Ultima oră
Bianca Ghelber s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, cu 6 centimetri peste barem Bianca Ghelber s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, cu 6 centimetri peste barem
Novak Djokovic nu va participa la turneul Masters 1000 de la Madrid Novak Djokovic nu va participa la turneul Masters 1000 de la Madrid
VIDEO | Poli Iaşi - FC Voluntari 3-1. Portarul Vâlceanu, gafă explicabilă VIDEO | Poli Iaşi - FC Voluntari 3-1. Portarul Vâlceanu, gafă explicabilă
Octavian Vintilă, unul dintre cei mai apreciaţi comentatori de sport din România, a murit la 86 de ani Octavian Vintilă, unul dintre cei mai apreciaţi comentatori de sport din România, a murit la 86 de ani
Nacho, aproape de plecarea de la Real Madrid. Formaţia care îl doreşte Nacho, aproape de plecarea de la Real Madrid. Formaţia care îl doreşte
VIDEO | Corvinul - Mioveni 2-0. Marius Coman a reuşit „dubla”, iar gazdele au urcat pe locul 2 în clasament VIDEO | Corvinul - Mioveni 2-0. Marius Coman a reuşit „dubla”, iar gazdele au urcat pe locul 2 în clasament

VIDEO | Pansament pe rana provocată de Roma. FC Argeş - CFR 0-2, după un meci dominat de campioană

Superliga Publicat pe 8 nov 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19579509/9/zzzzstef3779.jpg

  • CFR Cluj a trecut uşor peste înfrângerea cu AS Roma (0-5), iar etapa a zecea din Casa Liga 1 i-a adus un succes facil, 2-0 pe terenul celor de la FC Argeş, graţie dublei lui Mario Rondon din prima repriză.
  • A şasea victorie din acest sezon a dus campioana ultimelor trei ani la 21 de puncte, trei sub rivalele U Craiova şi FCSB.



Rondon a rezolvat meciul în şapte minute

Venită după un 5-0 dezastuos la Roma, CFR a dat peste o echipă modestă, aşezată de Moşteanu într-un 4-5-1 complet inofensiv, iar FC Argeş s-a dovedit pansamentul perfect pentru rănile campioanei. Început cu un penalty refuzat CFR-ului de arbitrul Mladinovic în minutul 5, meciul a continuat cu o gafă mare a puştiului Micle, în ziua în care a împlinit 19 ani, iar Rondon a deschis scorul, din pasa lui Deac. După doar şapte minute, acelaşi Rondon a plecat pe un spaţiu mare din defensiva adversă, a finalizat sigur, iar soarta celor trei puncte era rezolvată încă din minutul 23. Asta pentru că apărarea CFR-ului l-a izolat pe vârful Blejdea, minga a stat la trupa lui Petrescu, iar Bălgrădean nu a fost nevoit să intervină la niciun şut în primele 45 de minute.
 
La restart, acelaşi film: FC Argeş incapabilă să construiască, CFR prea puternică. Rondon a avut şansa hat-trick-ului (48), dar a tras în Micle, apoi Deac ia la ţintă bara, cu un şut superb din lovitură liberă (53), înainte ca Moşteanu să trimită al doilea atacant, Mediop, în speranţa că ar putea echilibra meciul. Cu un CFR ceva mai defensiv, a fost nevoie de o gafă a lui Manea (65) pentru a-i oferi rezervei Maes şansa egalării, dar şutul belgianului s-a dus peste. Fără evenimente notabile până la finalul meciului, pentru că CFR e o echipă pricepută la îngheţarea jocului, iar orizontul ofensiv al lui FC Argeş e unul dintre cele mai limitate din Casa Liga 1.
 
După 2-0 în Trivale, CFR rămâne cu cea mai bună apărare din Casa Liga 1 (cinci goluri), la egalitate cu U Craiova, şi, după pauza competiţională, va înfrunta UTA Arad pe teren propriu, pe 21 noiembrie. Argeşenii rămân antepenultimii, cu opt puncte, şi pot fi egalaţi de Dinamo, dacă echipa lui Contra învinge la Viitorul. Etapa viitoare, echipa lui Moşteanu merge în Copou pentru meciul cu Poli Iaşi, echipă aflată pe locul 13, cu nouă puncte.
 
 

FC Argeş - CFR Cluj 0-2 (Rondon 14, 23), live pe LookSport+

  • FC Argeş: Micle - G. Matei, Leca, Deslandes (Maes 46), Muşat - Drăghici (Palic 80), Maric, Prepeliţă (Mediop 57), I. Şerban - Meza Colli - Blejdea (Mirică 88)
  • Rezerve: Greab, Turda, Şerbănică, Marakis, Honciu
  •  
  • CFR Cluj: Bălgrădean - Cr. Manea, Susic, D. Ciobotariu, Camora - Itu (Luis Aurelio 83), W. Soares Da Silva (Hoban 89), Păun (Costache 89) - Deac, Rondon (Debeljuh 89), Pereira (Djokovic 54)
  • Rezerve: Sandomierski, Latovlevici, Haiduc, Carnat
Minutul 65: Prima ocazie a gazdelor. O gafă a lui Manea îi permite lui Leca să paseze în spate, la Maes, dar şutul belgianului trece peste transersală.



Minutul 57: FC Argeş contează în atac printr-o serie de trei cornere, iar Moşteanu forţează cu Mediop, al doilea atacant, în locul veteranului Prepeliţă.

Minutul 54: BARĂ CFR! Deac bate superb o lovitură liberă de la 25 de metri, dar eecuţia sa întâlneşte stâlpul din dreapta porţii lui Micle. Meciul e la discreţia campioanei, iar Djokovic întră în locul lui Pereira.



Minutul 48: Rondon, aproape de hat-trick! Sud-americanul profită de o greşeală în defensiva gazdelor, scapă singur cu Micle, dar trage direct în tânărul goalkeeper.



Minutul 46: Reîncepe repriza a doua, iar Moşteanu mizează pe belgianul Maes în locul lui Deslandes.

Minutul 45+1: Pauză în Trivale, la capătul unei reprize pe care CFR a dominat-o de la cap la coadă şi în care gazdele nu au ajuns la poarta lui Bălgrădean.

Minutul 23: GOL CFR! Rondon recuperează o minge, apoi e lansat de Pereira pe culoar, şutează la colţul lung şi, practic, rezolvă meciul cu o dublă în prima jumătate a reprizei!



Minutul 14: GOL CFR CLUJ! Micle, portarul gazdelor, face o gafă uriaşă, Deac îi pasează lui Rondon, iar venezueleanul deschie scorul fără emoţii.



Minutul 5: Penalty refuzat CFR-ului! Alexandru Păun e faultat evident în careu de Leca, dar Horia Mladinovic nu vede nimic în neregulă şi lasă jocul să continue.



18:00: Start joc în Trivale!

17:10 Avem echipele de start. Dan Petrescu e nevoit să improvizeze din nou în linia de apărare, iar Willian Soares debutează în tricoul campioanei.

Sub comanda noului antrenor Ionuţ Moşteanu, FC Argeş este fără înfrângere în ultimele trei partide din Liga 1 (1-0 cu Astra, 2-1 cu FC Voluntari, ambele acasă; 2-2 cu Viitorul, deplasare).

CFR Cluj are mari probleme de lot. La fel ca pe Olimpico, cuplul de fundaşi centrali va fi unul improvizat: Ciobotariu-Manea. Noua achiziţie, Ben Youssef, nu va juca duminică.

Ardelenii nu au mai pierdut în deplasare pe prima scenă din 8 decembrie 2019, FC Botoşani - CFR 2-1.

În acest sezon, CFR Cluj a pierdut un singur meci. Şapte dintre cele 10 goluri înscrise de elevii lui Dan Petrescu au fost reuşite în repriza secundă.

"O să fie cam greu să ne revenim. Avem un meci în care pornim cu şansa a doua. Echipa e foarte obosită, sunt foarte multe meciuri, prea multe probleme de lot. FC Argeş a câştigat ultimele două meciuri acasă, cu un nou antrenor. Sunt pe val, au jucat ultimul meci acum vreo 12 zile, s-au odihnit, s-au pregătit. Noi am stat prin avioane, pe teren, e greu să formăm o echipă. Dar vom încerca să scoatem maxim din acest meci.

Toţi jucătorii au nevoie de zile libere, dar sunt câţiva care pleacă la echipa naţională şi n-o să aibă zile libere. Sunt multe probleme fizice, n-am avut timp să facem pregătirea, pentru că au fost prea multe meciuri. Suntem singura echipă din România care a jucat atât de multe meciuri şi asta se vede. Avem şi un loc cu o vârstă înaintată.

Ben Youssef nu are nicio şansă să joace în meciul cu FC Argeş", a spus Dan Petrescu la conferinţa de presă.

Echipele probabile

FC Argeş: Micle – Muşat, Maric, Leca, Tofan – Drăghici, Prepeliţă, Şerban, Grecu – Blejdea, Meza Colli.

CFR Cluj: Sandomierski – Latovlevici, Ciobotariu, Manea, Susic – Deac, Djokovic, Aurelio, Itu – Pereira, Debeljuh.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele