Ultima oră
Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!” Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!”
Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”

Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”
VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale
Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice
Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League
Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!” Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!”

VIDEO | Penalizat cu zece secunde, Lewis Hamilton câştigă spectaculos MP al Marii Britanii în faţa unor tribune arhipline

Formula 1 Publicat pe 18 iul 2021
mail-share icon Email


Britanicul Lewis Hamilton de la Mercedes a câştigat, duminică, Marele Premiu al Marii Britanii, a zecea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, el fiind urmat de monegascul Charles Leclerc (Ferrari) şi de finlandezul Valtteri Bottas (tot Mercedes).
 
În faţa a peste 140.000 de spectatori, cursa de la Silversone a început cu un accident între principalii candidaţi la titlu în acest sezon. Un duel roată la roată între pilotul echipei Red Bull, olandezul Max Verstappen, şi şalangerul la titlul mondial, Lewis Hamilton, produs în primul tur al MP al Marii Britanii, s-a soldat cu abandonul liderului clasamentului piloţilor.
 
Verstappen a plecat din pole-position şi a fost atacat imediat de Hamilton, locul 2 pe grilă. Cei doi s-au duelat roată la roată pe o mare parte din turul I, până în momentul în care, la un atac pe interior al septuplului campion mondial, roata stânga-faţă a monopostului Mercedes a atins roata dreapta-spate a monopostului Red Bull.
 
Suspensia maşinii Red Bull s-a rupt şi Verstappen a ieşit în decor, lovind cu putere barierele de protecţie ale circuitului de la Silverstone. 

 
De incident a profitat monegascul Charles Leclerc de la Ferrari, care, plecat de pe locul al patrulea al grilei, a trecut la conducere. Hamilton a rămas în cursă, pe locul al doilea, iar al treilea a fost coechipierul său, finlandezul Valtteri Bottas.
 
Cursa a fost oprită cu steagul roşu, toţi piloţii intrând la boxe, şi a fost reluată după 35 de minute şi după îndepărtarea maşinii olandezului şi repararea barierei de protecţie, formată din cauciucuri.
 
Hamilton a fost găsit vinovat de accidentul cu Verstappen şi a fost penalizat cu zece secunde.
 
Restarul a fost dat tot după loc, iar Leclerc a plecat foarte bine şi nu a putut fi ajuns până în finalul cursei. Hamilton şi-a efectuat penalizarea la schimbul de pneuri şi a căzut pe locul 5. El l-a depăşit pe Norris, apoi a reuşit să revină pe locul 2, după ce Bottas i-a cedat poziţia. Cu un sprint ovaţionat de suporterii săi, britanicul l-a ajuns pe Leclerc şi l-a depăşit în antepenultimul tur, apoi a trecut primul linia de sosire.
 
Un alt britanic, Lando Norris (McLaren-Mercedes), a fost al patrulea, înaintea coechipierului său, australianul Daniel Ricciardo, clasat al cincilea, şi a spaniolului Carlos Sainz jr (Ferrari), al şaselea.
 
Pe locurile 7-10 s-au clasat în ordine spaniolul Fernando Alonso (Alpine), canadianul Lance Stroll (Aston Martin), francezul Pierre Gasly (Alpha Tauri) şi japonezul Yuki Tsunoda (Alpha Tauri).
 
Pentru Hamilton, 36 de ani, a fost a patra victorie a sezonului, a opta la Silverstone şi cea cu numărul 99 din carieră.
 
În clasamentul piloţilor, Verstappen rămâne pe primul loc, cu 185 de puncte, urmat de Hamilton, cu 177 puncte, şi de Norris, cu 113 puncte.
 
La constructori, Red Bull este pe primul loc, cu 289 de puncte, echipă urmată de Mercedes, 285, de McLaren, cu 163 de puncte, şi de Ferrari, 148 de puncte.
 
Următoarea etapă, Marele Premiu al Ungariei, va avea loc la 1 august, pe Circuitul Hungaroring.

Un duel roată la roată între pilotul echipei Red Bull, olandezul Max Verstappen, şi rivalull la titlul mondial, britanicul Lewis Hamilton de la Mercedes, produs în primul tur al MP al Marii Britanii, s-a soldat cu abandonul liderului clasamentului piloţilor.
 
Verstappen a plecat din pole-position şi a fost atacat imediat de Hamilton, locul 2 pe grilă. Cei doi s-au duelat roată la roată pe o mare parte din turul I, până în momentul în care, la un atac pe interior al septuplului campion mondial, roata stânga-faţă a monopostului Mercedes a atins roata dreapta-spate a monopostului Red Bull.
 
Suspensia maşinii Red Bull s-a rupt şi Verstappen a ieşit în decor, lovind cu putere barierele de protecţie ale circuitului de la Silverstone.
 
De incident a profitat monegascul Charles Leclerc de la Ferrari, care, plecat de pe locul al patrulea al grilei, a trecut la conducere. Hamilton a rămas în cursă şi este pe locul al doilea, iar al treilea este coechipierul său, finlandezul Valtteri Bottas.
 
Cursa a fost oprită cu steagul roşu, toţi piloţii intrând la boxe, şi va fi reluată după îndepărtarea maşinii olandezului şi repararea barierei de protecţie, formată din cauciucuri.
 
Înaintea acestei curse, Verstappen conduce în clasamentul general, cu 185 de puncte, urmat de Hamilton, cu 152 de puncte.
 
Marele Premiu al Marii Britanii este a zecea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. 
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Formula 1

Ultimele articole Toate articolele