Ultima oră
VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol
Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1 Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1
FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa
VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final” VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final”
Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat” VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat”

VIDEO | Italia speră să revină la gloria de altădată, la EURO 2020. Chiellini: "Am transformat dezamăgirea în entuziasm"

EURO 2020 Publicat de Andrei Ionascu pe 11 iun 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38209/20241431/1/profimedia-0615148160.jpg

Meciul de deschidere de la EURO 2020 este Turcia - Italia, pe Stadio Olimpico din Roma, vineri, de la ora 22:00. Căpitanul Italiei, Giorgio Chiellini (36 de ani), a declarat că ‘Squadra Azzurra’ a progresat enorm în ultimii ani şi are capacitatea să se lupte pentru câştigarea trofeului.

Confruntarea Turcia – Italia va fi prefaţată pe Look Sport+, de la ora 21:00, la emisiunea ‘EURO CENTER’, de către Silviu Tudor Samuilă şi Dan Udrea.

Grupa A de la EURO 2020 are o mare favorită, Italia, dar lupta pentru locul doi se anunţă extrem de imprevizibilă. Elveţia a reuşit să se califice de fiecare dată din faza grupelor, sub conducerea lui Vladimir Petkovic: Cupa Mondială din 2014 şi 2018, EURO 2016 şi Liga Naţiunilor. Ţara Galilor a produs marea surpriză la Campionatul European precedent, reuşind să ajungă în semifinale.

Italia este singura echipă din grupă care a câştigat turneul, în 1968. La EURO 2016, italienii au ajuns în faza sferturilor de finală.

Cel mai bun rezultat al Turciei la EURO este semifinala din 2008. La EURO 2016, nu au trecut de faza grupelor.

Italia este neînvinsă de 27 de meciuri oficiale, serie care a început în septembrie 2018, iar ultimul amical confirmă forma echipei, 4-0 cu Cehia.

"Cred că suntem pregătiţi şi ne-am antrenat în cel mai bun mod posibil. Dar este clar că rezultatele muncii se vor vedea pe teren mâine (n.a. - vineri) şi în partidele următoare. Suntem în cea mai bună situaţie posibilă. Am venit la Roma cu multă încredere, cu entuziasm. În acelaşi timp, suntem conştienţi de dificultăţile pe care trebuie să le înfruntăm. Vor fi obstacole în fiecare meci, la un turneu precum EURO.

Cred că va fi un echilibru în echipa noastră, pentru că ne cunoaştem foarte bine. Va fi dificil, dar suntem pregătiţi să debutăm cu un rezultat bun. Suntem pregătiţi să ne revendicăm poziţia şi să fim protagonişti la acest turneu. Înfrângerea împotriva Suediei (n.a. – în play-off-ul pentru Cupa Mondială din 2018) rămâne în mintea noastră, nu putem şterge din memorie acel rezultat. Dar cred că în ultimii ani am transformat dezamăgirea în entuziasm şi în dorinţa de a avea rezultate bune. Acest sentiment nu este împărtăşit doar de către noi, jucătorii, ci şi de fanii echipei naţionale. Am primit multe mesaje în ultima săptămână, care ne-au mobilizat foarte mult", a spus Giorgio Chiellini, la conferinţa de presă.

Italia nu a pierdut niciodată în faţa Turciei în zece partide anterioare, în toate competiţiile, obţinând şapte victorii.

Mijlocaşul Marco Verratti (PSG), o piesă cheie a echipei antrenate, nu va putea juca în meciul cu Turcia, din cauza unei accidentări, dar se speră în recuperarea sa pentru a doua partidă din grupă, cea cu Elveţia.

Echipele probabile:

Turcia: Ugurcan Cakir – Meras, Demiral, Soyuncu, Celik – Tufan, Antalyali – Yazici, Calhanoglu, Karaman – Burak Yilmaz. Selecţioner: Şenol Guneş.

Italia: Donnarumma – Florenzi, Chiellini, Bonucci, Spinazzola – Jorginho, Barella, Locatelli – Insigne, Immobile, Chiesa. Selecţioner: Roberto Mancini.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

EURO 2020

Ultimele articole Toate articolele