Ultima oră
Bogdan Lobonţ s-a decis! Ce se întâmplă cu Djokovic şi Albu Bogdan Lobonţ s-a decis! Ce se întâmplă cu Djokovic şi Albu
David Popovici, magistral la Naţionalele de la Otopeni. A bifat al treilea titlu David Popovici, magistral la Naţionalele de la Otopeni. A bifat al treilea titlu
Sancţiune drastică pentru echipa unui român! A ajuns la -1 şi e imposibil să evite retrogradarea Sancţiune drastică pentru echipa unui român! A ajuns la -1 şi e imposibil să evite retrogradarea
VIDEO | Hermannstadt - FC Botoşani 0-1, în direct la Prima Sport 1! Mailat deschide scorul VIDEO | Hermannstadt - FC Botoşani 0-1, în direct la Prima Sport 1! Mailat deschide scorul
VIDEO | Etapa începe cu o mare controversă! VAR nu a intervenit la eliminarea lui Murgia de la Hermannstadt VIDEO | Etapa începe cu o mare controversă! VAR nu a intervenit la eliminarea lui Murgia de la Hermannstadt
”Am cam exagerat”. L-a distrus pe Istvan Kovacs, dar acum şi-a domolit discursul ”Am cam exagerat”. L-a distrus pe Istvan Kovacs, dar acum şi-a domolit discursul

VIDEO | Gaz Metan Mediaş - CFR Cluj 0-1. Echipa lui Edi Iordănescu rămâne la egalitate cu FCSB şi şi-a asigurat calificarea în play-off

Superliga Publicat pe 21 feb 2021
mail-share icon Email

CFR Cluj a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), echipa Gaz Metan Mediaş, în etapa a 24-a a Ligii 1, în direct pe Look Sport+. A marcat Billel Omrani, în minutul 75. În urma acestui succes, CFR Cluj şi-a asigurat calificarea matematică în play-off, alături de FCSB.

CFR Cluj şi FCSB rămân la egalitate de puncte în fruntea clasamentului Ligii 1.

0-1, min. 75: Omrani a primit o pasă lungă din propria jumătate, de la Bordeianu, a pătruns de pe partea dreaptă spre centru şi a marcat cu un şut de la 13-14 metri, balonul fiind deviat de un adversar.

Au evoluat următoarele echipe:

Gaz Metan: Buzbuchi - Gabriel Moura, Baco, Yuri, Velisar (Trif '60) - R. Deaconu V.Morar '79), Francisco Junior, Chamed - Horşia (Ciocan '46, Costea '79), Sarr (Ze Manuel '34), Valente. Antrenor Mihai Teja;

CFR Cluj: Bălgrădean - Susici, Vinicius, A. Burcă, Camora - C. Deac (Omrani '62), Bordeianu, A. Chipciu - Gîdea (Păun '9), Debeljuh (Rondon '72), V. Costache (Itu '62). Antrenor Edward Iordănescu.

Cartonaşe galbene: Ze Manuel '51, Francisco Junior '90+2 / Itu '90, Omrani '90+3.

Arbitri: Radu Petrescu - Radu Ghinguleasc şi Vlad Bîrleanu - Andrei Antonie;

Observator de arbitri: Cristian Nica.

După acest rezultat, CFR Cluj a egalat FCSB în fruntea clasamentului. Cele două echipe au 51 de puncte fiecare, golaverajul bucureştenilor fiind mai bun. CS Universitatea Craiova ocupă locul 3, cu 47 de puncte.

Gaz Metan Mediaş ocupă locul 10, cu 28 de puncte.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19994791/16/clasament-cfrt.jpg

Gaz Metan - CFR Cluj 0-1 (Omrani 75')

Echipele de start:

  • Gaz Metan Mediaş (4-3-3): Buzbuchi – Romeo, Baco, Yuri, Velisar – Diaconu, Junior, Chamed – Horşia, Sarr, Valente
  • Rezerve: Ciocan, Costea, Larie, Morar, Moura, Niţu, Popa (p), Ze Manuel, Trif
  • Antrenor: Mihai Teja
  • CFR Cluj (4-3-3): Bălgrădean – Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Deac, Bordeianu, Chipciu – Gîdea, Debeljuh, Costache
  • Rezerve: Ben Yousseff, Hoban, Itu, Latovlevici, Manea, Omrani, Păun, Rondon, Sandomierski 
  • Antrenor: Edi Iordănescu

Min. 90 + 3: Fluier final! CFR se impune cu 1-0 în deplasare, într-o partidă în care portarul Gazului, Alexandru Buzbuchi a apărat senzaţional.

Min. 81: Rondon trage periculos pe lângă poarta lui Buzbuchi, la o fază în care dacă şuta mai repede ar fi putut fi mai periculos.

Min. 80: CFR Cluj cere penalty pentru un presupus henţ.

Min. 77: Gaz Metan cere penalty pentru un presupus fault al lui Burcă.

Min. 75: GOL CFR Cluj! Omrani deschide scorul pentru ”feroviari” printr-un şut deviat. Dacă balonul nu ar fi fost deviat, cel mai probabil Buzbuchi ar fi reuşit o nouă pardă.

Min. 73: Schimbare la CFR Cluj! Intră Rondon în locul lui Debeljuh.

Min. 67: Chamed trage de la distanţ fără emoţii în braţele lui Bălgrădean.

Min. 62: Edi Iordănescu face o dublă schimbare la CFR. Intră Itu şi Omrani, ies Deac şi Costache.

Min. 61: A doua dublă intervenţie a lui Buzbuchi! Portarul Gazului scoate şutul puternic al lui Păun, după care se ridică şi respinge şi mingea trimisă cu capul de Vinicius. Oricum, la a doua paradă arbitrul a semnalizat ofsaid, însă intervenţia rămâne spectaculoasă. 

Min. 60: Schimbare la Gaz Metan! Iese Velisar şi intră Trif.

Min. 57: Bordeianu trage de la distanţă, dar mingea este uşor de prins pentru portarul Gazului, Buzbuchi.

Min. 49: Ocazie CFR Cluj! Păun încearcă să îl lobeze pe Buzbuchi, care are o nouă intervenţie bună şi îl blochează pe mijlocaşul clujenilor.

Min. 46: A început a doua repriză! Mihai Teja îl scoate pe Horşia şi îl introduce la Mediaş pe Ciocan.

Min. 45 + 1: Radu Petrescu fluieră finalul primei reprize. Gaz Metan - CFR Cluj este 0-0.

Min. 45: Un minut de prelungire acordă arbitrul.

Min. 44: Ocazie CFR! Buzbuchi reuşeşte o nouă paradă de senzaţie. Chipciu plasează balonul la colţul lung, însă portarul Gazului plonjează şi îşi salvează din nou echipa. 

Min. 40: Ratare mare a CFR-ului! Debeljuh nu reuşeşte să introducă mingea în poartă din 3 metri, iar balonul ajunge în braţele lui Buzbuchi.

Min. 34: Dublă paradă reuşită de Buzbuchi! Costache şutează din careu, însă portarul Gazului se întinde şi respinge, după care se ridică si prinde fără probleme reluarea cu capul a lui Bordeianu.

Min. 33: Schimbare la Gaz Metan! Intră Ze Manuel în locul lui Sarr.

Min. 29: Gaz Metan încearcă din nou să lovească pe contraatac, însă defensiva clujenilor respinge o centrare periculoasă.

Min. 26: Asediu la poarta medieşenilor! Costache trimite de la distanţă pe colţul lui Buzbuchi, dar portarul are o nouă intervenţie sigură.

Min. 25: O nouă ocazie CFR! Păun reia cu capul peste poartă.

Min. 23: Ocazie CFR! Chipciu reuşeşte un dribling în centrul apărării medieşenilor şi ajunge în poziţie de finalizare. Mijlocaşul împinge balonul cu vârful bocancului, însă mingea se duce pe lângă poartă.

Min. 21: Gaz Metan are prima acţiune periculoasă la poarta CFR-ului. Execuţia lui Valente este însă ratată. 

Min. 13: Andrei Burcă execută cu latul, periculos, o lovitură liberă, dar Buzbuchi are o nouă intervenţie bună.

Min. 9: Prima schimbare la CFR Cluj! Edi Iordănescu îl scoate pe Gîdea, eligibil pentru regula U21, şi îl introduce pe Păun. 

Min. 8: Ocazie mare CFR! Camora îl gaseşte pe Ciprian Deac în careul advers cu o centrare la firul ierbii, însă decarul clujenilor nu reuşeşte să îl învingă pe Buzbuchi, care respinge în corner şutul cu latul al lui Deac.

Min. 1: A început meciul!


Gaz Metan Mediaş şi CFR Cluj se înfruntă duminică, de la ora 18:00, la Mediaş, în etapa a 24-a din Liga 1, în direct pe Look Sport+. Ambele echipe sunt fără victorie în ultimele două meciuri. FCSB şi CFR Cluj sunt la egalitate de puncte în fruntea clasamentului Ligii 1, dar FCSB are un golaveraj superior.

Echipa lui Edi Iordănescu este sub presiune, mai ales că Universitatea Craiova s-a apropiat la un punct, după victoria cu Hermannstadt, scor 1-0.

După un 0-1 la Viitorul Târgu Jiu, în Cupa României, Gaz Metan Mediaş a pierdut şi în campionat, 1-2 la FC Botoşani.

Totuşi, echipa din Mediaş are patru victorii şi un egal în ultimele cinci partide de acasă.

CFR Cluj nu traversează un moment fast, dar acuză arbitrajul din ultimele etape. Campioana en titre a pierdut cu 1-2 la FC Botoşani, iar în etapa anterioară nu a putut trece acasă de modesta FC Voluntari (0-0).

CFR Cluj este ‘regina’ meciurilor din deplasare în acest sezon al Ligii 1: a obţinut 28 de puncte din cele 33 posibile.

CFR are cea mai bună apărare din Liga 1, cu doar 12 goluri primite. În plus, echipa lui Edi Iordănescu n-a primit gol în 6 din ultimele 8 deplasări.

CFR Cluj a pierdut doar o dată în ultimele 14 dueluri directe cu Gaz Metan Mediaş. ‘Alb-vişiniii’ n-au primit gol în 4 dintre ultimele 5 confruntări cu Gaz Metan.

Edi Iordănescu nu poate trece peste erorile de arbitraj din ultimele etape şi aşteaptă implementarea sistemului VAR în Liga 1.

"Niciodată nu mi-am permis să evaluez un arbitru, nu mă pricep. Am spus mereu că avem arbitri buni şi foarte buni, dar chiar dacă venim după o experienţă neplăcută, care ne-a scos două puncte din clasament. Nu am comentat cât de valoros este un arbitru sau altul. Am venit după joc şi mi-am spus părerea despre deciziile care au fost. Şi au fost catastrofale! Am fost privaţi de două puncte pe care le meritam. Ne dorim ca în următoarele jocuri să nu fie greşeli.

Îmi doresc să fie VAR, atunci se pot face corecţii în timpul jocului, iar factorul sportiv va prima. În campionatele civilizate şi în cupele europene există deja, de ce să nu ne ajutăm arbitrii? Am văzut de multe ori în competiţiile importante decizii întoarse, în urma reluărilor", a spus Edi Iordănescu, la conferinţa de presă.

Echipele probabile

Gaz Metan: Pleşca – Butean, Yuri, Baco, Velisar – Chamed, Francisco Junior, Deaconu, Valente – Horşia – Niţu.

CFR Cluj: Bălgrădean – Camora, Burcă, Vinicius, Manea – Deac, Gîdea, Hoban, Itu – Rondon, Debeljuh.

Clasamentul Ligii 1

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19994791/2/clasament-cfr-cluj.jpg

Sursa foto: Sport Pictures

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele