Ultima oră
Cristi Balaj a spus lucrurilor pe nume! Prima reacţie oficială despre plecarea lui Otele Cristi Balaj a spus lucrurilor pe nume! Prima reacţie oficială despre plecarea lui Otele
Jannik Sinner - Daniil Medvedev, reeditarea finalei de la Australian Open, în semifinale la Mastersul de la Miami Jannik Sinner - Daniil Medvedev, reeditarea finalei de la Australian Open, în semifinale la Mastersul de la Miami
Romeo Lavia, out pentru restul sezonului Romeo Lavia, out pentru restul sezonului
David Popovici vrea tratament special la Jocurile Olimpice David Popovici vrea tratament special la Jocurile Olimpice
"Foarte individualist. Trebuia să îi mai dau o minge să joace singur". Denis Drăguş, pus la zid de un antrenor "Foarte individualist. Trebuia să îi mai dau o minge să joace singur". Denis Drăguş, pus la zid de un antrenor
Ciprian Marica a dat verdictul în privinţa titularului la EURO! ”Nu există alt vârf” Ciprian Marica a dat verdictul în privinţa titularului la EURO! ”Nu există alt vârf”

VIDEO | Hatayspor – Galatasaray 4-2. Debut ratat pentru Domenec Torrent şi trupa cim-bom e mai aproape de retrogradare decât de Europa!

Superlig Publicat pe 16 ian 2022
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38114/20551148/1/profimedia-0638408568.jpg
 
Galatasaray a suferit, duminică seară, în direct la Look Sport, a opta înfrângere a sezonului, 2-4 pe terenul lui Hatayspor. Alex Cicâldău a fost titular şi a avut o ocazie mare în partea a doua, apoi i-a lăsat locul lui Olimpiu Moruţan, în minutul 80. În urma rezultatului de azi, Galata a ajuns la doar şase puncte de locurile retrogradabile!
 
Noa eră a trupei cim-bom, cu Domenec Torrent pe banca tehnică, a început cu Cicâldău titular şi Moruţan rezervă, dar şi cu o ocazie ratată de Kutlu, în minutul 12. Apoi, în minutul 23, Emre Kilinc a marcat din pasa lui Van Aanholt, iar minutul 28 putea aduce un avans şi mai mare pentru oaspeţi, dacă Van Aanholt nu irosea un penalty. În loc de 2-0 s-a făcut 1-1, în minutul 43, când Diouf a transformat sigur o altă lovitură de la 11 metri.

Continuă declinul Galatei!

În al optulea minut de prelungiri din prima repriză, Akturkoglu a readus Galata în avantaj cu o execuţie superbă, din lovitură liberă, iar lucrurile păreau că intră în sfârşit în normal pentru echipa lui Cicâldău şi Moruţan. După pauză, Kamara a avut un gol anulat în minutul 54, apoi fundaşii Galatei nu au înţeles nimic din avertismentul primit şi l-au scăpat din nou din marcaj în minutul 62, când atacantul gazdelor nu a mai ratat. La opt minute distanţă, Cicâldău a ratat şansa lui 3-2, apoi Hatayspor a profitat, pe contraatac, de o greşeală a lui Boey şi Lobjanidze a făcut 3-2. Cu Taylan eliminat după ce l-a bruscat pe Ribeiro şi cu Moruţan trimis în locul lui Cicâldău, Galata s-a aruncat în atac, dar doar pentru a lăsa spaţii suficient de mari în defensivă. În minutul 90+1, georgianul Lobjanidze i-a penalizat din nou pe oaspeţi pentru un 4-2 care o duce pe Hatayspor pe locul al treilea, cu 35 de puncte, 15 sub liderul Trabzonspor. În cel mai prost sezon din istoria modernă, Galata e pe 13, cu 27 de puncte, la şapte puncte de Europa şi la şase puncte de liga a doua a Turciei.

Hatayspor - Galatasaray 4-2 (Diouf pen. 43, Kamara 62, Lobjanidze 79, 90+1 / Kilinc 23, Akturkoglu 45+8), live pe Look Sport şi PrimaPlay.ro

  • Hatayspor: Ygiter - Corelci, Kurucuk, Oksuz, Adekugbe - Saint-Louis, Ergun - Lobjanidze, Ribeiro, Kamara - Diouf
  • Galatasaray: Cipe - Boey, Marcao, Ozturk, Van Aanholt - Cicâldău, Antalyali - Kilinc, Lutlu, Akturkoglu - Dervisoglu
Minutul 90+1: GOL HATAYSPOR! După o centrare a lui Moruţan respinsă de defensiva adversă, Lobjanidze pleacă pe un nou contraatac rapid, finalizează elegant, pe lângă Cipe, şi închide meciul.



Minutul 83: CARTONAŞ ROŞU! Taylan îl bruschează pe Ribeiro, portughezul amplifică tot momentul, iar gazdele rămân în zece!



Minutul 79: GOL HATAYSPOR! Un contraatac plecat de la o greşeală a lui Boey îl deschide bine pe Lobjanidze, iar mijlocaşul ofensiv georgian îl învinge pe Cipe cu un şut la colţul scurt. Imediat, Cicâldău îi lasă locul lui Moruţan.



Minutul 70: Mare ocazie a lui Cicâldău! Galata construieşte pe ruta Van Aanholt - Kilic, Cicâldău apare bine la finalizare, trimtie spre poartă, dar balonul deviat ocoleşte de puţin bara din stânga.



Minutul 62: GOL HATAYSPOR! Defensiva lui Domenec Torrent e surprinsă din nou, Diouf centrează puternic, iar Kamara vine şi împinge mingea în poartă din apropiere.



Minutul 54: Gol anulat gazdelor! Kamara punctează pentru 2-2, însă reuşita sa e anulată pentru un ofsaid la pasa premergătoare centrării în faţa porţii.



Minutul 45+8: GOL GALATASARAY! Akturkoglu bate superb o lovitură de la 25 de metri, iar trupa cim-bom intră, totuşi, cu un avans de un gol la cabine!



Minutul 43: GOL HATAYSPOR! Ozturk îl loveşte în careu pe Kamara, arbitrul Ozdamar are nevoie de intervenţia VAR, apoi revede faza şi decide că şi gazdele trebuie să primească o lovitură de la 11 metri. Diouf bate mult mai bine decât Van Aanholt şi scorul redevine egal!



Minutul 40: Bară a gazdelor! Diouf apare la o centrare din dreapta, reia cu capul, dar are ghinion şi mingea, atinsă de Cipe, cade pe transversală.



Minutul 28: Penalty ratat de Galatasaray! Saint-Luis face un henţ stupid în propriul careu, oaspeţii primesc lovitură de la 11 metri, dar Van Aanholt trage slab. Imediat, Kamara poate face 1-1 pe contraatac, dar nu ajunge la timp la mingea aruncată în faţa porţii şi iroseşte o mare ocazie.
 

 
Minutul 23: GOL GALATASARAY! Excelent servit de Van Aanholt, Emre Kilinc pune latul şi deschide scorul.


Minutul 12: Ocazie a Galatei! Berkan Kutlu se demarcă excelent la o centrare din dreapta, ajunge primul la minge, dar finalizează dezamăgitor.



18:00: Start joc la Istanbul, cu Alex Cicâldău titular la mijlocul terenului şi Olimpiu Moruţan rămas pe bancă.

Cea mai titrată echipă din fotbalul turc riscă să nu joace în cupele europene din sezonul următor. Echipa la care evoluează şi românii Alexandrau Cicâldău şi Olimpiu Moruţan e cea mai slabă a celor de la Galatasaray din ultimii ani. Din acest motiv başkanii intenţionează să se debaraseze de mai mulţi jucători, iar numele celor doi români au fost vehiculate.

 
Însă odată cu venirea noului antrenor, spaniolul Domenec Torrent, toată lumea ar putea primi o nouă şansă, inclusiv Moruţan şi Cicâldău. Dar ar fi ultima, precizează presa turcă.
 
O primă ocazie pentru ca cei doi români să arate că se poate conta pe ei în reconstrucţia echipei o reprezintă meciul de duminică, în compania celor de la Hatayspor. Este însă o partidă dificilă, în deplasare, în faţa unei echipe net superioare, cel puţin în acest sezon. De altfel, înaintea meciului, Hatayspor ocupă poziţia a şase şi are 32 de puncte, în timp ce Galatasaray este abia a 12-a şi are numai 27 de puncte.
 
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superlig

Ultimele articole Toate articolele