Ultima oră
"Se vorbeşte mai mult despre Rapid, despre CFR! Să nu uitaţi". Oficialul Farului a intrat în direct şi s-a dezlănţuit | VIDEO EXCLUSIV "Se vorbeşte mai mult despre Rapid, despre CFR! Să nu uitaţi". Oficialul Farului a intrat în direct şi s-a dezlănţuit | VIDEO EXCLUSIV
Un adolescent francez, arestat cu privire la un plan de atentat la La Défense în timpul Jocurilor Olimpice Un adolescent francez, arestat cu privire la un plan de atentat la La Défense în timpul Jocurilor Olimpice
VIDEO | Florinel Coman, gest emoţionant după ce a marcat cu Sepsi VIDEO | Florinel Coman, gest emoţionant după ce a marcat cu Sepsi
Jaqueline Cristian s-a calificat în turul secund la Madrid. Prestaţie perfectă contra unei jucătoare mai bine clasată Jaqueline Cristian s-a calificat în turul secund la Madrid. Prestaţie perfectă contra unei jucătoare mai bine clasată
Final de sezon perfect pentru Gică Hagi. ”Acum e bine, am revenit la identitatea noastră” Final de sezon perfect pentru Gică Hagi. ”Acum e bine, am revenit la identitatea noastră”
VIDEO | Sepsi - FCSB 1-2, în direct la Prima Sport 1! Miculescu readuce oaspeţii în avantaj VIDEO | Sepsi - FCSB 1-2, în direct la Prima Sport 1! Miculescu readuce oaspeţii în avantaj

VIDEO | Man City - Lyon 1-3. Dezastru pentru englezi, glorie pentru francezi. Guardiola, OUT din nou în sferturile Champions League

Champions League Publicat de Daian Cutu pe 15 aug 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/19452082/3/cornet.jpg

Manchester City a ratat calificarea în semifinalele Ligii Campionilor, după ce a fost învinsă, sâmbătă, la Lisabona, cu scorul de 3-1 (1-0), de Olympique Lyon. Echipa franceză este pentru a doua oară în penultimul act, după ediţia 2009/2010.

Meciul de pe Jose Alvalade a avut parte de un început abrupt. Raheem Sterling (3) a pătruns în viteză, în stânga, şi a trimis în faţa porţii pentru Gabriel Jesus, care avea de îndeplinit o simplă formalitate din apropiere, dar Marcal a intervenit salvator şi i-a interzis golul brazilianului. În loc de 1-0 pentru City, a fost 1-0 pentru Lyon, care a fost mai pragmatică şi a dat lovitura pe contraatac, graţie execuţiei de mare fineţe a lui Cornet (24), din 16 metri. Până la pauză, englezii s-au întrecut în ratări, cea mai mare aparţinându-i lui Rodri, în finalul primei părţi, după assist-ul lui Sterling.

În startul părţii secunde, City a continuat atacurile, iar Lyon nu a mai reuşit să pună de loc în pericol poarta lui Ederson. De Bruyne (69) a reuşit, în cele din urmă, să restabilească egalitatea, după o nouă pasă perfectă a inepuizabilului Sterling. Doar zece minute a durat egalitatea pe tabelă. Intrat pe teren cu doar patru minute în urmă, Dembele face 2-1, pe contraatac.

City se aruncă din nou în atac, iar Raheem Sterling şi Gabriel Jesus schimbă rolurile. Acesta din urmă pătrunde în dreapta şi îi trimite lui Sterling în faţa porţii goale. Extrema engleză reia însă incredibil peste poartă. La următoarea fază, Moussa Dembele reuşeşte dubla şi închide meciul. 

În penultimul act, Lyon va evolua, miercuri, cu Bayern Munchen. În cealaltă semifinală, se vor întâlni, marţi, RB Leipzig şi PSG. Meciurile vor putea fi urmărite pe Look Plus.

VIDEO | Manchester City - Lyon 1-3 (De Bruyne 69 / Cornet 24, Dembele 79, 87)

Echipele de start

City: Ederson - Walker, Garcia, Laporte, Cancelo - Fernandinho (Mahrez '46), Rodrigo (D. Silva '84), Gundogan - De Bruyne, Sterling, Jesus. Antrenor Pep Guardiola;

Lyon: Lopes - Dubois (Tete '74), Marcelo, Denayer, Marcal, Cornet - Aouar, Caqueret, Bruno Guimaraes (Mendes '70) - Memphis Depay (Moussa Dembele '75), Toko Ekambi (Reine-Adelaide '87). Antrenor Rudi Garcia.


FINAL

Min. 87 | GOOOL LYON! În loc de 2-2, se face 3-1 pentru Lyon! Aour trage din 16 metri, Ederson respinge în faţă, iar Dembele este pe fază şi reuşeşte dubla.

Min. 86 | RATARE monumentală a lui Sterling. Englezul ratează cu poarta goală, din câţiva metri.

Min. 79 | GOOOL LYON! Intrat pe teren cu doar patru minute mai devreme, Moussa Dembele scapă singur cu Ederson şi trimite mingea printre picioarele goalkeeper-ului brazilian. Golul este validat din cabina VAR, după ce faza a fost revăzută pentru un presupus fault al lui Dembele la Laporte.

Min. 73 | Ocazie pentru City. Gabriel Jesus şutează puternic din stânga, la colţul scurt, dar Lopes reuşeşte să respingă.

Min. 69 | GOOOL MAN CITY! Kevin De Bruynne restabileşte egalitatea, cu o reluare cu latul din interiorul careului, după un assist ideal venit de la Sterling.

Min. 66 | Kevin De Bruyne iroseşte o lovitură liberă din poziţie ideală. Mijlocaşul brazilian trimite peste poarta lui Lopes din 20 de metri.

Min. 56 | Prima schimbare a meciului este făcută de Guardiola şi este una ofensivă: intră Mahrez, iese Fernandinho.

Min. 46 | Începe repriza a doua.

Surpriză la pauză: Man City - Lyon 0-1!

Min. 45+1 | Încă o şansă pentru City. De Bruyne trimite o pasă de maestru pentru Sterling, care şutează din unghi, dar Marcal intervine excelent prin alunecare şi reuşeşte să blocheze.

Min. 43 | Se înmulţesc ocaziile la poarta lui Lopes. De această dată, vorbim despre o şansă imensă a lui Manchester City, poate cea mai mare a cetăţenilor. Mutat în dreapta, Sterling driblează elegant un adversar, apoi îi întoarce perfect lui Rodri, dar mijlocaşul central reia modest, în braţele 

Min. 39 | De Bruyne încearcă să îl surprindă pe Lopes cu un şut direct pe poartă dintr-o lovitură liberă din unghi, însă goalkeeper-ul lui Lyon respinge din nou balonul

Min. 31 | Ocazie pentru Manchester City. Joao Cancelo centrează periculos din stânga, pentru Gundogan, dar Lopes reuşeşte să respingă.

Min. 24 | GOOOL LYON! Maxwel Cornet deschide scorul pentru formaţia franceză. Totul a plecat de la o pasă lungă spre Toko Ekambi. Plecat de la limita ofsaidului, atacantul a rămas singur cu Ederson la 20 de metri, dar a fost ajuns din spate şi deposedat prin alunecare. Mingea a ajuns însă la coechipierul său din atac, Cornet, care a fost pe fază şi a reluat elegant pe lângă Ederson, din 16 metri.

Min. 3 | Meciul începe abrupt, iar Manchester City este cât pe ce să deschidă scorul. Raheem Sterling ia acţiunea pe cont propriu, în flancul stâng, intră în careu şi trimite în faţa porţii pentru Jesus, dar Marcal reuşeşte să scoată în extremis din faţa atacantului lui City, pentru ca Marcelo să trimită, apoi, în corner.

22:00 | A început partida de pe Jose Alvalade.

21:00 | Avem echipele de start! Pep Guardiola face o singură schimbare în primul 11 al lui Manchester City, faţă de partida retur cu Real Madrid, din optimi. Phil Foden este doar rezervă, în locul său fiind trimis Eric Garcia, însă în defensivă, urmând ca Fernandinho să joace la mijlocul terenului.


După spectacolul desprins din altă galaxie de aseară,  când Bayern Munchen s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor, după ce a învins, vineri seară, la Lisabona, cu scorul de 8-2 (4-1), echipa FC Barcelona. Cea mai importantă competiţie continentată programează ultima partidă din această fază.

Jose Alvalade din Lisabona va fi gazda confruntării dintre Manchester City şi Olympique Lyon, în direct pe Look Plus, de la ora 22:00.

Duelul marilor surprize

Ambele echipe au ajuns în sferturile de finală după rezultate uriaşe, plecând din postura de outsidere. Trupa lui Pep Guardiola a trecut de Real Madrid, cu un dublu 2-1, în timp ce francezii au dispus de campioana din Serie A, Juventus, cu 2-2 la general, dar cu avantajul golului în deplasare. Eliminarea nu i-a picat bine deloc lui Cristiano Ronaldo, care conform presei internaţionale şi-a pus agentul să îi caute alt club, în pole-position fiind cei de la PSG, care vor juca în semifinalele Champions League.

Jucătorul care va fi atent monitorizat diseară

Guardiola are şansa să îl vară de aproape pe Houssem Aouar(21 de ani), care este aproape să semneze cu cei de la Manchester City. Cele două cluburi se pare că s-au înţeles, iar transferul se va realiza foarte curând. Suma de transfer este de 50 de milioane de euro, fotbalistul fiind cotat de cei de la Transfermarkt la 49,5 milioane de euro.

Echipele probabile:

Manchester City: Ederson; Walker, Fernandinho, Laporte, Cancelo; De Bruyne, Rodrigo, Gundogan; Mahrez, Jesus, Sterling

Lyon: Lopes; Denayer, Marcelo, Marcal; Dubois, Caqueret, Guimaraes, Aouar, Cornet; Dembele, Depay

mail-share icon Email
viewscnt