Ultima oră
Irina Begu s-a calificat în sferturi la primul turneu de la revenirea pe teren Irina Begu s-a calificat în sferturi la primul turneu de la revenirea pe teren
Răzvan Marin, promisiune pentru suporterii naţionalei! "O vom lua de la capăt" Răzvan Marin, promisiune pentru suporterii naţionalei! "O vom lua de la capăt"
Comoţionat în meciul cu Irlanda de Nord, Vasile Mogoş a aflat când va putea evolua Comoţionat în meciul cu Irlanda de Nord, Vasile Mogoş a aflat când va putea evolua
VIDEO | Aşa să te tot uiţi la meciuri! Cel mai electrizant comentator a "lovit" din nou VIDEO | Aşa să te tot uiţi la meciuri! Cel mai electrizant comentator a "lovit" din nou
Horaţiu Giurgiu, legendă a baschetului românesc, a murit la 85 de ani Horaţiu Giurgiu, legendă a baschetului românesc, a murit la 85 de ani
Prima decizie luată de UTA Arad după suspendarea dictată de Comisia de Disciplină Prima decizie luată de UTA Arad după suspendarea dictată de Comisia de Disciplină

VIDEO | Lazio - Bayern 1-4. Supercampioana Europei a făcut spectacol pe 'Olimpico' şi e aproape calificată în sferturile de finală ale Ligii Campionilor

Champions League Publicat de Andrei Ionascu pe 23 feb 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/20000914/15/bayern-musiala.jpg

Deţinătoarea Ligii Campionilor, Bayern Munchen, a câştigat meciul din deplasare cu Lazio Roma, scor 4-1, în manşa tur a optimilor UCL, în direct pe Look Sport+. Mijlocaşul englez Jamal Musiala a intrat în istoria clubului bavarez şi a competiţiei, după ce a înscris la doar 17 ani.

Bayern a jucat senzaţional în prima repriză şi a condus cu 3-0 la pauză. Gazdele au evoluat mai bine în repriza a doua, dar n-au reuşit să mai reducă din handicap şi au şanse minime de calificare în sferturile de finală.

Golgheterul lui Bayern Munchen, Robert Lewandowski (32 de ani), continuă să scrie istorie în Liga Campionilor! După reuşita din meciul cu Lazio Roma, atacantul polonez a urcat pe locul 3 în clasamentul all-time în UCL (72 de goluri), după Cristiano Ronaldo (134) şi Leo Messi (119).

Jamal Musiala (17 ani) a devenit cel mai tânăr marcator în UCL din istoria clubului bavarez. În plus, este cel mai tânăr fotbalist englez care înscrie în cea mai importantă competiţie europeană intercluburi.

La doar 17 ani şi 363 de zile, Jamal Musiala este al doilea cel mai tânăr jucător care înscrie în fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor, după Bojan Krkic (17 ani şi 217 zile), care a marcat pentru Barcelona în sezonul 2007-2008, într-un meci cu Schalke 04, în sferturile de finală.

Partida retur este programată pe 17 martie, la Munchen.


Lazio - Bayern 1-4 (Correa 49' / Lewandowski 9', Musiala 24', Sane 42', Acerbi 47' - autogol)

  • Lazio: Reina – Patric (Hoedt 54'), Acerbi, Musacchio (Lulic 31') – Lazzari, Milinkovic-Savic (Cataldi 81'), Lucas Leiva (Escalante 54'), Luis Alberto (Akpa Akpro 81'), Marusic – Immobile, Correa.
  • Bayern: Neuer – Davies, Alaba, Boateng, Sule – Musiala, Kimmich – Coman (Hernandez 75'), Goretzka (Martinez 63'), Sane – Lewandowski.

Min. 90: Dublă schimbare la Bayern: ies Musiala şi Sane, intră Sarr şi Choupo-Moting.

Min. 81: Dublă schimbare la Lazio: ies Milinkovic-Savic şi Luis Alberto, intră Cataldi şi Akpa Akpro.

Min. 80: Ocazie mare pentru Bayern! Lewandowski a preluat mingea în careu, cu spatele la poartă, s-a întors de lângă Hoedt şi a şutat către colţul lung, dar portarul Reina a avut o intervenţie excelentă!

Min. 75: Schimbare la Bayern! Iese Coman, intră Lucas Hernandez.

Min. 74: Cartonaş galben pentru Coman (Bayern)!

Min. 72: Cartonaş galben pentru Kimmich (Bayern)!

Min. 69: Cartonaş galben pentru Escalante (Lazio)!

Min. 65: Cartonaş galben pentru Marusic (Lazio)!

Min. 63: Schimbare la Bayern! Iese Goretzka, intră Javi Martinez.

Min. 57: Cartonaş galben pentru Correa (Lazio)!

Min. 54: Dublă schimbare la Lazio! Au ieşit Patric şi Lucas Leiva, au intrat Hoedt şi Escalante.

Min. 53: Ocazie pentru Lazio! Correa a şutat plasat de la marginea careului, dar portarul Neuer a intervenit excelent şi a respins mingea de lângă bară.

Min. 51: Cartonaş galben pentru Lucas Leiva (Lazio)!

Min. 49: GOL pentru Lazio! 1-4! A înscris Joaquin Correa, după ce a driblat doi adversari, a intrat în careu şi a şutat plasat.

Min. 47: GOL pentru Bayern! 0-4! A înscris Acerbi în propria poartă, după centrarea lui Sane din banda stângă.

Min. 46: A început repriza a doua! Nicio schimbare în cele două echipe.

Min. 45+1: S-a încheiat prima repriză! Lazio - Bayern 0-3

Min. 45+1: Ocazie pentru Bayern! Kimmich a primit mingea la marginea careului şi a şutat către colţul lung, dar portarul Reina a anticipat şi a reţinut mingea.

Min. 42: GOL pentru Bayern! 0-3! A înscris Leroy Sane, cu o finalizare simplă din 10 metri, după ce portarul Reina a respins şutul lui Coman.

Min. 35: Ocazie pentru Bayern! Robert Lewandowski a fost aproape de 'dublă' pe Olimpico!

* Robert Lewandowski a ajuns la 72 de goluri înscrise în Liga Campionilor, fiind al treilea marcator din istoria competiţiei. L-a depăşit pe spaniolul Raul, dar este mult în urma lui Cristiano Ronaldo (134) şi Leo Messi (119).

Min. 31: Schimbare la Lazio! Iese Musacchio, intră Lulic! Musacchio a greşit flagrant la primul gol al echipei germane.

* La doar 17 ani şi 363 de zile, Jamal Musiala a devenit cel mai tânăr fotbalist englez care înscrie în Liga Campionilor.

Min. 28: Cartonaş galben pentru Luis Alberto (Lazio)!

Min. 24: GOL pentru Bayern! 0-2! Musiala a înscris cu un şut din centrul careului! Mijlocaşul în vârstă de 17 ani este la prima reuşită în UCL, fiind cel mai tânăr marcator din istoria competiţiei.

Min. 23: Ocazie pentru Lazio! Correa i-a pasat excelent mingea lui Luis Alberto, care a intrat în careu, dar a şutat slab la colţul scurt.

Min. 18: Lazio cere penalty, pentru o intervenţie a lui Alaba asupra lui Lazzari! Arbitrul a dictat ofsaid! Sistemul VAR nu a intervenit.

Min. 17: Ocazie pentru Bayern! Lewandowski a pătruns în careu şi i-a pasat lui Sane, care a încercat o finalizare cu călcâiul, din şase metri, poziţie centrală.

Min. 9: GOL pentru Bayern! 0-1! A înscris Robert Lewandowski, care a interceptat o pasă greşită la portar a fundaşului Musacchio, l-a driblat pe Reina şi trimis mingea în poarta goală.

Min. 7: Ocazie pentru Bayern! Sule a pătruns în careu din banda dreaptă şi i-a pasat lui Lewandowski, dar apărarea lui Lazio a respins mingea în corner, din câţiva metri de poartă.

UPDATE 22:05 Cel mai tânăr jucător de pe teren este mijlocaşul englez Jamal Musiala (17 ani), de la Bayern. Este doar al patrulea meci din carieră în Liga Campionilor.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/20000914/6/musiala.jpg

UPDATE 22:00 A început meciul de pe Stadio Olimpico din Roma!

UPDATE 20:50 Echipele de start:

Lazio: Reina – Patric, Acerbi, Musacchio – Lazzari, Milinkovic-Savic, Lucas Leiva, Luis Alberto, Marusic – Immobile, Correa.

Bayern: Neuer – Davies, Alaba, Boateng, Sule – Musiala, Kimmich – Coman, Goretzka, Sane – Lewandowski.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/20000914/3/echipe-bayern.jpg

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/20000914/4/rezerve.jpg


Lazio Roma şi Bayern Munchen se întâlnesc marţi, de la ora 22:00, în turul optimilor de finală ale Ligii Campionilor. Look Sport+ şi Look Sport 4K transmit meciul în direct, în timp ce site-ul www.looksport.ro va reda cele mai importante faze în regim live video.

Confruntarea dintre italieni şi nemţi de pe Stadionul Olimpico din Roma pare să fie un duel de tip David vs. Goliat. Bavarezii pornesc ca mari favoriţi, însă Lazio a demonstrat că este o echipă solidă, care nu trebuie subestimată chiar şi de către campioana en-titre a Europei.

LIVE VIDEO | Lazio Roma - Bayern Munchen se vede marţi, de la 22:00, la Look Sport+ şi Look Sport 4K. David vrea să îl răpună din nou pe Goliat

Aşa cum a obişnuit în ultimii ani, Bayern Munchen ocupă primul loc în Bundesliga, cu 2 puncte în plus faţă de RB Leipzig, principala contracandidată de anul acesta. În ultimele două meciuri din campionat, Bayern a înregistrat un egal şi o înfrângere (2-1 în deplasare la Frankfurt şi 3-3 acasă cu Bielefeld).  Pe cât de strălucitor este atacul lui Bayern Munchen, pe atât de adevărat este că bavarezii au probleme destul de serioase în apărare. Doar Robert Lewandowski a marcat 26 din cele 62 de goluri înscrise de Bayern în Bundesliga. Bavarezii au încasat însă şi 31 de goluri în 22 de etape. Milinković-Savić, Luis Alberto, Correa sau Immobile sunt jucători care au dovedit că au calitatea necesară să profite de eventualele gafe ale lui Boateng sau Alaba. În grupele UCL însă, Bayern Munchen a mers ceas. Şi-a câştigat grupa cu Atletico Madrid, Salzburg şi Lokomotiv Moscova, cu 16 puncte din 18 posibile şi un golaveraj de 18-5.

De cealaltă parte, Lazio are un sezon normal în Serie A. Echipa lui Ştefan Radu ocupă locul cinci în campionatul Italiei şi are şanse reale să prindă din nou un loc de Liga Campionilor la finalul stagiunii. În grupele UCL, romanii au avut emoţii destul de puternice cu privire la calificarea în etapa optimilor. Au terminat pe 2 cu 10 puncte, în spatele lui Dortmund care a acumulat 13 puncte, şi cu doar 2 în plus faţă de Club Brugge, echipa care a mers în şaisprezecimile Europa League. Zenit a fost cenuşăreasa grupei, cu doar un singur punct câştigat şi acela chiar cu Lazio pe teren propriu. Mai mult decât atât, în ultimul meci din faza grupele, Lazio a remizat pe Olimpico (scor 2-2) chiar în compania celor de la Club Brugge, iar în cazul unei înfrângeri, romanii ar fi fost eliminaţi din Liga Campionilor, mergând în 16-imile Ligii Europa.

829 de milioane de euro este cota de piaţă a echipei Bayern Munchen, conform Transfermarkt, în timp ce Lazio Roma este estimată la ”doar” 354.4 milioane de euro de acelaşi site de specialitate.

Echipe probabile:

Lazio: Reina; Patric, Acerbi, Musacchio; Lazzari, Milinković-Savić, Lucas Leiva, Luis Alberto, Marušić; Correa, Immobile

Bayern: Neuer; Süle, Boateng, Alaba, Davies; Kimmich, Roca; Sané, Goretzka, Coman; Lewandowski

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri