Ultima oră
Alertă în Bănie! Universitatea Craiova va avea o absenţă de marcă la duelul cu CFR Cluj Alertă în Bănie! Universitatea Craiova va avea o absenţă de marcă la duelul cu CFR Cluj
Brigada de arbitri delegată pentru partida care poate fi decisivă în lupta la retrogradare, Dinamo - FC Voluntari Brigada de arbitri delegată pentru partida care poate fi decisivă în lupta la retrogradare, Dinamo - FC Voluntari
Iuliana Demetrescu, delegată la o semifinală de Champions League Iuliana Demetrescu, delegată la o semifinală de Champions League
Aprobat! Schimbare majoră la CSA Steaua Aprobat! Schimbare majoră la CSA Steaua
Variantă surpinzătoare de antrenor pentru Bayern Munchen! Tehnicianul a fost contactat Variantă surpinzătoare de antrenor pentru Bayern Munchen! Tehnicianul a fost contactat
A fost anunţat primul transfer al verii în Superligă! Jucătorul Slaviei Praga va semna cu o echipă din play-off A fost anunţat primul transfer al verii în Superligă! Jucătorul Slaviei Praga va semna cu o echipă din play-off

VIDEO | Juventus a câştigat Cupa Italiei, după 2-1 cu Atalanta. Meciul a fost în exclusivitate pe Look Sport

Fotbal Internațional Publicat de Andrei Ionascu pe 19 mai 2021
mail-share icon Email

Juventus Torino a câştigat Cupa Italiei, pentru a 14-a oară în istoria clubului, după victoria cu 2-1 în faţa echipei Atalanta Bergamo, pe stadionul ‘Mapei’ din Reggio Emilia. Meciul a fost transmis în direct şi în exclusivitate în România pe Look Sport. 

La pauză, scorul a fost egal, 1-1, după reuşitele lui Kulusevski (31’) şi Malinovsky (41’).

Juventus a dominat jocul în repriza a doua, iar Chiesa a înscris în minutul 73, după un schimb de pase genial cu Kulusevski.

Este al doilea trofeu din acest sezon pentru Juventus, după Supercupa câştigată în luna ianuarie (2-0 cu Napoli).

Este ultimul trofeu din carieră la Juventus pentru portarul Gianluigi Buffon (43 de ani), care va pleca în această vară.

Juventus a câştigat cele mai multe Cupe ale Italiei din istoria competiţiei – 14 (1938, 1942, 1959, 1960, 1965, 1979, 1983, 1990, 1995, 2015, 2016, 2017, 2018, 2021). AS Roma are 9 trofee, iar Inter şi Lazio au câte 7.

Pentru Juventus urmează meciul decisiv din ultima etapă în Serie A, pe 23 mai, cu Bologna. Torinezii ‘tremură’ pentru calificarea în Liga Campionilor, fiind pe locul 5. Atalanta şi-a asigurat deja participarea în UCL.


Atalanta - Juventus 1-2 (Malinovsky 41' / Kulusevski 31', Chiesa 73'), pe Look Sport

  • Atalanta: Gollini – Toloi (Djimsiti 77'), Romero, Palomino – Hateboer (Ilicic 76'), De Roon, Freuler, Gosens (Miranchuk 83') – Malinovsky (Muriel 68'), Pessina (Pasalic 68') – Zapata.
  • Juventus: Buffon – Cuadrado, Chiellini, De Ligt, Danilo – Chiesa (Dybala 74'), Rabiot, Bentancur, McKennie – Kulusevski (Bonucci 83'), Cristiano Ronaldo.

Min. 73: GOL pentru Juventus! 1-2! A înscris Chiesa, după ce scăpat singur cu portarul. A fost pasa genială a lui Kulusevski.

Min. 46: A început repriza a doua! Nicio schimbare în cele două echipe!

Min. 45: S-a încheiat prima repriză! Egalitate între Atalanta şi Juventus!

Min. 41: GOL pentru Atalanta! 1-1! A înscris Ruslan Malinovsky, cu un şut frumos de la marginea careului.

Min. 31: GOL pentru Juventus! A înscris Kulusevski, cu un şut plasat din careu.

UPDATE 22:00 A început meciul de pe Mapei Stadium (Reggio Emilia), arena echipei Sassuolo.


Cea mai spectaculoasă echipă din fotbalul italian, Atalanta, şi fosta campioană, Juventus, se înfruntă în finala Cupei Italiei, de la ora 22:00, în direct şi în exclusivitate în România pe Look Sport.

Este ultima şansă pentru ambele echipe de a cuceri un trofeu. Juventus a eşuat lamentabil în acest sezon, după ce o hegemonie de 9 ani în care a câştigat titlul. Acum, „Bătrâna Doamnă” e abia a 5-a în Serie A şi riscă să nu prindă loc în Liga Campionilor, dacă nu va reuşi să urce măcar o poziţie, în etapa următoare, ultima din campionat.
 
De cealaltă parte, Atalanta continuă seria rezultatelor excelente şi e a doua în campionat. Bergamascii sunt şi în acest an cea mai ofensivă echipă a fotbalului italian. Drept dovadă, în acest sezon au marcat 90 de goluri doar în Serie A, fără a le pune la socoteală şi pe cele reuşite în alte competiţii.
 
Şi pentru că de această dată Atalanta şi Juventus se înfruntă în finala Cupei, de amintit şi parcursul celor două echipe. 
 
În optimile de finală, Atalanta a trecut de Cagliari (3-1), în timp ce Juventus a avut nevoie de prelungiri ca să câştige cu Genoa (3-2). În sferturi, bergamascii au bătut-o pe Lazio, chiar şi cu un om în minus (3-2), iar Juventus a lăsat-o în urmă pe Spal (4-0). În sfârşit, în semifinale Atalanta a trecut de Napoli, după 0-0 în deplasare şi 3-1 la Bergamo, în timp ce Juventus s-a calificat în dauna campioanei Inter, după 2-1 în deplasare şi 0-0 la Torino.
 
Marea finală Atalanta – Juventus se joacă miercuri, de la 22.00, pe „Mapei Stadium” din Reggio Emilia şi va fi transmisă în direct de Look Sport.
 
Sursa foto: profimediaimages.ro
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri