Ultima oră
Istvan Fulop şi-a prelungit contractul cu Sepsi! Istvan Fulop şi-a prelungit contractul cu Sepsi!
Cum a comentat Ludovic Orban prezenţa în lojă la meciul de la EURO Cum a comentat Ludovic Orban prezenţa în lojă la meciul de la EURO
LIVE BLOG EURO 2020, ziua 5 | Ungaria - Portugalia, de la ora 19:00. Număr uriaş de spectatori la Budapesta! Franţa - Germania, de la ora 22:00 LIVE BLOG EURO 2020, ziua 5 | Ungaria - Portugalia, de la ora 19:00. Număr uriaş de spectatori la Budapesta! Franţa - Germania, de la ora 22:00
FCSB şi-a luat gândul de la Bogdan Stancu, care vrea să rămână în Turcia. Gigi Becali: "Nu a mai dat niciun semn de viaţă" FCSB şi-a luat gândul de la Bogdan Stancu, care vrea să rămână în Turcia. Gigi Becali: "Nu a mai dat niciun semn de viaţă"
VIDEO | Voleibalista care în timpul liber are un hobby inedit. ”Am vrut să împărtăşesc acest talent, să nu îl ţin doar pentru mine” VIDEO | Voleibalista care în timpul liber are un hobby inedit. ”Am vrut să împărtăşesc acest talent, să nu îl ţin doar pentru mine”
Cât cere Becali pe Tănase acum, după ce a refuzat 5 milioane de euro de la Anderlecht Cât cere Becali pe Tănase acum, după ce a refuzat 5 milioane de euro de la Anderlecht

VIDEO | Îl mai recunoşti? VIDEO | A jucat 5 ani la Dinamo şi a luat titlul cu echipa neînvinsă a "câinilor"

Emisiuni Publicat pe 5 mai 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38225/20160239/1/costel-pana-1.jpg

Costel Pană (53 de ani) a fost invitatul zilei la Look Sport LIVE şi a rememorat o perioada petrecută la Dinamo, la începutul anilor '90.

Fostul mijlocaş a strâns 128 de meciuri pentru roş-albi în Liga 1 şi a marcat 22 de goluri, fiind un component important al formaţiei care în 1992 devenea campioană sub comanda lui Florin Halagian, fără să piardă măcar un meci în campionat.

Pană a vorbit despre generaţia prinsă la Dinamo, dar şi despre dubla de vis cu Sporting Lisabona, din toamna lui 1991, în Cupa UEFA. Atunci, Dinamo s-a califcat cu scorul general de 2-1. În tur, Dinamo a pierdut cu 1-0, însă în retur a dus meciul în prelungiri şi în cele din urmă s-a calificat în turul 2, unde a pierdut în faţa italienilor de la Genoa.

"Am jucat între 1990 şi 1995 la Dinamo şi am strâns vreo 125 de meciuri. Goluri nu ştiu exact câte am marcat (n.r. 22 de goluri înscrise) pentru că nu eram un jucător marcator, îmi plăcea mai mult să pasez decisiv, să centrez pentru colegii din atac.

Am avut onoarea să joc alături de Prunea, Tene, Stelea, Iulian Mihăescu, Viorel Moldovan mai târziu, Ioan Andone, cu Mişa Klein, Dumnezeu să-l ierte, cu Dorin Mateuţ, Mihai Damaschin, Mircea Rednic... Pe unii i-am prins câteva luni şi după au început să plece.

Cea mai mare realizare a echipei noastre din acea perioadă, nu a mea personal, a fost meciul din septembrie '91, cu Sporting Lisabona. Aunci am reuşit să câştigăm cu 2-0 acasă după ce pierdusem cu 1-0 în tur.

Portughezii îl aveau în echipă pe Figo, avea 18 ani. Avea nişte plete ca Viorel Moldovan.

Am jucat bine atunci, eu am avut şi o ocazie bună de gol. Era un nume fantastic la vremea respectivă Sporting. Noi întotdeauna aveam un complex de inferioritate când jucam cu echipele din străinătate şi nu ne-a venit să credem ce am reuşit să realizăm
", a declarat Costel Pană la Look Sport LIVE.

mail-share icon Email
viewscnt

Emisiuni

Ultimele articole Toate articolele