 6-0 în Derby-ul cu Dinamo. Răspunsul a venit de la Paul Pârvulescu (13), dar şutul său violent a fost respins de Vlad, în timp ce problemele au apărut în minutul 45, când Olaru a greşit şi i-a permis lui Omoh să reducă diferenţa cu o execuţie deviată de Şut, care l-a păcălit pe Vlad.
 
Repriza a doua i-a aparţinut, practic, puştiului Ianis Stoica. După dubla din meciul cu CS Hunedoara, fiul lui Pompiliu Stoica a făcut 3-1 în minutul 66, după ce a trimis în poarta goală o minge respinsă de Dobre. Tot el ratase (58) reluarea cu capul dintr-o poziţie excelentă. A urmat o ocazie a lui Budescu (73), incapabil să trimită în poartă din centrarea lui Stoica, apoi acelaşi Stoica (82) a tras pe direcţia lui Dobre din poziţie de unu vs. unu. Tot mezinul familiei Stoica a marcat în minutul 84, însă reuştia i-a fost anulată pentru un ofsaid la Vinicius, apoi Cascini (89), după un corner şi o deviere a lui Gavra, a încins finalul de joc. Unul în care Dumiter (90+3) a lovit bara!
 
După 3-2 cu Academica, FCSB ajunge la cinci victorii, trei egaluri şi două înfrângeri în primele două etape. Suficient pentru 18 puncte şi locul al treilea, unul de pe care mai poate fi dată jos doar de UTA Arad. Academica lasă o impresie peste aşteptări, dar rămâne cu două puncte în ultimele etape şi cu statutul de lanternă roşie a clasamentului.

FCSB - Academica Clinceni 3-2 (Keşeru 3, Vinicius 10, I. Stoica 66 / Omoh 45, Cascini 89)

  • FCSB: A. Vlad - V. Creţu, Vinicius, I. Cristea, Radunovic - Cordea (Oaidă 61), Şut (Ov. Popescu 61), Olaru (Musi 84) - Ianis Stoica, Keşeru (Budescu 71), V. Gheorghe (Dumiter 84)
  • Rezerve: Straton - Miron, Haruţ,  Dumiter, Perianu, Musi
  •  
  • CLINCENI: E. Dobre - Fl. Achim, Bilali, Patriche, Pîrvulescu - Moulin, Cascini - Cioiu (Gavra 74), Chandarov, De Amorim (V. Dumitrache 76) - Omoh (Goma 74)
  • Rezerve: Păun - Gardoş, Pashov,, Vanzo, Ventura, Kazlauskas

Minutul 90+4: Final de meci pe Arena Naţionlă. FCSB bate Academica Clinceni, 3-2, şi, cu 18 puncte, urcă pe locul al treilea, la şase puncte în spatele CFR-ului!

Minutul 90+2: BARĂ FCSB! Dumiter se descurcă excelent în careul advers, trage la colţul lung, dar are ghinion şi nimereşte doar bara din stânga lui Dobre.



Minutul 89: GOL ACADEMICA CLINCENI! Argentinianul Cascini, cel mai bun jucător al ilfovenilor în acest sezon, apare la bara a doua, după o deviere a lui Gavra, şi îl învinge pe Vlad din apropiere.



Minutul 84: GOL ANULAT FCSB! Stoica înscrie din câţiva metri, însă reuşita e anulată pentru un ofsaid la Vinicius.



Minutul 82: Altă ocazie a lui Ianis Stoica! Lăsat singur cu portarul de o diagonală excelentă a lui Radunovic, tânărul atacant preferă un şut în forţă, însă trage pe direcţia lui Dobre şi portarul Academicii respinge.



Minutul 73: Mare ocazie ratată de Budescu! Servit excelent de Ianis Stoica, Budi ratează execuţia dintr-o poziţie excelentă.



Minutul 71: Keşeru e înlocuit cu Budescu.

Minutul 66: GOL FCSB!
Şut îl lansează pe Gheorghe, Dobre iese şi respinge mingea la Ianis Stoica, iar puştiul FCSB-ului marchează al treilea gol al acestei săptămâni printr-o reluare din prima, de la marginea careului.



Minutul 58: Ianis Stoica apare din nou bine la finalizare, la o centrare a lui Gheorghe, dar ratează execuţia cu capul.



Minutul 45: GOL ACADEMICA CLINCNEI! Olaru greşeşte o pasă simplă la mijlocul terenului, Omoh primeşte mingea, pendulează scurt şi şutează de la aproape 30 de metri, iar mingea deviată de Şut se duce spectaculos în poartă!



Minutul 40: Emoţii cu Şut. Călcat de Moulin, care s-a ales cu un cartonaş galben, mijlocaşul central al celor de la FCSB are nevoie de îngrijiri medicale pentru a trece peste problema fizică.

Minutul 37: De Amorim încearcă poarta de la distanţă, dar ratează ţinta.

Minutul 32: Academica urcă în atac, lasă un spaţiu imens în apărare, dar pasa lui Şut, care l-ar fi lăsat singur cu portarul pe Keşeru, e prea lungă.

Minutul 23: Cordea centrează puternic în faţa porţii, iar Ianis Stoica ajungea din nou puţin prea târziu şi nu poate înscrie.

Minutul 13: Paul Pârvulescu prinde un şut puternic de la distanţă, pe direcţia lui Vlad, iar goalkeeper-ul FCSB-ist e nevoit să respingă peste poartă.



Minutul 10: GOL FCSB! Cristea sare mai bine decât Dobre, trimite mingea în faţa porţii, de unde Vinicius se mişcă mai repede decât Keşeru şi punctează pentru 2-0!



Minutul 6: Ocazie mare a FCSB! Cordea bate lovitura liberă, Cristea reia, Dobre respinge în lateral, iar Ianis Stoica nu poate trimite mingea în poartă.


Minutul 3: GOL FCSB! Vali Gheorghe pătrunde lejer pe zonă centrală, pasează la Keşeru, prima execuţie a atacantului e blocată, dar apoi Dobre nu mai poate interveni. Al treilea gol în trei meciuri pentru Keşeru.


21:30: Start joc pe Arena Naţională!


19:30: Avem echipele de start. Edward Iordănescu l-a trimis în centrul defensivei pe Iulian Cristea, jucătorul criticat de Becali, iar surpriza e reprezentată de titularizarea lui Ianis Stoica în linia de atac alături de Vali Gheorghe şi Claudiu Keşeru. Budescu rămâne pe bancă, iar Cordea va juca pe postul de inter, lângă Şut şi Olaru.


FCSB a strâns 15 puncte după primele 9 runde. FCSB a câştigat ultimele două meciuri de campionat fără să primească gol.

Acum trei zile, FCSB a fost aproape de o eliminare neaşteptată din Cupa României, după ce a fost egalată de la 3-0 de către CS Hunedoara, echipă din Liga 3. În cele din urmă, FCSB s-a impus cu 5-3 după prelungiri şi s-a calificat în optimile de finală ale Cupei.

Academica Clinceni este ultima clasată în Liga 1, cu doar 2 puncte în 9 meciuri. Ilfovenii n-au câştigat niciun meci în acest sezon, iar antrenorul Ilie Poenaru a fost demis, fiind înlocuit cu Ionuţ Chirilă.

Chirilă a avut un debut nefericit, echipa din Clinceni fiind eliminată de către divizionara secundă FC Buzău în 16-imile de finală ale Cupei României, scor 2-1, după prelungiri.

Statistică interesantă: FCSB n-a câştigat niciuna dintre cele trei confruntări cu Academica Clinceni considerate pe teren propriu (0-0, 0-1, 2-2).

Înaintea partidei, antrenorul FCSB, Edi Iordănescu, a atras atenţia că pregătirea mentală este marea problemă a ‘roş-albaştrilor’.

"Suntem în faţa unui nou joc important, aşa cum sunt toate, mai ales că punctele puse în joc sunt capitale pentru noi, ţinând cont de diferenţă care ne desparte faţă de locurile fruntaşe. Am avut două zile să pregătim acest joc, încercăm să capacităm cât se poate de bine echipa, să o recuperăm, pentru că am venit după o deplasare grea, cu un joc mai lung decât ar fi trebuit şi decât ne-am fi aşteptat. E un joc cu o echipă care a schimbat antrenorul şi care sunt sigur că va crea o emulaţie acolo, cu o determinare diferită faţă de ce a fost până acum. Sunt sigur că această echipă are capacitate şi trebuie să fim în gardă, să facem un joc consistent şi să mai adăugăm trei puncte în clasament.

La Hunedoara am avut o mentalitate duplicitară, am avut 3-0 după care ne-am gândi că putem să jucăm şi fără concentrare şi fără responsabilitate, şi fotbalul a demonstra că te pedepseşte. Nemulţumirile rămân, dar echipă trebuie să demonstreze că a înţeles mesajul meu. Până nu arătăm o forţă mentală colectivă, nu vom putea să emitem pretenţii pentru a îndeplini obiectivul. Sunt multe lucruri de pus la punct, mentalitatea, gândirea, personalitatea din joc, faptul că avem scurtcircuite de concentrare, că facem greşeli de neacceptat. Sunt chestiuni care mă supără, dar sunt sigur că sunt lucruri rezolvabile. Jucătorii trebuie să se alinieze la pretenţiile mele, să înţeleagă că nu lucrez cu jumătăţi de măsură, doar aşa va apărea şi progresul.

Ce mă interesează cel mai mult în momentul de faţă este rezultatul, în viitor vom avea timp să creştem şi ca exprimare. Am o datorie mare faţă de patronul clubului care îmi acordă această susţinere, din punctul meu de vedere necondiţionată, şi am o datorie enormă faţă de suporterii care în număr mare s-au întors lângă echipă. S-a mers pe o structură cu mulţi jucători tineri, susţin în continuare ideea că antrenez jucători cu mult talent, dar nu e suficient în fotbal. Rezultatul este ceea ce contează. Sunt lucruri care sunt specifice tinereţii, îi aştept şi pe jucătorii maturi să mai elimine din greşeli şi fluctuaţii, muncim pentru asta şi fiţi sigur că progresul va apărea pentru că încet, încet se obişnuiesc cu mine, cu cerinţele mele şi cu pretenţiile mele", a spus Edi Iordănescu, la conferinţa de presă.

De la FCSB lipsesc Octavian Popescu, Florinel Coman, Florin Tănase (accidentaţi).

Echipele probabile:

FCSB: Vlad – V. Creţu, Vinicius, Miron, Radunovic - I. Stoica, Ovidiu Popescu, Olaru - Cordea, Keşeru, V. Gheorghe.

Clinceni: Dobre - Fl. Achim, Bilali, Patriche, P. Pârvulescu - Cascini - Kazlauskas, Moulin, Omoh, Goma – Vellios.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele