Ultima oră
Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!” Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!”
Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”

Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”
VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale
Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice
Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League
Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!” Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!”

VIDEO | Nebunie de meci la Arad: UTA - Turris 3-4 şi play-off-ul Ligii 2 se animă! Cum arată clasamentul

Liga II Publicat pe 9 iul 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38110/19416299/15/vlcsnap-2020-07-09-19h43m46s001.png

UTA Arad şi Turris Oltul au deschis etapa a doua din play-off-ul Ligii 2 cu o nebunie de meci. S-a terminat 3-4, după goluri spectaculoase şi răsturnări de scor.
 
Înaintea partidei, ambele meciuri din Liga 2 se terminaseră la egalitate, scor 0-0, iar debutul celor de la UTA, consideraţi mari favoriţi la promovarea în Casa Liga 1, a meritat aşteptarea.

Patru în prima...

Balul a fost deschis devreme, în minutul trei, când băieţii lui Laszlo Balint s-au năpustit spre poarta adversă, fundaşii lui Turris au respins neglijent o minge, iar Romario Moise a catapultat-o în poartă. Părea un meci simplu, după un start perfect, dar o gafă a lui Iacob i-a permis lui Tescan să egaleze în minutul 21. Peste zece minute, o gaură imensă s-a căscat în centrul defensivei lui Lincar, Buhăcianu a sprintat pe culoar, a finalizat pe jos, iar ieşirea lui Duţu a fost complet gratuită. Pe final de repriză, Pană (minutul 40) a trimis întâi un avertisment, apoi, în minutul 45, a marcat pentru 2-2, după o lovitură cu capul în bară trimisă de colegul Voicu. 2-2 la pauză, mulţumitor pentru public, dar nu şi pentru cei doi antrenori.

..."Doar" trei în a doua

Pe start de repriză a doua, Voicu a ştiut să obţină un fault în careu, Albert Voinea a bătut penalty-ul în dreapta lui Iacob, portarul a ghicit colţul, dar nu a putut împiedica golul (minutul 54) şi s-a răzbunat violent pe bară. La patru minute distanţă, ca într-un joc de ping-pong, Bustea a prins un şut excelent, de la 25 de metri, Duţu a plonjat degeaba, iar tabela indica 3-3 în momentul în care nu se ajunsese încă la prima oră de joc. Cine s-ar fi gândit, mai ales că UTA primise doar un gol tot sezonul pe teren propriu? Pe final, Moise, din câţiva metri peste poartă (minutul 75), şi Ioniţă, cu şut în bară (minutul 84), puteau aduce liniştea pentru UTA şi Balint, iar soarta s-a întors rapid. Florin Ilie a gafat, Haită a marcat cu stângul la colţul lung în minutul 89, iar Lincar pleacă de la Arad cu trei puncte imense!
 
După 3-4 cu Turris, UTA rămâne lider în play-off, cu 25 de puncte şi un meci mai puţin, cu Petrolul, dar Lincar şi elevii lui au venit la doar un punct distanţă. CS Mioveni urmează pe trei, cu 21 de puncte, Rapid are 20, la fel ca FC Argeş, iar Petrolul, care încă nu a debutat, are 19 puncte.

UTA - Turris 3-4 (Romario Moise 3, Buhăcianu 31, Bustea / Tescan 20, Pană 45, Voinea pen. 54, Haită 89) 

  • UTA: Fl. Iacob – Fl. Ilie, Roumpoulakou, O. Ursu (Jebari 77), R. Moise (Cr. Puşcaş 90+2), Miculescu (Oroian 59), Bustea, Dam. Isac, Melinte, Buhăcianu, C. Rus (Al. Ioniţă I 59)
  • Rezerve: Balauru – A. Rus, R. Crişan 
  • Antrenor: Laszlo Balint 
  •  
  • Turris: Duţu – Călinţaru, D. Ispas, Ct. Pîrvulescu, S. Pană, Fl. Mitrea, Haită (Sălcianu 90+2), Cioinac, Ad. Voicu (Paţurcă 80), Tescan (Serediuc 60), A. Voinea  (Neacşu 90+2)
  • Rezerve: A. Păun – S. Negruţ,  R. Neacşu, Nwabueze 
  • Antrenor: Erik Lincar
Minutul 89: GOL TURRIS! Florin Ilie intră sub o minge, e depăşit, iar eroarea îi permite lui Haită să scape singur cu portarul. Iar mijlocaşul teleormănenilor marchează simplu, cu stângul la colţul lung, pe lângă Iacob!



Minutul 89: Ocazie a lui Ioniţă! Fostul vârf al Rapidului bate excelent o lovitură liberă de la 30 de metri, dar ratează de puţin ţinta.

Minutul 84: BARĂ UTA! Ioniţă trage un şut bun de la 25 de metri, mingea prinde pământul, trece pe lângă Duţu, dar loveşte doar stâlpul din dreapta acestuia.



Minutul 79: Ocazie pentru Turris! Pană trage violent de la distanţă, Iacob respinge în faţă, apoi Voicu reia din apropiere, dar portarul arădenilor reţine cu noroc, apoi reclamă un ofsaid nesemnalizat.

Minutul 75: Moise are o ocazie imensă, dar scoate mingea din stadion, din poziţie perfectă.

Minutul 58: GOL UTA! Apărarea lui Turris respinge neglijent o minge după o centrare a lui Moise, optarul Bustea şutează violent, de la 25 de metri, iar Duţu plonjează târziu. Ce meci avem!



Minutul 54: GOL TURRIS! Voicu e faultat la marginea careului, Voinea se prezintă cu încredere, bate în dreapta lui Iacob, goalkeeper-ul atinge mingea, dar aceasta intră în poartă. Echipa lui Lincar întoarce scorul şi reuşeşte performanţa de a marca de trei ori mai multe goluri decât primise UTA la Arad în tot sezonul.



Minutul 46: A început repriza a doua.

Minutul 45+1: Pauză la Arad, după patru goluri şi, în general, un ritm foarte bun.

Minutul 45: GOL TURRIS! Silviu Pană egalează, cu un şut de la 10 metri, după o lovitură cu capul trimisă în bară de Voicu!



Minutul 40: Turris încearcă să dea replica, prin Pană, dar şutul său se duce pe lângă poarta lui Iacob.

Minutul 31: GOL UTA! Lansat excelent pe un culoar foarte mare în centrul defensivei, Buhăcianu sprintează la timp şi îl învinge pe Duţu cu o finalizare pe jos ceea ce reprezintă al 14-lea său gol în acest sezon.



Minutul 21: Haită şutează din unghi, Fl. Iacob gafează şi respinge mingea în faţă, iar Tescan e atent şi o împinge în poartă. Al doilea gol primit de UTA pe teren propriu în acest sezon.



Minutul 13: Un corner bătut bine ajunge pe capul lui Ispas, dar acesta nu cadrează lovitura, deşi se afla în poziţie bună.



Minutul 3: GOL UTA! Buhăcianu are o cursă frumoasă, Mitrea respinge slab, Romario Moise iese cu mingea la picior dintr-un clinch, apoi finalizează în forţă, cu dreptul, iar Duţu nu mai poate interveni. E primul gol în Liga 2 post-pandemie!



17:30 Start joc la Arad!


Pentru arădeni este primul meci din turneu, întrucât în prima etapă nu a jucat. Trebuia să evolueze în compania Petrolului, dar acolo au fost mai multe focare de COVID-19 în rândul fotbaliştilor. De partea cealaltă, Turris a făcut doar un rezultat de egalitate în etapa 1, 0-0 cu FC Argeş.

Antrenorul Laszlo Balint este încrezător că UTA poate obţine cele trei puncte cu Turris, chiar dacă o consideră foarte periculoasă:

Vom avea în faţă o echipă solidă, condusă de un antrenor competent, cu care chiar sunt prieten, cu care am ţinut legătura în ultima perioadă. Trebuie să ne gândim că îl au în componenţa pe Voinea, golgheterul campionatului, pe care au şi plătit o sumă de transfer, ceea ce la Liga a 2-a nu prea întâlneşte. Dar, să nu-l uităm nici pe Voicu, care, dacă vă aduceţi aminte acum un an jumate – doi a fost şi el acolo, golgheterul ligii a doua.

Apoi, putem să îi amintim aici pe Cioinac, pe Silviu Pană, chiar şi pe Haită, un fotbalist sub vârsta extrem de interesant pentru nivelul ligii a doua. Deci au atât individualităţi, cât şi un joc colectiv destul de bine închegat, bine organizat pe ambele momente ale jocului. Inclusiv la fazele fixe sunt foarte periculoşi, dar asta nu înseamnă că ne temem de ei. Îi respectăm, suntem foarte nerăbdători să ne întâlnim cu ei pe teren şi să vedem cum putem noi să ne impunem jocul.

Pentru că, dacă vrem să obţinem cele trei puncte, va trebui să ne impunem jocul şi să iasă la iveală identitatea pe care am câştigat o de-a lungul acestui sezon în ceea ce priveşte exprimarea pe teren şi până la urmă şi punctele la sfârşitul celor 90 de minute”, a spus Laszlo Balint, înaintea meciului.

Omologul său, Erik Lincar se aşteaptă ca echipa lui să aibă o evoluţie mai bună decât în meciul de pe teren propriu cu FC Argeş, când a obţinut doar un rezultat de egalitate deşi a avut un om în plus pentru câteva zeci de minute:

Încă de la început ştiam că absolut orice meci, orice punct e important pentru fiecare dintre echipe. Poate mai puţin pentru UTA, care, din punctul meu de vedere, a rămas cu un avantaj important şi nu are o presiune mare sau cel puţin nu la nivelul celei pe care o resimţim noi, restul. Am mai spus-o, cred că arădenii cu greu mai pot pierde locul 1, aşa că celorlalte echipe nu le rămâne decât să se lupte pentru locurile 2 sau 3. Sigur, o victorie la Arad ar fi foarte mare pentru noi şi vom face tot ce depinde de noi să o obţinem, dar niciun punct nu ar fi de neglijat.

Cu un egal joi rămânem şi noi în luptă, dar asta bineînţeles şi în funcţie de restul rezultatelor. Să nu uităm că mai avem alte două partide acasă şi, teoretic, ar trebui să avem un mic avantaj. Chiar dacă nu am avut ocazia să văd un meci al UTA-ei în această vară, cunosc foarte bine posibilităţile echipei şi ale antrenorului său, Laszlo Balint”, a declarat Lincar.

 


 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Liga II

Ultimele articole Toate articolele