Ultima oră
Detalii de ultim moment despre starea de sănătate a lui Luca Mihai Detalii de ultim moment despre starea de sănătate a lui Luca Mihai
Veşti bune pentru Andy Murray după accidentarea de la Miami Open Veşti bune pentru Andy Murray după accidentarea de la Miami Open
NEWS ALERT | FCSB, aproape de a realiza primul transfer de Champions League! Gigi Becali e pregătit să dea lovitura NEWS ALERT | FCSB, aproape de a realiza primul transfer de Champions League! Gigi Becali e pregătit să dea lovitura
E gata! Starul lui Leverkusen a luat marea decizie

E gata! Starul lui Leverkusen a luat marea decizie
Xabi Alonso ar putea avea stradă cu numele său la Leverkusen Xabi Alonso ar putea avea stradă cu numele său la Leverkusen
NEWS ALERT | Prima reacţie din Giuleşti după şedinţa de astăzi NEWS ALERT | Prima reacţie din Giuleşti după şedinţa de astăzi

VIDEO | Leo Messi, prezentat la PSG. "Am obiective măreţe. Echipa vrea să câştige Liga Campionilor" Argentinianul va purta tricoul cu numărul 30

PSG Publicat de Andrei Ionascu pe 11 aug 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38299/20357275/2/messi.jpg

Leo Messi (34 de ani) a semnat un contract pe două sezoane cu PSG şi a fost prezentat astăzi, în cadrul unei ceremonii la arena Parc des Princes, de la ora 12:00, ora României. Argentinianul va purta tricoul cu numărul 30.

"Mai întâi, vreau să-i mulţumesc preşedintelui pentru cuvintele sale. Sunt foarte fericit! Plecarea mea de la Barcelona a fost un moment greu, după atâţia ani, a fost o schimbare dificilă. Dar m-am simţit fericit când am ajuns aici şi vreau să încep antrenamentele. Am vrut să fie un transfer rapid. Mă simt bine în Paris, din primul minut în care am ajuns alături de familie. Vreau să muncesc, alături de staff şi de coechipieri, să încep acest nou moment din viaţa mea. Negocierile au fost rapide, au fost destul de uşor. A fost o situaţie delicată, dar ei au rezolvat toate problemele. Nu a fost uşor, dar s-au descurcat foarte bine.

Încă am dorinţa de a juca şi de a câştiga la fel de mare precum în primul moment al carierei mele. Acest club este pregătit să lupte pentru toate trofeele, acesta este şi obiectivul meu, să cresc, să câştig trofee, de aceea am venit la PSG. Nu ştiu dacă sunt pregătit să joc. Am fost în vacanţă şi este o situaţie nouă. Am vorbit ieri cu staff-ul tehnic şi poate că am nevoie de pregătire. Sper să pot juca în cel mai scurt timp posibil.

Le sunt foarte recunoscător fanilor, oamenii pe care i-am văzut pe stradă. Eram în Barcelona când am citit în presă despre situaţia din Paris. Oamenii erau deja pe stradă şi era incredibil să-i văd. Sunt foarte fericit. Această săptămână a fost cu suişuri şi coborâşuri pentru mine, dar procesez situaţia în fiecare zi.

Barcelona este casa mea, am fost acolo de când eram un copil. Dar am ştiut că ajung la o echipă puternică, o echipă care vrea să câştige Liga Campionilor. Ador să câştig trofee, vreau să am obiective măreţe. Obiectivele mele şi cele ale clubului PSG sunt similare. Visul meu este să mai câştig Liga Campionilor o dată. Sunt sigur că mă acomoda cu noii coechipieri şi vreau să încep, sunt pregătit. Pentru familia mea, Parisul este un oraşul frumos, deci sunt fericit şi din acest punct de vedere.

Am urmărit fotbalul francez, am prieteni în Paris şi datorită lor am urmărit Ligue 1, cred că a crescut foarte mult campionatul în ultimii ani. PSG a contribuit foarte mult la dezvoltarea campionatului, având în vedere transferurile făcute, cred că este un campionat mai competitiv, toate echipele se întăresc pentru că vor să învingă PSG. Va fi o experienţă nouă pentru mine, voi avea noi rivali şi sunt fericit că voi experimenta noi atmosfere.

Nu ştiu dacă mă voi întâlni vreodată (n.r. cu Barcelona). Sper că vor fi spectatori când se va întâmpla lucrul acesta, dar este dificil cu această pandemie. Pe de altă parte, va fi foarte ciudat să joc acasă în alt tricou. E fotbal, orice se poate întâmpla, vom vedea. PSG a fost aproape să câştige Liga Campionilor, dar e dificil. Este un grup unit, dar trebuie să ai şi noroc. Nu întotdeauna câştigă cea mai bună echipă, s-a întâmplat de multe ori. Este o competiţie specială şi tocmai acest lucru o face atât de frumoasă, atât de importantă. De asta este iubită de toată lumea", a spus Leo Messi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Aseară, Messi a făcut vizita medicală şi a semnat contractul, valabil doi ani, cu posibilitatea unui an suplimentar şi cu 35 de milioane de euro salariu anual.

"Sunt nerăbdător să încep un nou capitol al carierei, la Paris. Viziunea acestui club este în perfectă armonie cu ambiţiile mele. Ştiu cât de talentaţi sunt jucătorii şi staff-ul tehnic de aici. Sunt hotărât să construiesc, alături de colegi, ceva măreţ pentru club şi pentru fani. Abia aştept să păşesc pe gazonul de pe Parc des Princes", a spus Messi, pentru site-ul oficial al clubului parizian.

Câştigarea Ligii Campionilor va fi obiectivul primordial pentru PSG şi Messi. Echipa din capitala Franţei n-a câştigat niciodată acest trofeu, iar Messi n-a mai simţit bucuria triumfului suprem în UCL din 2015.

Preşedintele clubului PSG, Nasser Al-Khelaifi, a declarat că Messi este o legendă a fotbalului şi o sursă de inspiraţie pentru toate generaţiile, atât pe teren, cât şi în afara lui.

"Sunt încântat că Lionel Messi a ales să vină la PSG, suntem mândri să-l întâmpinăm la Paris, alături de familia lui. Nu şi-a ascuns dorinţa de a continua să evolueze la cel mai înalt nivel şi să câştige trofee. Ambiţia clubului este identică. Adăugarea lui Leo în echipa noastră de clasă mondială confirmă relevanţa şi succesul clubului. Împreună cu antrenorul şi staff-ul său, abia aştept să văd cum echipa noastră scrie istorie pentru toţi suporterii noştri din întreaga lume", a spus Al-Khelaifi, pentru site-ul oficial al clubului.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

PSG

Ultimele articole Toate articolele