Ultima oră
Max Verstappen, de neoprit! A câştigat cursa sprint şi apoi şi calificările la Grand Prix-ul Chinei Max Verstappen, de neoprit! A câştigat cursa sprint şi apoi şi calificările la Grand Prix-ul Chinei
Ar putea fi primul transfer a lui Dan Petrescu la CFR Cluj. „Va juca din vară la CFR” Ar putea fi primul transfer a lui Dan Petrescu la CFR Cluj. „Va juca din vară la CFR”
Decizia luată de FIFA care i-ar afecta pe agenţi! "Cea mai mare parte a acestor bani pleacă din fotbal" Decizia luată de FIFA care i-ar afecta pe agenţi! "Cea mai mare parte a acestor bani pleacă din fotbal"
VIDEO | FCSB - Rapid, ASTĂZI, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul ce le poate aduce titlul „roş-albaştrilor”. Echipele probabile! VIDEO | FCSB - Rapid, ASTĂZI, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul ce le poate aduce titlul „roş-albaştrilor”. Echipele probabile!
Volei feminin | Eliza Inneh, componenta naţionalei, campioană în Polonia şi MVP al finalei Volei feminin | Eliza Inneh, componenta naţionalei, campioană în Polonia şi MVP al finalei
Decizia luată în cazul partidei din Serie A, după prăbuşirea pe teren a fundaşului Ndicka. Ce se întâmplă cu meciul Udinese - AS Roma Decizia luată în cazul partidei din Serie A, după prăbuşirea pe teren a fundaşului Ndicka. Ce se întâmplă cu meciul Udinese - AS Roma

VIDEO | Italia vrea să ajungă cel puţin în semifinalele EURO 2020. Mancini: "Va fi o presiune suplimentară. Turcia este o echipă foarte talentată"

EURO 2020 Publicat de Andrei Ionascu pe 11 iun 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38209/20241309/1/profimedia-0615143056.jpg

Meciul de deschidere de la EURO 2020 este Turcia - Italia, pe Stadio Olimpico din Roma, vineri, de la ora 22:00. Selecţionerul Italiei, Roberto Mancini, a avertizat că Turcia este o echipă foarte bună, iar presiunea va fi pe ‘Squadra Azzurra’.

Confruntarea Turcia – Italia va fi prefaţată pe Look Sport+, de la ora 21:00, la emisiunea ‘EURO CENTER’, de către Silviu Tudor Samuilă şi Dan Udrea.

Grupa A de la EURO 2020 are o mare favorită, Italia, dar lupta pentru locul doi se anunţă extrem de imprevizibilă. Elveţia a reuşit să se califice de fiecare dată din faza grupelor, sub conducerea lui Vladimir Petkovic: Cupa Mondială din 2014 şi 2018, EURO 2016 şi Liga Naţiunilor. Ţara Galilor a produs marea surpriză la Campionatul European precedent, reuşind să ajungă în semifinale.

Italia este singura echipă din grupă care a câştigat turneul, în 1968. La EURO 2016, italienii au ajuns în faza sferturilor de finală.

Cel mai bun rezultat al Turciei la EURO este semifinala din 2008. La EURO 2016, nu au trecut de faza grupelor.

Italia este neînvinsă de 27 de meciuri oficiale, serie care a început în septembrie 2018, iar ultimul amical confirmă forma echipei, 4-0 cu Cehia.

"Îmi pare rău că s-a accidentat Lorenzo Pellegrini. Este un jucător important, la fel precum Stefano Sensi. Ambii meritau să joace la EURO. Ne-ar fi putut ajuta pe mai multe posturi. Nu m-am decis deocamdată în privinţa primului ‘11’, mai avem două sesiuni de antrenament. Jucătorii sunt foarte concentraţi pentru că ştiu că trebuie să facă diferenţa inclusiv dacă vor fi introduşi pe teren pe parcursul meciului.

După tot ce s-a întâmplat, situaţia este mai bună acum la echipa naţională. Este momentul să le oferim suporterilor momente de satisfacţie. Vrem ca jocul nostru să-i entuziasmeze pe fani timp de 90 de minute. Primul meci este mereu cel mai greu, dar trebuie să ne eliberăm din punct de vedere mental. Trebuie să scăpăm de tensiune şi să nu ne gândim la alte lucruri. Va fi o presiune suplimentară, având în vedere că este meciul de deschidere, iar Turcia este o echipă foarte talentată.

Această echipă are un spirit extraordinar, sunt încrezător. Am muncit bine, avem jucători buni şi un grup excelent. Vrem să păstrăm o atmosferă pozitivă şi să ajungem în faza semifinalelor. Sunt foarte optimist.

Ar fi fost ideal să fie stadionul plin pe Olimpico, sunt sigur că fanii ne-ar fi împins mai mult spre victorie, ar fi fost al 12-lea jucător. Dar este un pas important să trecem de la un stadion gol la 16 mii de oameni în tribune", a spus Roberto Mancini, la conferinţa de presă.

Italia nu a pierdut niciodată în faţa Turciei în zece partide anterioare, în toate competiţiile, obţinând şapte victorii.

Mijlocaşul Marco Verratti (PSG), o piesă cheie a echipei antrenate, nu va putea juca în meciul cu Turcia, din cauza unei accidentări, dar se speră în recuperarea sa pentru a doua partidă din grupă, cea cu Elveţia.

Echipele probabile:

Turcia: Ugurcan Cakir – Meras, Demiral, Soyuncu, Celik – Tufan, Antalyali – Yazici, Calhanoglu, Karaman – Burak Yilmaz. Selecţioner: Şenol Guneş.

Italia: Donnarumma – Florenzi, Chiellini, Bonucci, Spinazzola – Jorginho, Barella, Locatelli – Insigne, Immobile, Chiesa. Selecţioner: Roberto Mancini.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

EURO 2020

Ultimele articole Toate articolele