Ultima oră
VIDEO | Juventus a pierdut returul cu Lazio, dar s-a calificat în finala Coppa Italia VIDEO | Juventus a pierdut returul cu Lazio, dar s-a calificat în finala Coppa Italia
VIDEO | Arsenal - Chelsea 5-0. ”Tunarii” au tras cu toată muniţia în londonezi VIDEO | Arsenal - Chelsea 5-0. ”Tunarii” au tras cu toată muniţia în londonezi
Toate drumurile duc la Marius Şumudică: „Vom avea o şedinţă şi vom vedea” Toate drumurile duc la Marius Şumudică: „Vom avea o şedinţă şi vom vedea”
”Eu sunt genul de băiat care care crede până în ultimul minut”. Sebastian Mailat o răpune pe Dinamo în prelungiri ”Eu sunt genul de băiat care care crede până în ultimul minut”. Sebastian Mailat o răpune pe Dinamo în prelungiri
Mesajul lui Bogdan Andone după ce FC Botoşani a bătut-o pe Dinamo: ”Suntem obişnuiţi cu presiunea asta!”

Mesajul lui Bogdan Andone după ce FC Botoşani a bătut-o pe Dinamo: ”Suntem obişnuiţi cu presiunea asta!”
Final de sezon cu mare presiune pentru Zeljko Kopic. Dinamo e la retrogradare. ”Trebuie să ne revenim şi să jucăm” Final de sezon cu mare presiune pentru Zeljko Kopic. Dinamo e la retrogradare. ”Trebuie să ne revenim şi să jucăm”

VIDEO | Mutu e mulţumit de parcursul României U21 la EURO. "Băieţii trebuie felicitaţi pentru atitudinea lor"

România U21 Publicat de Andrei Ionascu pe 30 mar 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38208/20087572/2/romania-olanda-euro-2021-bozsik-arena-24-03-2021-cristi-stavri-4.jpg

Echipa naţională de tineret a României a fost eliminată în faza grupelor la Campionatul European de tineret din Ungaria şi Slovenia, deşi nu a pierdut niciun meci. În ultima partidă, ‘tricolorii‘ au remizat cu Germania, scor 0-0, la Budapesta. Selecţionerul Adrian Mutu i-a felicitat pe jucători pentru atitudine şi efort şi consideră că fanii echipei naţionale trebuie să fie mândri de jucători.

În celălalt meci din grupă, Ţările de Jos au învins Ungaria cu 6-1. Germania şi Ţările de Jos s-au calificat în sferturile de finală ale Campionatului European de tineret, graţie golaverajului. Au fost trei echipe cu câte 5 puncte, inclusiv România.

Germania a dominat jocul cu România, raportul ocaziilor de gol fiind 15-6 (3-2 şuturi pe poartă), iar cel al posesiei mingii 61-39%.

În minutul 72, Nmecha a ratat un penalty pentru echipa germană. În minutul 90, Pieper a nimerit bara transversală cu o lovitură de cap.

 

Cea mai mare ocazie a României a venit în minutul 5, când Măţan a şutat în bară, din careu.

Alexandru Paşcanu a fost omul meciului pentru România, după ce a avut două intervenţii salvatoare din faţa porţii, două faze clare de gol pentru Germania.

"Nici nu ştiu cum aş putea lua acest lucru, dezamăgirea fiind mare pentru că nu am pierdut niciun meci la acest turneu. Dar şi mulţumit pe undeva. Dacă întrebam pe cineva înaintea acestui turneu dacă ne dă 5 puncte, probabil că erau foarte puţini. Rămâne experienţa unui turneu bun,  în care băieţii au arătat că joacă cu ardoare şi dorinţă pentru tricolor. Au dat tot ce-au avut pe teren şi pentru asta sunt un antrenor mulţumit. În afara rezultatelor, sunt şi alte lucruri care contează. Este Under 21, pe lângă rezultate, trebuie să-i pregătim pe aceşti băieţi pentru naţionala mare, să fie învăţaţi cu ritmul. Băieţii trebuie felicitaţi pentru atitudinea lor.

Am schimbat primul ‘11’ pentru că a fost un turneu greu, atât fizic, cât şi emotional. Cred că era foarte greu să încep cu acelaşi ‘11’ cu Germania, o echipă cu o forţă deosebită de atac. Ideea a fost să intru cu trei mijlocaşi proaspeţi, să pot să susţin mijlocul, să avem în faţa apărării mijlocaşi care au o agresivitate foarte bună. În repriza a doua, am vrut să-i bag pe cei care au calitate, Moruţan, Ciobanu, care pot scoate om din joc.

Am fost aproape de gol în prima repriză, prin Măţan. N-am reuşit, asta e. Cred că trebuie să ridicăm capul, cred că suporterii noştri sunt mândri de noi, ne-am bătut cu fiecare echipă. Probabil că dacă reuşeam să deschidem scorul, am fi avut posibilităţi să-i prindem pe contraatac, asta a fost ideea tactică", a spus Adrian Mutu, la conferinţa de presă.

Clasamentul final al grupei A:

//i0.1616.ro/media/581/3142/38208/20087572/1/clasament-tineret-2.jpg

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

România U21

Ultimele articole Toate articolele