Ultima oră
Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!” Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!”
Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”

Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”
VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale
Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice
Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League
Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!” Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!”

VIDEO | Nicio surpriză! FCSB bate la Botoşani, 3-1, şi revine la două puncte în spatele CFR-ului. Penalty controversat primit de echipa lui Petrea

Superliga Publicat pe 6 mai 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20162552/4/as5.jpg

FCSB a redus din nou diferenţa faţă de CFR la doar două puncte, după 3-1 pe terenul celor de la FC Botoşani. Octavian Popescu şi dubla lui Moruţan, ambele goluri venind din penalty, au adus cele trei puncte din Moldova, iar echipa lui Petrea a pus astfel capăt unei serii de trei meciuri fără victorie.

 
Fără Tănase, Şut şi Miron, FCSB a trimis o formulă cu multe improvizaţii, dar acestea nu s-au văzut pe startul de meci dezastruos al gazdelor. În minutul 4, Octavian Popescu a deschis scorul cu un şut deviat, apoi, în minutul 15, Moruţan a transformat un penalty obţinut tot de Olaru. Era 0-2 după un sfert de oră în care apărarea botoşănenilor a fost mai mult decât visătoare, iar gazdele erau nevoite să iasă la joc. Şutul lui Ţigănaşu (21) a fost respins de Radunovic, apoi Ongenda, excelent găsit în careu, l-a lobat pe Vlad pentru 2-1. Imediat, Ovidiu Popescu a ratat din poziţie de unu vs. unu cu Eduard Pap, apoi Chindriş (33) a trimis în înaltul tribunei din poziţie bună. Repriza s-a terminat cu o accidentare la gleznă a lui Octavian Popescu şi o fază în care Buziuc, scăpat singur cu Pap, a cerut fault şi al doilea galben pentru Meleke, dar arbitrul Cojocaru a lăsat jocul liber.
 
Pe start de repriză secundă, FCSB a arătat multe slăbiciuni, dar a reuşit să rezolve meciul cu ajutorul arbitrului Cojocaru. După ce Olaru s-a agăţat de Chindriş în careu, centralul a dictat penalty, iar Moruţan (73) a făcut dubla pentru 3-1. Slabă în multe momente, defensiva roş-albastră a cedat în minutul 82, dar Vlad a avut una dintre intervenţiile sezonului, în faţa lui Chindriş, şi şi-a mai spălat din păcatele etapelor trecute.
 
S-a terminat 3-1, a zecea victorie a bucureştenilor în 11 meciuri jucate la Botoşani, iar FCSB duce mai departe lupta cu CFR Cluj, ajungând la 43 de puncte, două sub campioană. Etapa viitoare se joacă FCSB - Academica, CFR - Sepsi şi Craiova - Botoşani.
 

FC Botoşani - FCSB 1-3 (Ongenda 28' / Oct. Popescu 4', Moruţan 15' - penalty, 73' - penalty), pe Look Sport+ 

  • Botoşani: E. Pap - Braun, Chindriş, Meleke (Patache 85), Ţigănaşu - E. Papa (Racoviţan 85), J. Rodriguez, Ongenda - Ashkovski (Târcoveanu 46), D. Croitoru (M. Roman I 15), Fili (E. Florescu 81)
  • Rezerve: Hankic - Plămadă, Târşă, S. Camara 
     
  • FCSB: Vlad - Creţu, Cristea, Haruţ, Radunovic - Nedelcu (Oaidă 34), Ov. Popescu, Olaru (Vînă 87) - Moruţan, Buziuc (Istrate 46), Oct. Popescu (Perianu 78)
  • Rezerve: Straton - Simion, L. Filip, Şerban, Niţă

Minutul 87: Din nou Vlad! Braun şutează din unghi, dar goalkeeper-ul FCSB-ului e sigur pe el.


Minutul 82: Vlad, ce paradă! Goalkeeper-ul FCSB-ului are una dintre intervenţiile sezonului, la o reluare din doi metri a lui Chindriş.


Minutul 73: GOL FCSB! Moruţan îl păcăleşte şi de această dată pe Pap şi face 3-1!


Minutul 71: PENALTY FCSB! O minge pierdută prosteşte de Braun îi permite lui Olaru să intre în viteză în careu, apoi mijlocaşul FCSB-ului se agaţă de Chindriş, iar Cojocaru cade în capcană şi dictează al doilea penalty.


Minutul 69: După o perioadă slabă a FCSB-ului, Octavian Popescu iese în evidenţă cu două driblinguri scurte şi un şut de la 25 de metri, dar Pap reţine.


Minutul 51: Botoşani cere penalty! Roman cade în careul advers după un duel cu Creţu, cere 11 metri, dar Cojocaru arată galben pentru simulare. Reluările dovedesc că fundaşul FCSB-ului l-a lovit peste picior pe atacantul gazdelor.


Minutul 46: Repriza a doua începe cu schimbări în liniile ofensive: Târcoveanu în locul lui Aşkovski, Istrate pentru Buziuc.


Minutul 39: Fază controversată. Buziuc scapă pe poartă, cade după un duel cu Meleke, aflat în poziţie de ultim apărător, dar Cojocaru lasă jocul liber.


Minutul 33: Şansă de egalare! Mihai Roman pasează la Chindriş, fundaşul central şutează violent, dar o face mult peste. Imediat, Nedelcu e înlocuit cu Oaidă.


Minutul 30: Mare ocazie a oaspeţilor. Olaru scoate din nou din joc apărarea adversă, îi pasează perfect lui Ovidiu Popescu, dar şutul căpitanului FCSB-ist e blocat cu piciorul de Pap, ieşit în întâmpinare.


Minutul 28: GOL FC BOTOŞANI! Ongenda găseşte spaţiu în careul roş-albaştrilor, se mişcă repede şi îl învinge pe Vlad cu o scăriţă de efect.


Minutul 21: Prima şansă a moldovenilor. Braun pasează în careu, Ţigănaşu vine lansat şi şutează, dar Radunovic întinde un picior salvator.


Minutul 15: GOL FCSB! Moruţan bate sigur, în stânga lui Pap, şi duce scorul la 2-0!


Minutul 13: PENALTY PENTRU FCSB! Olaru intră din nou în careu, centrează şi e călcat de Braun, iar Cojocaru arată punctul cu var.


Minutul 4: GOL FCSB! Olaru creează o fază în viteză în stânga, apărarea botoşăneană respinge cu greu, mingea ajunge la Octavian Popescu, iar puştiul înscrie ajutat de o deviere a lui Papa!


18:17: FCSB a anunţat echipa de start, una plină de surprize. Haruţ joacă în locul lui Miron, Nedelcu e trimis la mijlocul terenului pe poziţia lui Şut sau Oaidă, iar Buziuc e înlocuitorul lui Tănase!


După derby-ul cu CFR Cluj, încheiat la egalitate, scor 1-1, FCSB i-a pierdut pe Andrei Miron, Adrian Şut (accidentaţi) şi Florin Tănase (suspendat).

Tănase are 22 de goluri în acest sezon al Ligii 1, cel mai bun al carierei sale. Singura veste bună pentru Toni Petrea este revenirea mijlocaşului Darius Olaru.

O altă veste bună pentru FCSB este că n-a pierdut cu FC Botoşani în ultimele 6 confruntări (patru victorii şi două egaluri).

“Nu avem timp să ne gândim la ceea ce s-a întâmplat, trebuie să ne refacem după acest joc şi să ne mobilizăm, să ne capacităm pentru că urmează un joc dificil, contra unei echipe care joacă fotbal, care vrea să urce în clasament. E o deplasare grea din punctul meu de vedere, cea de la Botoşani. Astăzi am făcut o mişcare, că antrenament nu prea se poate spune, pentru a ne menţine şi a avea un tonus cât mai bun mâine sseară. Sper ca exprimarea jucătorilor în teren, mâine, să fie una foarte bună. Am pierdut trei jucători (n.r. - după meciul cu CFR Cluj), pe Miron, Şut şi Tănase, care este suspendat, absenţele lor sunt foarte importante pentru noi, pentru că suntem foarte puţini, însă am încredere că cei care vor intra pe teren vor încerca să facă tot ceea ce depinde de ei pentru a obţine o victorie, mâine seară. Mă bucură faptul că Olaru a revenit în echipă, că a trecut cu bine perioada asta de recuperare pe care a avut-o. Din spusele staff-ului medical, chiar şi ale lui, despre modul cum se simte, se pare că complet refăcut. E un oaracare risc în momentul în care ar cădea pe acel umăr, dar cred că va fi totul în regulă. Din nefericire pentru noi, nu ştiu câţi jucători vom putea recupera până la finalul acestui sezon, aşa că va trebui să ne descurcăm cu ce avem, să ne strângem rândurile şi să încercăm să scoate maximum de la ficare joc. În play-off, orice joc este deschis oricărui rezultat. Faptul că echipa din Clinceni nu a avut o evoluţie bună la începutul play-off-ului nu înseamnă că e o echipă slabă. Din contra, cred că pot pune probleme oricărei echipe. Pe noi, acum ne interesează ce realizăm noi, jocurile nostre, pentru că trebuie să recuperăm din punctele pe care le au cei de pe primul loc”, a spus Toni Petrea, la conferinţa de presă.

În sezonul regulat al Ligii 1, FCSB a câştigat ambele meciuri, cu 2-0 şi 2-1.

FC Botoşani are un moral bun după victoria cu Sepsi Sfântu Gheorghe, scor 2-1. Echipa pregătită de către Marius Croitoru este neînvinsă în ultimele patru meciuri pe teren propriu.

“Este o dorinţă mare de victorie ca de fiecare dată, dar cu un plus pentru că aş vrea să scăpăm odată de această problemă pe care o au mulţi, cum că noi suntem echipa FCSB-ului şi le dăm meciurile. De asta îmi doresc enorm de mult să câştigăm şi să punem capăt acestor speculaţii. Pur speculaţii, pentru că nu au nici măcar un sâmbure de adevăr. Jucătorii mei ar trebui să îşi aducă aminte ce au scris ziarele după meciul cu FCSB de la Giurgiu. Iar asta ar trebui să-i motiveze la maximum. Aşa ceva nu ar trebui să se mai repete pentru că se aruncă noroi în munca lor. Aşa că trebuie să dea totul, absolut totul pentru fiecare metru de teren. Va fi totul pe atac pentru că vreau să câştig. Însă în funcţie şi de adversar, pentru că întâlnim un adversar bun şi trebuie să ţinem cont de toate lucrurile. Adică de toate atuurile pe care le au şi de problemele pe care le au ei. Ar fi ceva extraordinar pentru noi să câştigăm împotriva FCSB-ului pentru că ne-am apropia şi de un obiectiv măreţ pentru clubul nostru”, a spus Marius Croitoru, la conferinţa de presă.

Echipele probabile:

Botoşani: Pap - Braun, Chindriş, Meleke, Ţigănaşu - Ashkovski, J. Rodriguez, Papa - Al Mawas, D. Croitoru, Fili.

FCSB: A. Vlad - V. Creţu, I. Cristea, Haruţ, Radunovic - Ov. Popescu, G. Simion, Olaru - Moruţan, Istrate, Oct. Popescu.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20162552/1/clasament-fcsb.jpg

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele