Ultima oră
VIDEO | Juventus a pierdut returul cu Lazio, dar s-a calificat în finala Coppa Italia VIDEO | Juventus a pierdut returul cu Lazio, dar s-a calificat în finala Coppa Italia
VIDEO | Arsenal - Chelsea 5-0. ”Tunarii” au tras cu toată muniţia în londonezi VIDEO | Arsenal - Chelsea 5-0. ”Tunarii” au tras cu toată muniţia în londonezi
Toate drumurile duc la Marius Şumudică: „Vom avea o şedinţă şi vom vedea” Toate drumurile duc la Marius Şumudică: „Vom avea o şedinţă şi vom vedea”
”Eu sunt genul de băiat care care crede până în ultimul minut”. Sebastian Mailat o răpune pe Dinamo în prelungiri ”Eu sunt genul de băiat care care crede până în ultimul minut”. Sebastian Mailat o răpune pe Dinamo în prelungiri
Mesajul lui Bogdan Andone după ce FC Botoşani a bătut-o pe Dinamo: ”Suntem obişnuiţi cu presiunea asta!”

Mesajul lui Bogdan Andone după ce FC Botoşani a bătut-o pe Dinamo: ”Suntem obişnuiţi cu presiunea asta!”
Final de sezon cu mare presiune pentru Zeljko Kopic. Dinamo e la retrogradare. ”Trebuie să ne revenim şi să jucăm” Final de sezon cu mare presiune pentru Zeljko Kopic. Dinamo e la retrogradare. ”Trebuie să ne revenim şi să jucăm”

VIDEO | Pas greşit în lupta la titlu. CFR se încurcă, 1-1 cu Astra, şi ratează şansa de a trece peste FCSB

Superliga Publicat pe 28 ian 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19935353/3/b1.jpg

CFR Cluj a remizat cu Astra, joi seară, 1-1, în direct la Look Sport+, şi a ratat şansa de a trece peste FCSB în fruntea clasamentului. Budescu a deschis scorul printr-un gol norocos, iar Deac a egalat pe final, în minutul 80.

CFR vs. tânărul Popa 1-1

Cum Bălgrădean şi Lazar, care se luptă pentru postul de titular la naţională, sunt accidentaţi, a venit rândul ca Sandomierski şi tânărul Maximilian Popa să arate ce pot. Iar goalkeeper-ul Astrei s-a ridicat la înălţimea unui meci care se anunţa foarte dificil. În minutul 15 a scos de sub bara transversală un şut violent al lui Pereira, iar un minut mai târziu s-a făcut prieten cu bara din dreapta la lovitura de cap a lui Vinicius. Pe contră, Budescu (21) a şutat slab, dar Vinicius a deviat ghinionist şi l-a păcălit pe Sandomierski: 0-1, avantaj FCSB!
 
Pe final de repriză, Carnat (43) a ratat lobul din interiorul careului de 16 metri, iar Popa a făcut o nouă minute la lovitura liberă executată de Deac (45+4). Pe start de repriză, Carnat (51) şi Burcă (52) i-au testat reflexele lui Popa, dar fostul rapidist venise în Guia pentru a face meciul vieţii! Salvat de bară la o ocazie monumentală a lui Costache (63), Popa l-a blocat şi pe Rondon (75) şi Astra a atacat în avantaj ultimul sfert de oră al meciului.
 
Scăpată pe contraatac, fosta campioană putea da lovitura de graţie prin Crepulja (79), dar acesta a ratat singur cu Sandomierski şi a făcut loc clişeului conform căruia ocaziile se răzbună. Imediat, Deac a marcat pentru 1-1, la o fază care l-a prins pe Popa ieşit din poartă. A rămas 1-1, pentru că nici Omrani, nici Chipciu, introduşi pe final, nu au avut inspiraţia de a desface defensiva oaspeţilor.
 
După al cincilea rezultat de egalitate al sezonului, CFR ajunge la 41 de puncte, unul sub liderul FCSB. Astra e pe 13, cu 18 puncte, la opt lungimi de play-off.

CFR - Astra 1-1, live pe Look Sport+ (Deac 80 / Budescu 21)

  • CFR Cluj: Sandomierski - Susic (Chipciu 82), Burcă, Vinicius, Camora - Deac, Soares, Luis Aurelio (Păun 59) - Carnat (Costache 59), Rondon (Omrani 82), Gîdea (Pereira 9)
  • Rezerve: Murariu - Latovlevici, Manea, Hoban
  •  
  • Astra: M. Popa - De Sousa (Jovanovic 55) Găman, Graovac, Bruno - Crepulja, Canadja - Wutrich (D. Gheorghe 56), Budescu,Răduţ (Kane 69) - Stahl (V. Gheorghe 36)
  • Rezerve: Bolboaşă - Montini, Merloi, Riza, Balaure, Kane
Minutul 80: GOL CFR! Defensiva Astrei cedează, în sfârşit. Deac trimite spre poartă, Rondon îi încurcă pe fundaşi şi pe Popa, iar balonul ajunge în plasă.



Minutul 79: Ocazie mare a Astrei! Gheorghe îl lasă singur cu portarul pe Crepulja, dar Sandomierski iese la timp şi respinge!


Minutul 63: Ocazie monumentală ratată de Costache! Abia trimis pe teren în locul lui Carnat, Costache loveşte bara, dintr-o poziţie din care e mai greu să ratezi decât să înscrii.


Minutul 51: A doua ocazie a lui Carnat. Rondon creează faza în flancul drept, pasează perfect pentru Carnat, dar şutul acestuia, cu dreptul, e respins şi de această dată de Popa. Imediat, Burcă apare periculos la un corner, dar şi execuţia sa e apărată de tânărul goalkeeper giurgiuvean.





Minutul 45+4: Altă şansă a gazdelor. Deac bate bine o lovitură liberă, pune mingea aproape de vinclu, dar un nou reflex bun al lui Popa evită golul egalizator.


Minutul 43: Ocazie CFR! Carnat face o preluare aproximativă, apoi încearcă lobul dintr-o poziţie grea, însă loveşte mingea prea tare şi trimite peste poartă.


Minutul 21: GOL ASTRA! Budescu trage de la distanţă, mingea e deviată de Vinicius şi îl păcăleşte pe Sandomierski.


Minutul 16: BARĂ CFR! La cornerul rezultat, Vinicius reia cu capul din câţiva metri, însă are ghinion şi nimereşte bara din dreapta.


Minutul 15: Pereira trage tare, sub bară, dar tânărul Popa are un reflex spectaculos şi deviază peste poartă.


20:00: Start joc în Gruia.


CFR Cluj este echipa momentului în Liga 1, cu patru victorii în ultimele cinci meciuri. În plus, echipa ardeleană n-a mai pierdut în campionat din 22 noiembrie 2020.

Astra Giurgiu traversează un moment neplăcut, pe fondul scandalului de dopaj în care sunt implicaţi jucătorii Alexandru Ioniţă, Takayuki Seto şi Kehinde Fatai. Echipa lui Eugen Neagoe riscă o sancţiune drastică, inclusiv retrogradarea. 

Astra n-a câştigat în ultimele trei meciuri şi vine după un eşec la scor cu Sepsi Sfântu Gheorghe, scor 1-4. 

Un singur succes au reuşit giurgiuvenii în precedentele 21 de jocuri din campionat cu CFR (31 august 2019, Astra - CFR Cluj 3-2), interval în care s-au mai consemnat cinci remize şi 15 victorii ale ardelenilor.

Edi Iordănescu a antrenat Astra în sezonul 2017-2018, reuşind calificarea în play-off-ul Ligii 1.

Miercuri, CFR Cluj a anunţat prelungirea contractelor cu liderii echipei, Mario Camora şi Ciprian Deac, până în vara anului 2024.

În cazul unei victorii, CFR Cluj va depăşi FCSB în clasament şi va urca pe primul loc în Liga 1.

Echipele probabile

CFR: Sandomierski – Camora, Burcă, Vinicius, Manea – Păun, Itu, Deac – Costache, Debeljuh, Chipciu.

Astra: Popa – Bruno, Găman, Graovac, Sousa – Canadjija, Crepulja - Răduţ, Budescu, Stahl – Montini.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19935353/2/clasament-cfr.jpg

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele