Ultima oră
Jurgen Klopp nu se vede preşedinte al FIFA. ”Probabil că nu aş supravieţui în această mare de rechini” Jurgen Klopp nu se vede preşedinte al FIFA. ”Probabil că nu aş supravieţui în această mare de rechini”
Cine ar fi crezut? Un al treilea frate al lui Michael Porter Jr. are probleme cu legea Cine ar fi crezut? Un al treilea frate al lui Michael Porter Jr. are probleme cu legea
”Vom juca la intensitate maximă”. Alex Chipciu promite că ”U” Cluj va da totul cu Dinamo ”Vom juca la intensitate maximă”. Alex Chipciu promite că ”U” Cluj va da totul cu Dinamo
VIDEO | FC Botoşani - FC Voluntari 0-0, în direct la Prima Sport 1! Ilfovenii au fost mai periculoşi în prima repriză VIDEO | FC Botoşani - FC Voluntari 0-0, în direct la Prima Sport 1! Ilfovenii au fost mai periculoşi în prima repriză
Elias Charalambous, anunţ surprinzător despre prelungirea contractului cu FCSB. ”Vom vedea” Elias Charalambous, anunţ surprinzător despre prelungirea contractului cu FCSB. ”Vom vedea”
Antrenorul din Superliga, nemulţumit înaintea partidei din play-out. „Dumnezeu ar trebui să fie supărat pe ei” Antrenorul din Superliga, nemulţumit înaintea partidei din play-out. „Dumnezeu ar trebui să fie supărat pe ei”

VIDEO | FCSB - Dinamo 3-2. Echipa lui Petrea câştigă derby-ul în care Radu Petrescu a jucat un rol important

Superliga Publicat pe 3 oct 2020
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19498439/7/cs.jpg
 
  • FCSB a câştigat derby-ul cu Dinamo, scor 3-2, în direct la Look Plus. Tănase, cu o dublă, şi Cristea, respectiv Borja Valle şi un autogol al lui Cristea, au scris istoria partidei de pe Arena Naţională.
  • FCSB urcă la 12 puncte, şase sub liderul Craiova, şi, cu 15 goluri, are cel mai bun atacant din Casa Liga 1. Dinamo rămâne jos, pe 12, cu doar 5 puncte.



Repriza contrastelor

Cu Man şi Creţu recuperaţi în ultima clipă, FCSB a avut un flanc drept puternic, pe care Contra nu l-a putut specula pe start de meci, iar ocazia lui Borja Vale (4) şi capul pe lângă al lui Tănase (7) au anunţat, încă din start, o repriză de vis. Care a început cu marea greşeală a lui Janusz Gol (8), fază terminată cu gol de Florin Tănase. A opta reuşită a decarului în poarta lui Dinamo a fost urmată de şansa lui Isma Lopez (13) şi de golul din minutul 17, semnat de Iulian Cristea cu capul, de la colţul lung. Dominaţie clară a FCSB-ului, lentoare şi multe mâini moarte la Dinamo.
 
Dar, cum în viaţă e nevoie de doar un moment pentru a răsturna totul, declicul a venit în minutul 25, când Panţâru l-ar fi faultat pe Gonzalez în careu, în opinia lui Radu Petrescu. Penalty bătut sigur de Borja Valle, iar raportul de forţe se schimbă complet: Dinamo face pasul în faţă la toate capitolele, mijlocul FCSB-ului scade, iar golul egalizator vine logic, în minutul 42, după o eroare a lui Creţu în terenul advers, un contraatac purtat de Sorescu şi un şut al lui Nemec deviat în propria poartă de Cristea.

Radu Petrescu, decisiv

Cu Dinamo mulţumită de rezultat, repriza a doua a început cu clasicele schimbări venite pe ruta lojă-bancă tehnică: Buziuc şi puştiul Popescu pentru Buş şi Perianu. Iar FCSB a încetat să mai conteze ofensiv, i-a permis rivalei să vină peste ea, iar Vlad (50) a fost nevoit să scoată din joben un reflex frumos la vole-ul violent al lui Sorescu. În minutul 68, Camara l-a încercat şi el, cu un şut la colţul scurt, dar goalkeeper-ul s-a descurcat din nou. Iar finalul i-a aparţinut lui Radu Petrescu, cel care, în minutul 78, a dat penalty din nou discutabil pentru FCSB şi l-a eliminat pe Isma Lopez, după un fault la Man. A transformat Tănase, apoi FCSB-ul s-a baricadat şi singurul eveniment notabil a fost eliminarea lui Răuţă, din prelungiri, după o lovitură aplicată puştiului Octavian Popescu.


FCSB - Dinamo 3-2 (Fl. Tănase 8, pen. 76, I. Cristea 17 / Borja Valle pen. 26, I. Cristea aut. 42), live pe Look Plus. Echipele de start

  • FCSB: A. Vlad – V. Creţu, Miron, I. Cristea, Panţîru – Perianu (Oct. Popescu 46), Ov. Popescu, Fl. Tănase – Man (:ut 82), Sg. Buş (Buziuc 46), Moruţan (V]n[ 78)
  • Rezerve: Udrea – Simion, Soiledis, Istrate, G. Enache
     
  • Dinamo: Mejias – A. Gonzalez, Puljic, R. Grigore,   I. Lopez –   Răuţă, Gol (Fabbrini 79) – Camara, Valle, Mihaiu (Sorescu 23) – Nemec
  • Rezerve: Rene – Bejan, Ehmann, Bani, I. Borcea, Măgureanu, I. Şerban

Minutul 90+1: Răuţă vede al doilea galben şi e eliminat, după un fault la Octavian Popescu.


Minutul 83: Final de meci pentru Man, înlocuit cu Şut.


Minutul 81: Vlad la superlativ! Fabbrini, abia intrat pe teren, reia bine cu capul o centrare din dreapta, dar portarul FCSB-ului are un nou reflex superb.


Minutul 76: GOL FCSB! Lansat bine de Tănase, Man e faultat în careu de Isma Lopez, iar Radu Petrescu, ajutat de asistent, fluieră penalty şi eliminare. Bate Tănase, cu oprire înainte de şut, şi scorul devine 3-2! În timp ce MM izbucneşte în lacrimi în tribune, misiunea lui Dinamo se anunţă foarte grea.




Minutul 68: Din nou Vlad! Camara trage tare, pe jos, la colţul scurt, dar Vlad se întide şi respinge în corner. Dinamo e echipa mai activă pe plan ofensiv, Răuţă ia un cartonaş galben pentru un fault violent la Buziuc.


Minutul 61: Spiritele se încing, iar faptul că a egalat o transformă pe Dinamo într-o echipă ceva mai prudentă decât la 0-2 sau 1-2. Popescu ia galben pentru un fault la Sorescu.


Minutul 50: Vlad e la post! Camara centrează perfect pentru Sorescu, apărut liber, liderul lui Dinamo din sezonul trecut reia bine din vole, din prima, dar Andrei Vlad are un relfex frumos şi respinge.


Minutul 46: Clasicele schimbări la FCSB: intră Buziuc şi Octavian Popescu, ies Sergiu Buş şi Perianu.


Minutul 42: GOL DINAMO! Creţu pierde mingea aproape de jumătatea adversă, Sorescu poartă contraatacul de unul singur, apoi centrează la Nemec, iar şutul slovacului e deviat în proprie poartă de Iulian Cristea!


Minutul 35: Scade ritmul meciului, iar FCSB face clasicul mic pas în spate. Dinamo are posesia, caută culoarele, dar cam atât. 


Minutul 25: GOL DINAMO! Camara pasează în careu pentru Gonzalez, fundaşul dreapta îl driblează pe Panţâru, apoi Radu Petrescu fluieră penalty pentru o ţinere uşoară a FCSB-istului. Bate Borja Valle, cu fentă, şi readuce Dinamo în joc!




Minutul 23: Contra face schimbarea anunţată, iar Deian Sorescu intră în locul lui Andreas Mihaiu.


Minutul 17: GOL FCSB! Dinamo e groggy la fazele fixe, iar echipa lui Petrea profită de această slăbiciune: Ovidiu Popescu pune mingea pe capul lui Cristea, iar fundaşul marchează de la colţul lung, cu capul, după ce evită la timp ofsaidul.


Minutul 16: O altercaţie fizică la mijlocul terenului aduce cartonaşe galbene pentru Florin Tănase şi Juan Camara.


Minutul 13: Ocazie a lui Dinamo! Camara duce bine mingea în careu, la Isma Lopez, dar şutul fundaşului stânga e blocat de Miron. Ritm bun, echipe ofensive.


Minutul 8: GOL FCSB! Gol face o gafă în propria jumătate, Man îl lansează pe Tănase, iar decarul finalizează simplu pentru 1-0!  


Minutul 7: Răspunsul FCSB-ului vine rapid. Moruţan bate bine o lovitură liberă, Tănase scapă din marcaj, dar lovitura sa de cap trece puţin pe lângă bară.


Minutul 4: Deşi FCSB începe în atac, Camara şi Borja Valle creează prima situaţie periculoasă. Primul centrează periculos, dar al doilea nu poate ajunge la minge şi Panţâru respinge.


21:00 Start joc pe Arena Naţională!


20:21 Cosmin Contra a dezvăluit, cu o oră înaintea meciului, că Deian Sorescu va intra repede pe teren în locul lui Mihaiu: "Trebuie să bag doi jucători Under 21, în seara asta am ales ca Borja Valle să intre de la început. Sigur, pe parcurs va intra Deian Sorescu, vom vedea cât de repede. Am vorbit cu Deian, ştie cât e de important pentru echipă. Sper să-şi arate valoarea", a spus antrenorul lui Dinamo, care a vorbit şi despre modul în care şi-a motivat jucătorii: "A fost o săptămână grea, ca după orice înfrângere, dar jucătorii şi-au dat seama de importanţa jocului şi s-au antrenat bine. Sper să arătăm şi pe teren, să fim o echipă solidă şi să ne ridicăm la înălţimea adversarului. Sunt sigur că străinii s-au uitat pe youtube şi au văzut ce înseamnă acest derby, chiar înainte de meci le-am spus despre importanţa acestui meci pentru suporterii ambelor echipe".


19:35: Avem cele două echipe de start! Man şi Creţu au prins primul 11 al lui Toni Petrea, iar Contra răspunde cu 4-2-3-1-ul în care Nemec e vârful de atac, iar Sorescu va intra, probabil, în locul lui Mihaiu.


Confruntarea dintre cele două mari rivale le găseşte pe ambele într-o situaţie de neinvidiat. 

Lovită de epidemia de coronavirus, echipa patronată de Gigi Becali a ratat şi calificarea în grupele Europa League, ceea ce înseamnă că finanţatorul va trebui să reducă şi cheltuielile. Rămasă pentru a treia oară consecutiv în afara grupelor în competiţiile europene, FCSB stă aparent bine în clasament, pe locul 3, cu 9 puncte.
 
Totuşi, echipa pregătită de Toni Petrea a acumulat două înfrângeri din numai cinci partide jucate în campionat. Însă şi mai grav este că, deşi focarul de coronavirus din echipă s-a stins, iar mai mulţi jucători şi-au revenit, tehnicianul nu ştie cu exactitate pe ce jucători se va putea baza.
 
În acest context, poate singura veste bună este că trei dintre jucătorii săi, Alexandru Buziuc, Ionuţ Vână şi Florinel Coman, au fost testaţi negativ pentru SARS-CoV-2. Totuşi, Coman nu este refăcut după accidentarea suferită în Serbia, la jocul cu Backa Topola, aşa că va privi derby-ul din tribună. Alături de el vor lipsi Olimpiu Moruţan, Dennis Man, Iulian Cristea, Valentin Creţu, Marius Briceag şi Andrei Pandele, testaţi pozitiv ultima oară. 
 
În plus, nici jucătorii refăcuţi după ce au fost infectaţi cu coronavirus nu se află în deplinătatea forţelor, astfel că Petrea va avea o sarcină grea să întocmească un „prim unsprezece”.
 
Nici la Dinamo lucrurile nu merg tocmai bine. Deşi noii acţionari ai echipei au întărit lotul şi au adus mai mulţi jucători experimentaţi din Spania, rezultatele întârzie încă să apară. Echipa din Ştefan cel Mare a pierdut surprinzător ultimul meci, chiar pe teren propriu, 0-1 cu nou promovata UTA, iar jocul este în continuare unul fără orizont. Există însă şi o explicaţie logică: lipsa omogenităţii, în condiţiile în care cei mai mulţi jucători nu au avut timp să se integreze.
 
Totuşi, Cosmin Contra este convins că întăririle sosite la echipă în ultimele săptămâni vor reuşi să se acomodeze, iar investitorii spanioli şi-au arătat susţinerea faţă de el şi după eşecul amintit.
 
Pablo Cortacero, acţionar majoritar la Dinamo, e conştient că echipa are nevoie de timp. „Mi-ar fi plăcut să câştigăm toate meciurile până acum, dar asta nu se poate în sport. Echipa se formează. Au venit mulţi fotbalişti noi. Ca atare, doar timpul va face ca aceştia să poată fi integraţi în totalitate în echipă”, a afirmat spaniolul, care a dat asigurări că va face tot ce ţine de el pentru ca Dinamo să se claseze între primele şase echipe din Casa Liga 1. 
 
Confruntarea dintre FCSB şi Dinamo este programată sâmbătă, de la ora 21.00, pe Arena Naţională. Partida contează pentru etapa a şasea din Casa Liga 1 şi va fi transmisă în direct de Look Plus.
 
Echipe probabile:
  • FCSB: Straton - Enache, Miron, Soiledis, Panţâru - Vână, Perianu, Şut - Buziuc, Buş, F. Tănase
  • Dinamo: Osorio – Gonzales, Puljic, R. Grigore, Isma Lopez – Camara, Răuţă, Gol, Sorescu – Nemec, V. Borcea
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele