Ultima oră
Ciprian Marica a dat verdictul în privinţa titularului la EURO! ”Nu există alt vârf” Ciprian Marica a dat verdictul în privinţa titularului la EURO! ”Nu există alt vârf”
Elizabeta Samara s-a calificat în optimi la WTT Champions Incheon 2024 Elizabeta Samara s-a calificat în optimi la WTT Champions Incheon 2024
Nu e Drăguşin sau Man! Englezii au numit jucătorul român care trebuie urmărit la EURO Nu e Drăguşin sau Man! Englezii au numit jucătorul român care trebuie urmărit la EURO
Doi antrenori importanţi sunt în pole-position! Cine ar putea să îl înlocuiască pe Xavi la Barcelona Doi antrenori importanţi sunt în pole-position! Cine ar putea să îl înlocuiască pe Xavi la Barcelona
Cine ar fi crezut? Motivul incredibil pentru care un fotbalist din MLS nu a avut voie nici măcar să stea pe bancă Cine ar fi crezut? Motivul incredibil pentru care un fotbalist din MLS nu a avut voie nici măcar să stea pe bancă
All-season, avantaje şi dezavantaje All-season, avantaje şi dezavantaje

VIDEO | Halep vrea să facă uitat eşecul cu Swiatek de la Roland Garros. "Totul depinde de mine" / Swiatek: "Nu mă aştept să câştig"

Simona Halep Publicat de Andrei Ionascu pe 13 feb 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38213/19975051/1/halep-swiatek.jpg

Simona Halep (locul 2 WTA) va juca împotriva polonezei Iga Swiatek (locul 17 WTA) duminică, de la ora 10:00, în optimi de finală la Australian Open. Meciul va fi primul din sesiunea de seară de pe arena Rod Laver. Cele două jucătoare au prefaţat această confruntare, la conferinţa de presă.

Se anunţă o partidă extrem de echilibrată. Până acum, Swiatek (19 ani) le-a eliminat în minimum de seturi pe Aranxa Rus (6-1, 6-3), Camila Giorgi (6-2, 6-4) şi Fiona Ferro (6-4, 6-3).

Halep (29 de ani) a avut probleme doar în turul doi, cu australianca Ajla Tomljanovic, scor 4-6, 6-4, 7-5. Le-a mai învins pe Lizette Cabrera (6-2, 6-1) şi Veronika Kudermetova (6-1, 6-3).

Bilanţul întâlnirilor directe Halep - Swiatek este 1-1. Românca s-a impus în 2019, în optimi, la Roland Garros, scor 6-1, 6-0, iar poloneza la următoarea ediţie a competiţiei de la Paris, în aceeaşi fază, scor 6-2, 6-1.

Iga Swiatek nu a trecut niciodată de faza optimilor de finală la Australian Open, în timp ce Simona Halep a jucat finala în 2018, iar anul trecut a ajuns în semifinale.

"Am avut meciuri grele până acum, dar mă bucur că, după cel de-la treilea, mă simt mult mai bine, atât din punctul de vedere al jocului, cât şi fizic. Prima săptămână într-un turneu de Mare Şlem este despre supravieţuire, aşa cum zicea Pete Sampras.

Trebuie să fac multe lucruri diferit în meciul cu Swiatek (n.a. – faţă de meciul de 2020, de la Roland Garros). A fost un meci foarte rapid, n-am simţit mai nimic. Adversara a fost rapidă şi puternică în acea zi, dar voi uita acel meci. Voi discuta cu echipa mea şi voi încerca să mă concentrez pe jocul meu, aşa cum fac mereu. Totul depinde de mine, dacă voi juca la cel mai înalt nivel voi avea o şansă să câştig.

Nu pot să îmbunătăţesc nimic într-o zi. Trebuie să am încredere în jocul meu şi să dau maximum. Ştiu că va fi greu, pentru că adversara e puternică şi e plină de încredere după ce a câştigat un turneu de Mare Şlem. Ştiu că, dacă voi fi aptă de joc şi concentrată, voi avea o şansă. Nu m-a surprins că Iga a câştigat Roland Garros. A fost plină de încredere şi nu s-a gândit prea mult la lucrurile din jur", a spus Simona Halep la conferinţa de presă.

"Sincer, nici nu m-am uitat la tabloul de concurs, cred că este o abordare sănătoasă. Încerc să nu-mi fac aşteptări, doar să mă concentrez pe următorul meci. Sunt multe jucătoare puternice în acest moment în turneu, este un lucru bun pentru fani. Mă concentrez pe jocul meu. Nu prea sunt obişnuită să joc în sesiunile de seară, dar o să mă obişnuiesc.

Simona Halep este o jucătoare extraordinară. Chiar daca am câştigat ultimul meci, simt că nu voi avea nimic de pierdut, pentru că joc împotriva unei campioane. Voi munci şi voi încercat să dau totul. Nu mă aştept să câştig, pentru că joc împotriva Simonei. Am jucat perfect la Paris, va fi greu să fiu în aceeaşi formă. Va fi un meci greu şi lung", a spus Iga Swiatek la conferinţa de presă.

mail-share icon Email
viewscnt

Simona Halep

Ultimele articole Toate articolele