Ultima oră
Lovitură spectaculoasă pregătită de un club din Superligă! Simona Halep ar putea intra în fotbal Lovitură spectaculoasă pregătită de un club din Superligă! Simona Halep ar putea intra în fotbal
Vivi Răchită a dezvăluit trei episoade halucinante de pe vremea ”Cooperativei”! ”Cu pistol pe masă” Vivi Răchită a dezvăluit trei episoade halucinante de pe vremea ”Cooperativei”! ”Cu pistol pe masă”
VIDEO | Flacăra Olimpică a fost aprinsă VIDEO | Flacăra Olimpică a fost aprinsă
NEWS ALERT | Un jucător cu meciuri la echipa naţională, OUT pentru şase luni NEWS ALERT | Un jucător cu meciuri la echipa naţională, OUT pentru şase luni
Focus 18 urcă Prima TV pe locul IV în audienţe în rândul publicului 21-59, la nivel naţional Focus 18 urcă Prima TV pe locul IV în audienţe în rândul publicului 21-59, la nivel naţional
Ian Foster va antrena în Japonia Ian Foster va antrena în Japonia

VIDEO | FCSB - CFR 3-0. Campioana, K.O. pe Arena Naţională în "încălzirea" pentru play-off: Olaru, Tănase şi Moruţan au marcat, Arlauskis a fost eliminat

Superliga Publicat pe 19 mar 2021
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20069528/10/d2.jpg


FCSB a învins clar CFR Cluj, scor 3-0, în direct la Look Sport+, şi s-a distanţat la trei puncte în fruntea clasamentului din Casa Liga 1, cu două etape rămase din sezonul regular. Olaru, Tănase şi Moruţan au rezolvat derby-ul în repriza a doua, după ce Arlauskis fusese eliminat pe finalul primei părţi.
 
Derby-ul etapei în Casa Liga 1 a început ca un concert cu Olimpiu Moruţan pe post de solist, dar şutul său (7) a fost respins de Arlauskis. CFR, fără atacant şi cu Arlauskis în poartă, a răspuns în minutul 10, când Bordeianu a trimis departe de ţintă. Apoi acelaşi Moruţan (14) a ratat o execuţie în stilul lui Roberto Carlos, iar în minutul 26 nu a nimerit poarta de la mare distanţă. După o jumătate de oră de joc, Coman a rămas singur cu portarul, dar Arlauskis a ieşit la timp şi l-a blocat, pentru ca faza primei reprize să aibă loc în minutul 40: acelaşi Arlauskis iese târziu din poartă, îl dărâmă pe Octavian Popescu şi e eliminat direct de Haţegan. 11 contra 10, după o repriză în care şi aşa FCSB a fost mai activă şi o repriză terminată cu Sandmomierski în poarta oaspeţilor şi un galben primit de Moruţan pentru simulare.

Chipciu şi Camora greşesc, Olaru şi Tănase decid derby-ul, Moruţan pune cireaşa pe tort

Probabil nici în cele mai pesimiste scenarii Edward Iordănescu nu avea curajul să se gândească la faptul că va fi trădat de doi dintre cei mai experimentaţi jucători ai CFR-ului. Primul a "lovit" Chipciu, cu o gafă de amator în propriul careu, iar Olaru (49), cu un şut în stilul lui Del Piero, l-a pedepsit imediat. 1-0 pentru echipa mai activă, aflată, în plus, şi în superioritate numerică, şi destinaţia celor trei puncte devenea uşor de ghicit. În minutul 63, a venit rândul lui Camora să se transforme într-un junior începător, Octavian Popescu a recuperat, a centrat pentru Tănase, Burcă a intervenit, apoi liderul FCSB-ului a fost mai rapid decât Vinicius şi tabela s-a transformat în 2-0. Derby-ul e decis, pentru că soluţiile ofensive ale lui Iordănescu Jr. sunt puţine, iar FCSB are maturitatea de a păstra un avans de două goluri şi un om în plus. Ratează Sigurjonsson (65) şansa lui 1-2, apoi spiritele se încing când Florinel Coman (76) cere penalty după un presupus fault al lui Burcă, dar e ignorat de Haţegan.
 
În minutul 79, un contraatac inspirat îi oferă lui Moruţan şansa de a-şi încununa evoluţia excelentă cu un gol superb: pasă Tănase, şut cu stângul, sub bară, iar MM Stoica dansează cu un steag în tribune. De partea cealaltă, Edi Iordănescu se uită trist spre tabelă, căutând explicaţii pentru un rezultat care nu ar fi părut plauzibil în epoca actualului şomer Dan Petrescu.
 
FCSB conduce clasamentul, cu 63 de puncte, şi îşi lasă rivala la 60 de puncte, cu două etape rămase până la play-off. Runda viitoare se joacă FCSB - Craiova şi CFR - Dinamo.

FCSB - CFR 3-0 (Olaru 49, Fl. Tănase 63, Moruţan 79), live pe Look Sport+

  • FCSB: Vlad - Creţu (Panţîru 46), Miron, I. Cristea, Ov. Popescu - Moruţan (Vînă 90+1), Şut, Olaru - Fl. Coman, Fl. Tanase (Istrate 90+1), Oct. Popescu (Oaidă 84)
  • Rezerve: Straton - Haruţ, Perianu, Timiş, Kecskes
  •  
  • CFR:   Arlauskis - Susic (Manea 79), Vinicius, Burcă, Camora - Itu (Sandomierski 44), Bordeauanu, Deac - Chipciu (Pereira 79), Carnat (Gâdea 79), Păun (Sigurjonsson 53)
  • Rezerve: Latovlevici, Ben Youssef, Hoban, Aurelio
Minutul 79: GOL FCSB! Bucureştenii scapă pe contraatac, Haţegan lasă avantaj inspirat, Tănase îi pasează lui Moruţan, iar internaţionalul de tineret se încălzeşte pentru EURO 2021 cu un gol frumos, sub bară. MM dansează în tribune, Edi Iordănescu se uită neliniştit la tabelă.





Minutul 76: Coman cere penalty după un duel cu Burcă, dar Haţegan îl ignoră.



Minutul 66: Ocazie CFR! Sigurjonsson, în poziţie bună, nu ajunge la mingea care se opreşte în braţele lui Vlad.

Minutul 63: GOL FCSB! Mario Camora greşeşte în apropierea careului, Octavian Popescu trimite spre Florin Tănase, Burcă intervine, apoi căpitanul FCSB-ului e mai rapid decât Vinicius şi împinge mingea în poarta goală: "Unul dintre cele mai ciudate goluri din derby-urile CFR - FCSB", ne spune comentatorul Emil Grădinescu. Şi îi dăm dreptate!



Minutul 49: GOL FCSB! Chipciu comite o eroare de amator, îi oferă mingea lui Olaru, iar internaţionalul de tineret marchează superb, la colţul lung! Misiunea CFR-ului devine aproape imposibilă.



Minutul 46: Restart pe Arena Naţională. Iese Creţu, intră Panţîru, iar Ovidiu Popescu trece fundaş dreapta.

Minutul 45+3: Moruţan îl driblează pe Bordeianu, cade în careu şi cere penalty, dar primeşte doar galben pentru simulare.



Minutul 45: Sandomierski, la prima paradă. Coman prinde poarta din lovitura liberă rezultată, dar polonezul e atent, nu riscă şi respinge în lateral.

Minutul 40: Arlauskis e eliminat! Ovidiu Popescu aruncă mingea în spatele apărării CFR-ului, Octavian Popescu o trimite pe lângă Arlauskis, iar lituanianul - aflat la
primul meci din 16 decembrie încoace - iese violent din poartă, îl loveşte pe tânărul său adversar şi e eliminat direct de către Haţegan. Edi Iordănescu îl sacrifică pe Itu, înlocuit cu portarul de rezervă Sandomierski.



Minutul 39: CFR scapă pe contraatac, dar Carnat se grăbeşte şi trage pe lângă.


Minutul 31: Coman ratează singur cu portarul! Tănase dă dovadă de inteligenţă când se dă din faţa pasei lui Moruţan pentru Coman, Florinel rămâne singur cu Arlauskis, vrea execuţia la colţul lung, în stilul Thierry Henry, dar lituanianul iese la timp şi respinge. De departe cea mai mare ocazie a meciului.



Minutul 26: Moruţan se eliberează din nou, trage de la distanţă, tot cu stângul, dar nici de această dată nu-i dă emoţii lui Arlauskis.



Minutul 21: CFR absoarbe presiunea gazdelor, vine puţin peste adversar şi face rost de un corner, dar apărarea lui Petrea se descurcă.

Minutul 14: Prima ocazie importantă! O centrare respinsă neglijent de Burcă duce mingea la Olimpiu Moruţan, care reia spectaculos din vole, dar şutul mijlocaşului FCSB-ist trece pe lângă poartă.



Minutul 10: CFR urcă liniile, Bordeianu trage de la mare distanţă, dar stângul său dă greş.



Minutul 7: Cel mai activ jucător al începutului de derby, Moruţan intră pentru a treia oară în careu, dă o centrare şutată spre colţul lung, însă Arlauskis o deviază uşor în aut de margine.



Minutul 5: FCSB e mai ofensivă pe start de meci, iar Tănase e primul care încearcă poarta: şut de la 18 metri, cu dreptul, dar execuţia se duce pe lângă colţul lung al lui Arlauskis.



20:30: Start joc pe Arena Naţională, cu Ovidiu Haţegan, Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe primii pe teren.

Dacă FCSB e ferită de probleme de ordin medical, Edward Iordănescu e pus în situaţia ingrată de a începe meciul de pe Arena Naţională fără un vârf de meserie. Rondon, Debeljuh şi Costache sunt infectaţi cu COVID-19, iar vestea cea mai proastă a venit dinspre Billel Omrani. Marcator contra lui Poli Iaşi (4-0 în Gruia), francezul de origine algeriană a ieşit accidentat din antrenamentul de miercuri şi are şanse mici să joace în antepenultimul derby al sezonului regular. Astfel, Iordănescu va fi nevoit să improvizeze cu aşa-numitul nouă fals, poziţie pe care, cel mai probabil, îl va trimite pe mijlocaşul ofensiv Alexandru Păun.
 
Cu câte 60 de puncte strânse în 27 de etape, FCSB şi CFR încearcă să intre în formă maximă înainte de play-off, iar programul le cere acest lucru: după duelul direct de vineri, FCSB mai joacă împotriva Craiovei şi a celor de la Sepsi, iar CFR va mai înfrunta Dinamo şi Craiova.

Ovidiu Haţegan arbitrează ultimul meci al FCSB-ului pe Arena Naţională

Iar derby-ul cu CFR, la care Comisia Centrală a Arbitrilor a decis să nu rişte nimic şi l-a trimis la centru pe Ovidiu Haţegan, cel mai bun arbitru român al momentului, va fi ultimul meci pe care clubul lui Gigi Becali îl va mai juca în acest sezon pe Arena Naţională. După încleştarea cu rivalii din Gruia, fosta vicecampioană va fi nevoită să se mute de pe cel mai mare stadion al ţării, care intră în pregătirile pentru EURO 2020, şi îşi va disputa meciurile de acasă - inclusiv cel din play-off cu CFR - pe stadionul din Giurgiu.
 
În tur, CFR a câştigat cu 2-0, graţie golurilor lui Deac (minutul 35, din penalty) şi Costache (74), dar partida nu a fost lipsită de controversă, roş-albaştrii acuzând un penalty nedat de Istvan Kovacs la un henţ comis de Mario Camora în propriul careu, dar şi lejeritatea cu care centralul a dictat lovitura de la 11 metri din care Deac a deschis scorul.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele