Ultima oră
VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol
Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1 Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1
FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa
VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final” VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final”
Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat” VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat”

VIDEO | Max Verstappen a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Austriei! Olandezul s-a distanţat în fruntea clasamentului

Formula 1 Publicat de Andrei Ionascu pe 4 iul 2021
mail-share icon Email

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Austriei, în direct pe Look Sport+, după ce a plecat din pole position şi a condus toată cursa. După a cincea victorie din sezonul 2021, Verstappen (23 de ani) s-a distanţat de campionul mondial en titre, britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), în clasamentul general.

Pe circuitul Red Bull Ring, podiumul a fost completat de către finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes) şi de către britanicul Lando Norris (McLaren).

Campionul mondial din ultimele patru sezoane, Lewis Hamilton (36 de ani), s-a clasat pe locul 4.

Piloţii Ferrari au reuşit o cursă bună, după rezultatele modeste din calificări. Carlos Sainz Jr s-a clasat pe locul 5, iar Charles Leclerc a încheiat pe locul 8.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38121/20275736/4/clasament-austria.jpg

Singurul pilot care a abandonat a fost francezul Esteban Ocon (Alpine), iar germanul Sebastian Vettel (Aston Martin) a intrat în coliziune cu Kimi Raikkonen (Alfa Romeo) în ultimul tur.

“A fost o zi incredibilă, să fiu sincer. Parcă monopostul era pe şine! M-am simţit foarte bine astăzi. Ştiu că eram favorit în acest weekend, dar nu a fost o misiune uşoară. A fost incredibil să văd atâţia fani şi atât de mult portocaliu. Maşina a fost ireală. A fost o plăcere să conduc monopostul, cu fiecare nou set de pneuri. A fost un efort grozav al întregii echipe, ultimele două săptămâni au fost incredibile”, a spus Max Verstappen, la finalul cursei.

Max Verstappen a reuşit a treia victorie consecutivă (după Marele Premiu al Franţei şi Marele Premiu al Stiriei) şi a cincea din acest sezon.  Olandezul de la Red Bull are un avans de 32 de puncte în fruntea clasamentului, faţă de Lewis Hamilton. Distanţa faţă de Sergio Perez e de 78 de puncte.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38121/20275736/3/clasament-piloti.jpg

La constructori, Red Bull Racing are un avans de 44 de puncte faţă de Mercedes. McLaren şi Ferrari sunt la o distanţă considerabilă.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38121/20275736/2/clasament-constructori.jpg

Următoarea cursă de F1 a sezonului, cu numărul 10, este Marele Premiu al Marii Britanii, în perioada 16-18 iulie, pe circuitul de la Silverstone, în direct pe Look Sport+. Lewis Hamilton a câştigat ultimele două ediţii.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Formula 1

Ultimele articole Toate articolele