Ultima oră
VIDEO | Academica Clinceni - Chindia Târgovişte 1-0, în primul amical al verii pentru ambele echipe. Ilie Poenaru: "Putem spera la primele locuri" VIDEO | Academica Clinceni - Chindia Târgovişte 1-0, în primul amical al verii pentru ambele echipe. Ilie Poenaru: "Putem spera la primele locuri"
LIVE BLOG EURO 2020, ziua 13 | Grupa E: Suedia - Polonia şi Slovacia - Spania, de la ora 19:00. Nordicii sunt calificaţi, polonezii şi Furia Roja au doar varianta victoriei
LIVE BLOG EURO 2020, ziua 13 | Grupa E: Suedia - Polonia şi Slovacia - Spania, de la ora 19:00. Nordicii sunt calificaţi, polonezii şi Furia Roja au doar varianta victoriei
Alegerea surprinzătoare a lui Miodrag Belodedici dintre CSA Steaua şi FCSB: ”Unii au râs!” Alegerea surprinzătoare a lui Miodrag Belodedici dintre CSA Steaua şi FCSB: ”Unii au râs!”
Parma nici nu concepe să renunţe la Man şi Mihăilă. Ribalta: “Noi decidem cine rămâne şi cine pleacă” Parma nici nu concepe să renunţe la Man şi Mihăilă. Ribalta: “Noi decidem cine rămâne şi cine pleacă”
Florin Tănase pleacă de la FCSB doar pentru 4.5 milioane de euro! Anunţul lui Becali Florin Tănase pleacă de la FCSB doar pentru 4.5 milioane de euro! Anunţul lui Becali
LIVE BLOG EURO 2020, ziua 13 | Grupa F: Germania - Ungaria şi Portugalia - Franţa, de la 22:00. Aflăm cine vine pe Arena Naţională în optimi LIVE BLOG EURO 2020, ziua 13 | Grupa F: Germania - Ungaria şi Portugalia - Franţa, de la 22:00. Aflăm cine vine pe Arena Naţională în optimi

VIDEO | Mai multe cluburi refuză să lase jucători la echipa naţională pentru Jocurile Olimpice. Rădoi: "Nu-mi pică bine. N-am discutat cu cei de la FCSB"

Echipa nationala Publicat de Andrei Ionascu pe 12 mai 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/20180455/1/radoi-fb-echipa-nationala-de-fotbal-a-romaniei.jpg

Mirel Rădoi va conduce echipa olimpică a României la Tokyo, competiţie programată în perioada 22 iulie - 7 august. ‘Tricolorii’ au fost repartizaţi într-o grupă accesibilă, cu Noua Zeelandă, Coreea de Sud şi Honduras. Rădoi a anunţat că mai multe cluburi refuză să permită participarea jucătorilor la Jocurile Olimpice, pe fondul programului încărcat din această vară.

Mirel Rădoi a ales pe lista lărgită pentru JO 61 de jucători. Finanţatorul FCSB, Gigi Becali, a anunţat că nu este dispus să-şi lase jucătorii la turneul olimpic. Andrei Vlad, Denis Haruţ, Dragoş Nedelcu, Răzvan Oaidă, Olimpiu Moruţan, Darius Olaru, Octavian Popescu şi Ovidiu Perianu sunt incluşi pe lista preliminară a lui Rădoi.

FRF va demara negocieri cu cluburile privind selecţia jucătorilor pentru Jocurile Olimpice. Cea mai complicată situaţie e în cazul echipelor din Liga 1 care vor participa în preliminariile cupelor europene, în această vară.

"Îmbucurător pentru noi este că, atât jucătorii din România, cât şi jucătorii din străinătate, vor să participe la Jocurile Olimpice. Din păcate, nu depinde de ei şi avem câteva refuzuri de la cluburi. N-aş vrea să le comunic înainte să le comunice FRF. Aşteptăm să vedem care va fi exact lotul şi câţi dintre jucătorii de pe acea listă vor fi prezenţi. Va exista o negociere, încercăm să găsim o fereastră cât mai accesibilă pentru toată lumea. Din păcate, cred că n-o să putem să fim cu jucătorii pe care îi dorim, pentru că este o perioadă în care cluburile sunt angrenate în preliminariile cupelor europene sau într-un cantonament. Nu-mi pică bine, dar va trebui să găsim soluţii.

Nu am discutat cu cei de la FCSB. Urmează ca, în zilele următoare, să avem aceste discuţii, cu toate cluburile de unde avem jucători posibili pentru Jocurile Olimpice. Va trebui să discutăm şi cu Chindia pentru Aioani. Rămâne un moment unic, ne-am calificat după 57 de ani, va trebui să ne prezentăm ca şi cum am fi obişnuiţi cu această competiţie", a spus Mirel Rădoi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Viitorul lui Adi Mutu la naţionala de tineret e incert

Mirel Rădoi a precizat că nu ştie dacă Adrian Mutu va rămâne selecţionerul naţionalei de tineret, întrucât este tentat să antreneze o echipă de club.

Mutu a refuzat propunerea lui Rădoi de a face parte din staff-ul echipei naţionale pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

"Propunerea mea a fost, înainte ca Adi Mutu să fie numit, ca selecţionerul naţionalei de tineret să facă parte din staff-ul nostru la Jocurile Olimpice. Propunerea a rămas, el a spus că preferă să nu fim amândoi antrenori principali, să nu fim puşi într-o situaţie neplăcută, cine să dea indicaţii, cine să decidă. A preferat să facă un pas în spate. Rămâne de văzut şi dacă va rămâne colegul meu la Federaţie sau va alege să antreneze o echipă de club", a mai spus Mirel Rădoi.

mail-share icon Email
viewscnt