Ultima oră
”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm! ”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm!
VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia
VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League
VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion
VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea” VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea”
VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă” VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă”

VIDEO | Novak Djokovic – Rafael Nadal, semifinală de vis la Roland Garros. Djokovic: “Există o tensiune suplimentară, pentru că rivalitatea noastră este istorică”

Tenis Publicat de Andrei Ionascu pe 10 iun 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38122/20240571/1/djoko-nadal.jpg

Sârbul Novak Djokovic (locul 1 ATP) şi spaniolul Rafael Nadal (3 WTA) se vor înfrunta în semifinale la Roland Garros, al doilea turneu de Mare Şlem al anului. ​Vineri va fi episodul cu numărul 58 al rivalităţii dintre Djokovic şi Nadal, doi mari campioni. Sârbul a recunoscut că are o miză specială împotriva celui supranumit ‘regele zgurii’.

  • Meciul Novak Djokovic – Rafael Nadal este programat vineri, 11 iunie, în jurul orei 18:30, pe arena ‘Philippe-Chatrier’ de la Paris.

În sferturi, Novak Djokovic l-a învins pe italianul Matteo Berrettini, scor 6-3, 6-2, 6-7 (5), 7-5, iar Rafael Nadal a trecut de argentinianul Diego Schwartzman, scor 6-3, 4-6, 6-4, 6-0.

Bilanţul confruntărilor Djokovic (34 de ani) – Nadal (35 de ani) este 29-28 pentru sârb. Nadal are un avantaj categoric pe zgură: 19-7 (7-1 la Roland Garros). În privinţa numărului de titluri de Mare Şlem, bilanţul este 20-19 pentru spaniol.

Djokovic va juca vineri a 40-a semifinală la un Grand Slam şi a 11-a la Roland Garros. Novak a câştigat trofeul pe zgura pariziană o singură dată, în 2016.

Nadal deţine un record privind trofeele câştigate la Roland Garros, 13. A ajuns la 105 victorii în acest turneu, iar de fiecare dată când a ajuns în semifinale a câştigat titlul.

“Era semifinala mult aşteptată şi iată că suntem acolo. De fiecare dată când ne înfruntăm, există acea tensiune suplimentară şi aşteptări suplimentare, iar vibraţiile sunt diferite când intru pe teren cu el, pentru că rivalitatea noastră este istorică pentru acest sport. Am avut mari bătălii de-a lungul anilor pe acest teren, anul trecut el m-a învins în finală (n.a. – scor 6-0, 6-2, 7-5), iar condiţiile vor fi evident diferite vineri, iar eu sper că voi fi capabil să joc mai bine. Calitatea şi nivelul tenisului meu din ultimele trei, patru săptămâni pe zgură, la Roma (n.a. - finala pierdută cu Nadal), Belgrad (n.a – turneu câştigat) şi aici, îmi dau o senzaţie bună înainte de acest meci şi am încredere în faptul că pot câştiga, pentru că altfel nu aş fi aici”, a spus Novak Djokovic, la conferinţa de presă.

Cealaltă semifinală a Openului Franţei 2021 îi va opune pe grecul Stefanos Tsitsipas (5 ATP) şi pe germanul Alexander Zverev (6 ATP).

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Tenis

Ultimele articole Toate articolele