Ultima oră
Situaţie fără precedent în fotbalul românesc! CSA Steaua trece pe modul „incognito” Situaţie fără precedent în fotbalul românesc! CSA Steaua trece pe modul „incognito”
Volei Alba Blaj, a treia semifinalistă a Diviziei A la volei feminin Volei Alba Blaj, a treia semifinalistă a Diviziei A la volei feminin
CSM Bucureşti, rezultat surprinzător pe teren propriu  în etapa a XX-a a Ligii Naţionale CSM Bucureşti, rezultat surprinzător pe teren propriu în etapa a XX-a a Ligii Naţionale
VIDEO | Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. A început partida! VIDEO | Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. A început partida!
Edi Iordănescu nu s-a ferit de cuvinte şi i-a dat replica lui Gică Hagi: „Nu sunt deloc interesat” Edi Iordănescu nu s-a ferit de cuvinte şi i-a dat replica lui Gică Hagi: „Nu sunt deloc interesat”
Controverse în SUA, după ce părinţii lui Kobe Bryant au scos la licitaţie un inel de campion al fostului baschetbalist
Controverse în SUA, după ce părinţii lui Kobe Bryant au scos la licitaţie un inel de campion al fostului baschetbalist

VIDEO | FCSB - Hermannstadt 5-0. Distracţie cu o defensivă amuzantă, pe Arena Naţională

Superliga Publicat de Andrei Ionascu pe 26 oct 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19565012/7/dw.jpg

  • FCSB a spulberat-o pe Hermannstadt live pe LookSport+, scor 5-0, şi a urcat pe locul al doilea în Casa Liga 1, cu 18 puncte, la egalitate cu CFR Cluj şi la trei puncte de liderul Craiova.
  • Echipa lui Toni Petrea şi-a consolidat titlul de cea mai ofensivă echipă a campionatului, cu 22 de goluri, în timp ce reuşita din minutul 11, a şaptea a sezonului, l-a propulsat pe Dennis Man pe locul întâi în clasamentul golgheterilor.


Viera, eroul negativ al meciului!

Cu Simion la centrul terenului în locul lui Popescu, dar fără alte schimbări majore, FCSB nici nu a avut timp să transpire că avea deja 2-0. Mai întâi Cristea (3) a trimis spre vinclu o pasă a lui Simion, apoi Viera (11) avea să facă primul cadou al serii şi să-i ofere lui Man golul de 2-0. Debusolaţi, sibienii nu au putut reacţiona în niciun fel, iar acelaşi Viera (32) l-a lăsat şi pe Buş singur cu portarul şi vârful nu a ratat. Două minute mai târziu, Man a pasat perfect pentru Moruţan, iar mijlocaşul ofensiv a ajuns şi el pe lista marcatorilor. Asediul a continuat, dar Figueiredo a intervenit bine la şuturile lui Panţâru (38) şi Simion (42).
 
Pauza l-a găsit pe Sergiu Buş pe bancă şi pe puştiul Dumitru pe teren, iar FCSB a mai forţat cât să marcheze, prin Tănase, în minutul 72, golul de 5-0. Al 22-lea al sezonului, al doilea al serii dintr-o pasă decisivă a lui Dennis Man.

5-0 cu Hermannstadt o duce pe FCSB la 18 puncte, şase victorii şi golaveraj 22-9, în timp ce sibienii rămân pe 11, cu zece puncte, la egalitate cu Clinceni, Voluntari şi Viitorul. Etapa viitoare, echipa lui Toni Petrea întâlneşte Chindia, în deplasare, iar Hermannstadt joacă pe teren propriu împotriva liderului Craiova

.FCSB - Hermannstadt 5-0 (I. Cristea 3, Man 11, Sg. Buş 32, Moruţan 34, Fl. Tănase 72), live pe LookSport+ 

  • FCSB: Vlad - Creţu  (Ov. Popescu 81), Miron, Cristea, Panţîru (Briceag 74) - Tănase (Oaidă 74), Simion (Şut 65), Vînă - Man, Sg. Buş (C. Dumitru 46), Moruţan
  • Rezerve: Straton - Buziuc, Cană, Enache
  • Hermannstadt: Figueiredo - Scarlatache (Bastos 59), Viera, I. Stoica, Opruţ - Caiado, Dâlbea (Alhassan 58), Pires (Fortes 58), Al. Florică (Addae 5)  - David Mayoral, Jo Santos (Mustivar 75)
  • Rezerve: I. Pop,  Teijeira, Sîntean, Osan

Minutul 72: GOL FCSB! Man ajunge din nou în poziţie bună, preferă pasa la Tănase, iar căpitanul îl învinge pe Figueiredo din a doua încercare. Imediat, pentru că meciul e rezolvat de mult, intră Briceag şi Oaidă şi ies Panţâru şi Tănase.


 


Minutul 52: BARĂ HERMANNSTADT! Jo bate ciudat o lovitură liberă, mingea îl surprinde pe Vlad şi loveşte transversala.


Minutul 46: Restartul se dă cu schimbarea clasică la FCSB. Buş e înlocuit din nou la pauză, de data aceasta cu Cristian Dumitru.


Minutul 45+1: Pauză pe Arena Naţională, după una dintre cele mai slabe reprize făcute de o echipă din Casa Liga 1 în acest sezon.


Minutul 42: Poligon de tragere. Figueiredo e pus din nou la încercare, de data aceasta de un şut periculos al lui Simion. E atent şi respinge în lateral.


Minutul 38: Încă o ocazie a gazdelor. Apărarea sibienilor e vraişte, Panţâru e eliberat în stânga, dar şutul său la colţul lung e respins cu piciorul de Figueiredo.


Minutul 34: GOL FCSB! Man scapă pe stânga, pasează perfect în faţa porţii, iar Moruţan înscrie pentru 4-0!


Minutul 32: GOL FCSB! Moruţan trimite o pasă slabă, Viera dă pe lângă minge şi îi permite lui Buş să scape singur cu Figueiredo, iar vârful nu ratează şi finalizează simplu, la colţul lung. Se lasă rău pentru Ruben Albes :).


Minutul 28: Linişte. FCSB controlează jocul aşa cum trebuie să o facă o echipă care are un avantaj de două goluri, iar Hermannstadt e incapabilă să creeze ceva notabil, mai ales pe atac poziţional.


Minutul 19: Hermannstadt are nevoie de un moment fix pentru a se prezenta aproape de poarta lui Vlad. O lovitură liberă ajunge la Mayoral, dar şutul său, de la 25 de metri, nu produce niciun fel de pericol


Minutul 11: GOL FCSB! Viera şi Figueiredo se bâlbâie, Man insistă, profită, apoi marchează cu poarta aproape goală. Se anunţă o seară liniştită pentru echipa lui Toni Petrea.


Minutul 5: Puştiul Florică e înlocuit cu Addae.


Minutul 3: GOL FCSB! După o minge bună a lui Moruţan, respinsă în corner de Figueiredo, Cristea reia aproape de vinclu o minge primită de la Simion. Început perfect al gazdelor!


21:00: Start joc pe Arena Naţională, cu Horaţiu Feşnic la centru, Rădoi şi Mutu în tribune.


19:35: FCSB a anunţat echipa de start, iar Simion a fost trimis la mijlocul terenului în locul titularului obişnuit Ovidiu Popescu. Joacă alături de Vînă şi Tănase, iar Man şi Moruţan îl vor încadra pe Buş în linia ofensivă.


FCSB - CFR Cluj, scor 0-2, a fost singura partidă pierdută de bucureşteni în ultimele 11 jocuri disputate pe teren propriu în Liga 1, interval în care au mai înregistrat şase succese şi patru remize.

De cealaltă parte, Hermannstadt are o singură înfrângere în precedentele şapte deplasări din campionat (CFR - FC Hermannstadt 1-0), în rest au patru victorii şi două rezultate de egalitate.

FCSB are cel mai bun atac din Liga 1, cu 17 goluri marcate, dintre care 9 în repriza secundă.

FCSB şi Hermannstadt s-au mai întâlnit doar de patru ori în Liga 1, de fiecare dată câştigătoare fiind gruparea roş-albastră.

 

 

 

FCSB (4-3-3): Vlad -  Creţu, I. Cristea, Miron, Panţâru - Vână, Ov. Popescu, Moruţan - Man, Sg. Buş, Fl. Tănase.

Rezerve: Straton, G. Simion, Briceag, Buziuc, Cr. Dumitru, Perianu, Oaidă, Pantea, Cană

Absenţi: L. Filip, Nedelcu, R. Ion (accidentaţi), Soiledis, Oct. Popescu (COVID-19), Olaru (suspendat)

Antrenor: Toni Petrea

Hermannstadt (4-2-3-1): Cristiano - Belu, Viera, I. Stoica, Opruţ - Dâlbea, R. Pires - Caiado, Sântean, Jo Santos - Fabio Fortes

Rezerve:  I. Pop, L. Florică, Buzan, Mayoral, Bastos, Scarlatache, Addae, Mustivar, Karanovic

Absenţi: Elbers (accidentat), Vodă (COVID-19)

Antrenor: Ruben Albes

Sursa foto: Sport Pictures

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele