Ultima oră
VIDEO | Ploaia a creat mari probleme la Sibiu! Organizatorii au făcut eforturi mari pentru ca Hermannstadt - Petrolul să se joace VIDEO | Ploaia a creat mari probleme la Sibiu! Organizatorii au făcut eforturi mari pentru ca Hermannstadt - Petrolul să se joace
VIDEO | Hermannstadt - Petrolul 0-0, în direct la Prima Sport 1! Echipele de start VIDEO | Hermannstadt - Petrolul 0-0, în direct la Prima Sport 1! Echipele de start
VIDEO | UTA - Oţelul Galaţi 3-1. Trupa lui Dorinel Munteanu a fost făcută KO la Arad VIDEO | UTA - Oţelul Galaţi 3-1. Trupa lui Dorinel Munteanu a fost făcută KO la Arad
Guvernul spaniol va superviza federaţia de fotbal până la noi alegeri Guvernul spaniol va superviza federaţia de fotbal până la noi alegeri
Jucătorul cerut cu insistenţă la Campionatul European: „Nu există atacant român peste el” Jucătorul cerut cu insistenţă la Campionatul European: „Nu există atacant român peste el”
Franţa anunţă un bilanţ de 31 de persoane grav rănite pe şantierele Jocurilor Olimpice Franţa anunţă un bilanţ de 31 de persoane grav rănite pe şantierele Jocurilor Olimpice

VIDEO | Leipzig - PSG 0-3. Parisul e magic! Calificare în premieră în finala Champions League, după o prestaţie magnifică în faţa lui Leipzig

Champions League Publicat pe 19 aug 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/19454020/14/psg.jpg

Paris Saint-Germain s-a calificat în finala Ligii Campionilor, după ce a învins, marţi, la Lisabona, cu scorul de 3-0 (2-0), RB Leipzig, în semifinalele competiţiei.

Campioana Franţei va juca în premieră finala UEFA Champions League, după o victorie pe deplin meritată în faţa lui Leipzig. Copleşită de miza meciului, dar şi de forţa ofensivă a adversarei, formaţia germană nu a avut nicio şansă în meciul de marţi seară.

Prima semifinală a ediţiei 2019-2020 a Ligii Campionilor a început tare. Leipzig şi PSG au trecut rând pe rând pe lângă deschiderea scorului, prin Nkunku (3), respectiv Neymar (6), acesta din urmă lovind bara din poziţie de unu la unu cu Gulacsi.

Golul vine, însă, peste doar câteva minute. Di Maria îi aşază mingea pe cap lui Marquinhos, cu o centrare de manual din lovitură liberă, fundaşul central brazilian reia superb la colţul lung, iar de această dată Gulacsi e învins. Mbappe (17) trece apoi pe lângă 2-0. Replica germanilor vine în minutul 25: Poulsen reia milimetric pe lângă poartă. Zece minute mai târziu, Neymar uimeşte asistenţa cu un şut dintr-o lovitură liberă de la mare distanţă. Dar mingea loveşte bara pentru a doua oară. Neymar are un nou moment de geniu în minutul 42 şi îi pasează cu călcâiul lui Di Maria, care face 2-0. Înainte de pauză, Neymar ratează o nouă ocazie mare de tot, dar PSG intră cu un avantaj liniştitor la cabine.

După pauză, Leipzig are o tresărire, însă una destul de timidă, iar în minutul 56 primeşte şi al treilea gol. Bernat marchează şi risipeşte orice emoţie. Pe final, scorul putea să ia proporţii mult mai mari, însă Gulacsi a avut intervenţii excelente în faţa lui Mbappe, Di Maria şi Paredes, iar Neymar a fost la fel de neinspirat în faţa porţii.

PSG îşi află miercuri, în direct pe Look Plus şi Look 4K, adversara din finala Champions League

În cea de-a doua semifinală se vor întâlni, miercuri, echipele Olympique Lyon şi Bayern Munchen, în direct pe Look Plus şi Look 4K.

Finala va avea loc în data de 23 august, tot la Lisabona, de asemenea pe Look Plus şi Look 4K.

VIDEO | Leipzig - PSG 0-3 (Marquinhos 13, Di Maria 42, Bernat 56)

Au evoluat următoarele echipe:

RB Leipzig: Gulasci - Mukiele, Upamecano, Klostermann (Orban ’83) – Laimer (Halstenberg ’62), Kampl (Adams ’64), Angelino - Sabitzer, Olmo (Schick ’46),  Nkunku (Forsberg ’46)  - Poulsen.

PSG: Rico - Kehrer, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat – Paredes (Draxler ’83), Marquinhos, Herrera (Verratti ’83) - Di Maria (Sarabia ’87), Mbappe (Choupo-Moting ’86), Neymar.


FINAL! PSG se califică în premieră în finala Ligii Campionilor, după o prestaţie magnifică în faţa lui Leipzig.

Min. 88: Încă o ratare pentru Neymar! Sarabia trimite în faţa porţii pentru Neymar, care dă însă pe lângă minge şi iroseşte o nouă şansă.

Min. 80: Dublă ocazie pentru PSG. Mai întâi, Di Maria execută direct pe poartă o lovitură liberă din dreapta, Gulacsi respinge mingea în afara careului, dar Paredes este pe fază şi şutează puternic, dar portarul lui Leipzig are o nouă intervenţie foarte bună.

Min. 75: Ocazie şi la cealaltă poartă. Angelino trage puternic din 16 metri, însă chiar pe direcţia lui Sergio Rico, care reuşeşte să respingă.

Min. 72: Încă o şansă pentru parizieni. Leandro Paredes şutează pe jos din marginea careului, dar Gulacsi e atent din nou şi intervine.

Min. 72: Ocazie mare pentru Mbappe, de 4-0. Campionul mondial şutează puternic din interiorul careului, dar Gulacsi intervine senzaţional de această dată şi parează.

Min. 56: GOOOL PSG! Mukiele alunecă şi scapă mingea din posesie, Di Maria interceptează şi centrează pentru Bernat, aflat la prima bară, iar fundaşul stânga reia cu capul la colţul lung, Gulacsi fiind invins pentru a treia oara in acest meci.

Min. 46: Începe repriza a doua. Julian Nagelsmann a făcut două schimbări la pauză: au intrat Forsberg şi Schick, au ieşit Nkunku şi Olmo.

Pauză la Lisabona. PSG este cu un pas în finală.

Min 44: Neymar, la un pas de 3-0. Şutul brazilianului, venit la capătul unui contraatac, trece puţin pe lângă poartă.

Min. 42: GOOOL PSG! Di Maria duce scorul la 2-0, după o gravă eroare a lui Gulacsi. Portarul lui Leipzig a pasat greşit în centru, francezii au recuperat, mingea a ajuns la Neymar, care i-a pasat superb cu călcâiul lui Angel Di Maria, iar argentinianul l-a învins pe Gulacsi.

Min. 35: BARĂĂĂ PSG! Neymar nimereşte din nou bara, de această dată de la aproximativ 30 de metri. Starul brazilian l-a surprins pe Gulacsi cu un şut dintr-o lovitură liberă din dreapta. Goalkeeper-ul lui Leipzig era bătut, însă mingea a lovit bara şi a ieşit în afara terenului.

Min. 25: Leipzig, cât pe ce să egaleze! Konrad Laimer pătrunde în dreapta şi îl găseşte excelent în careu pe Yussuf Poulsen, care şutează din prima la colţul scurt, însă mingea trece puţin pe lângă ţintă.

Min. 17: Ocazie uriaşă pentru PSG! Plecat de la limita ofsaidului, după o pasă a lui Ander Herrera, Kylian Mbappe îl ia la ţintă pe Gulacsi, cu un şut din unghi.

Min. 13: GOOOL PSG! Marquinhos reia imparabil cu capul, la colţul lung, după o centrare de manual a lui Di Maria, din partea stângă. 1-0, după un start demn de o semifinală de UEFA Champions League.

Min. 9: Leipzig dă replica prin Sabitzer, care trage din afara careului, însă Sergio Rico reţine fără emoţii.

Min. 6: BARĂĂĂ PSG! Scăpat singur cu portarul, Neymar plasează mingea la colţul lung, însă mingea şterge bara şi iese în afara terenului. Totul a plecat de la o pasă fantastică a lui Mbappe.

Min. 3: Start îndrăzneţ al germanilor. Nkunku, fostul jucător al lui PSG, primeşte mingea în interiorul careului şi şutează în blocaj, din întoarcere.

22:00 | A început semifinala dintre Leipzig şi PSG.


Kylian Mbappe, 21 de ani, s-a refăcut complet după accidentarea la gleznă şi va putea începe din primul minut semifinala Ligii Campionilor dintre RB Leipzig şi PSG, programată marţi, de la 22:00, live pe Look Plus şi Look 4K.
 
Introdus pe teren în repriza a doua a sfertului de finală cu Atalanta, superstarul francez a pasat decisiv la golul decisiv al lui Choupo-Moting şi a lăsat, deja, în spate problemele fizice cu care s-a confruntat şi l-au împiedicat să joace din primul minut. Dar situaţia va fi alta în penultimul act, după cum anunţă Thomas Tuchel: "A jucat 30 de minute cu Atalanta, a căpătat ritm. Va putea începe ca titular, dar vom vedea dacă va rămâne 90 de minute. Vom decide după antrenament dacă va fi titular.
 
Acesta este punctul nostru forte (n.red - parteneriatul dintre Mbappe şi Neymar). Mereu fac diferenţa. E o combinaţie bună. Neymar, care driblează, şi Kylian, care aduce viteză şi poftă de a marca întotdeauna. În fiecare echipă există astfel de mici conexiuni. Împreună sunt excepţionali", a spus neamţul de pe banca parizienilor, la conferinţa de presă de dinaintea meciului.
 
Dacă Mbappe e gata să reformeze trioul de atac cu Neymar şi Icardi, Keylor Navas, titularul postului de portar, va rata meciul cu Leipzig, urmând să fie înlocuit cu Sergio Rico.
mail-share icon Email
viewscnt