Ultima oră
VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol
Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1 Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1
FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa
VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final” VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final”
Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat” VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat”

VIDEO | Paşte trist pentru FCSB. ”Roş-albaştrii” pierd derby-ul cu Craiova şi primul loc în campioant, în faţa celor de la CFR Cluj. Gafă ireală comisă de Andrei Vlad

Superliga Publicat de Daian Cutu pe 29 apr 2021
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20143266/2/rps8004.jpg



Universitatea Craiova reintră în lupta pentru titlu, după o victorie cu scorul de 2-0, în faţa celor de la FCSB. Este al doilea meci cu miză mare câştigat de olteni, după ce runda trecută s-au impus pe terenul celor de la CFR Cluj, cu 2-1.

Confruntarea contra formaţiei din Capitală a început echilibrat, cu şanse notabile la fiecare poartă, după care prima repriză a intrat într-o uşoară apatie, până la golul de 1-0, semnat de Alexandru Cicâldău.

Momentul care putea schimba soarta partidei

Evenimentul a avut loc la o fază de atac la care, la finalizare, se afla Niţă. Acesta a scăpat singur cu portarul Pigliacelli, iar din spate a venit Nicuşor Bancu, care a băgat alunecare, în încercarea de a-l deposeda pe mijlocaşul FCSB-ului.

Gafa lui Vlad şi momentul în care nu a mai fost ”Messi al portarilor”

Universitatea Craiova a reuşit să marcheze golul al doilea celor de la FCSB chiar şi cu un om în minus, după ce Bogdan Vătăjelu a fost trimis la cabine prematur, graţie unei erori ireale comise de Andrei Vlad.

Cicâldău scoate în spate la Nistor, care trage pe centrul porţii, nu foarte tare, de la 20 de metri. Vlad scapă incredibil în poartă mingea. Portarul de la FCSB a încercat să boxeze în corner, dar a lovit complet aiurea şi mingea s-a scurt în poartă.
 
Clasamentul play-off-ului la finalul etapei:
 
1. CFR Cluj (41 p.)
2. FCSB (39 p.)
3. Universitatea Craiova (37 p.)
4. Sepsi (30 p.)
5. FC Botoşani (25 p.)
6. Academica Clinceni (22 p.)
 
----------------------------------------

Universitatea Craiova - FCSB 2-0 (Cicâldău 39, Nistor 63)

 
Echipele de start:
 
  •     Universitatea Craiova: Pigliacelli - Vătăjelu, Acka, M. Constantin, Bancu - Mateiu, Nistor - Cîmpanu, Cicâldău, Mitran - Ivan
  •     FCSB: Vlad - Haruţ, Cristea, Miron, Radunovic - Moruţan, Şut, Ov. Popescu - Niţă, Tănase, Oct. Popescu

 

Minutul 82: Olimpiu Moruţan primeşte şi el cartonaşul galben. Fotbalistul celor de la FCSB l-a lovit pe Nistor involuntar.

Minutul 80: Ivan este avertizat, după un fault la Haruţ.

Minutul 73: Olimpiu Moruţan înscrie, dar reuşita este anulată pentru offside. Decizia este una corectă.

Minutul 63: GOL Craiova! Cicâldău scoate în spate la Nistor, care trage pe centrul porţii, nu foarte tare, de la 20 de metri. Vlad scapă incredibil în poartă mingea. Portarul de la FCSB a încercat să boxeze în corner, dar a lovit complet aiurea şi mingea s-a scurt în poartă.

Minutul 55: Lovitura liberă rezultată este executată de Florin Tănase, care trimite peste poartă, balonul fiind uşor deviat de zid în corner.

Minutul 54: Bogdan Vătăjelu îl faultează pe Octavian Popescu la marginea careului, iar arbitrul îi arată fundaşului al doilea cartonaş galben. Este doar al treilea jucător de la Craiova eliminat în acest sezon.

Minutul 47: Ovidiu Popescu greşeşte nepermis, iar Cicâldău se trezeşte la marginea careului cu mingea la picior. Fotbalistul Craiovei trimite puţin peste poartă şi ratează şansa de a face ”dubla”.

Minutul 39: GOL Craiova! Bogdan Vătăjelu centrează, iar Alexandru Cicâldău înscrie de lângă Adrian Şut, cu o execuţie la care portarul Andrei Vlad nu a mai avut cum să intervină.

Minutul 35: Octavian Popescu pleacă în viteză de pe banda stângă, dar şutează pe lângă poartă.

Minutul 15: Cei de la FCSB cer cu vehemenţă un penalty, după un duel între Bancu şi Niţă.

Minutul 11: Cîmpanu încearcă un şut la colţul lung, dar Vlad prinde fără prea mari probleme.

Minutul 5: Moruţan îl lansează excelent pe Niţă. Tânărul atacant rămâne singur cu Pigliacelli, dar portarul Craiovei reuşeşte să îl blocheze.

Minutul 4: Cicâldău îi ia balonul lui Radunovic şi trimite peste poartă din poziţie ideală.

Minutul 1: A început partida din Bănie!

-------------------------------------------
Craiova şi FCSB se întâlnesc în derby-ul etapei din Casa Liga 1, joi, de la ora 19:45, live pe Look Sport+. Cu o victorie, Craiova, singura echipă neînvinsă din play-off, s-ar apropia la doar două puncte de echipa lui Toni Petrea.
 
Scoasă la un moment dat din lupta la titlu, Craiova s-a întors cu forţe proaspete în bătălia dură cu CFR Cluj şi FCSB. Învingătoare în Gruia, scor 2-1, trupa lui Marinos Ouzounidis atacă derby-ul cu FCSB cu un moral cât se poate de bun, iar grecul a primit veşti bune. Elvir Koljic s-a întors din Portugalia şi va putea fi folosit contra roş-albaştrilor, iar Andrei Ivan, schimbat în repriza a doua a derby-ului cu CFR (2-1) a fost şi el recuperat la timp. În plus, Stephane Acka nu mai are probleme medicale şi ar putea juca în centrul liniei defensive, în locul suspendatului Mihai Bălaşa.
 
În timp ce craiovenii se prezintă la meci pe un val înalt de încredere, FCSB a început să piardă din turaţie, iar nsuccesul cu Sepsi, 1-2, a împiedicat echipa lui Petrea să se desprindă la patru puncte faţă de rivala CFR.
 
Craiova - FCSB pleacă de la o linie de clasament care arată 39 de puncte pentru FCSB, 38 pentru CFR şi 34 pentru olteni. Va fi al treilea meci direct al stagiunii, după 2-0 pentru FCSB şi 0-0 în sezonul regular.
 
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele