Ultima oră
Căpitanul lui Dinamo, mesaj clar: ”Singurul meci în care mai depindem de noi!” Căpitanul lui Dinamo, mesaj clar: ”Singurul meci în care mai depindem de noi!”
VIDEO | AS Roma a câştigat în prelungiri cu Udinese, în continuarea meciului întrerupt pe 14 aprilie VIDEO | AS Roma a câştigat în prelungiri cu Udinese, în continuarea meciului întrerupt pe 14 aprilie
VIDEO | Universitatea Craiova - CFR Cluj 0-0, în direct la Prima Sport 1! Ambele echipe au creat pericol în prima repriză VIDEO | Universitatea Craiova - CFR Cluj 0-0, în direct la Prima Sport 1! Ambele echipe au creat pericol în prima repriză
Pierdere mare pentru un club cu pretenţii din Superliga: "Nu îi văd în play-off"  | EXCLUSIV Pierdere mare pentru un club cu pretenţii din Superliga: "Nu îi văd în play-off" | EXCLUSIV
Marius Măldărăşanu s-a dezlănţuit după ce FC Hermannstadt a urcat pe primul loc în play-out: ”Le-am citit jocul” Marius Măldărăşanu s-a dezlănţuit după ce FC Hermannstadt a urcat pe primul loc în play-out: ”Le-am citit jocul”
David Puicea, calificat în finala juniorilor la sărituri, de pe locul 5 David Puicea, calificat în finala juniorilor la sărituri, de pe locul 5

VIDEO | Pep Guardiola, la primul eşec într-o finală ca antrenor la Manchester City. “Am făcut un sezon excelent”

Champions League Publicat de Andrei Ionascu pe 30 mai 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/20224402/6/guardiola-trofeu.jpg

Chelsea Londra a câştigat trofeul Ligii Campionilor, după victoria la limită cu Manchester City, scor 1-0, în finala de la Porto, în faţa a peste 14.000 de spectatori. Meciul a fost transmis în direct pe Look Sport+ şi Look 4K. Antrenorul echipei Manchester City, Pep Guardiola, a declarat că a fost un sezon excelent, dar nu şi-a ascuns dezamăgirea faţă de eşecul din finala UCL.

La Porto, Kai Havertz a înscris în minutul 42. Raportul ocaziilor de gol a fost 8-7 pentru Chelsea, iar cel al şuturilor pe poartă 2-1 pentru învingători. Manchester City a fost superioară la capitolul posesie a mingii: 65-35%.

Antrenorul spaniol Pep Guardiola (50 de ani) pierde în premieră în finala Ligii Campionilor, după triumfurile din 2009 şi 2011.

În plus, Guardiola înregistrează primul eşec într-o finală de cupă din postura de antrenor la Manchester City. Este doar a doua înfrângere în ultimul act al unei competiţii importante din întreaga sa carieră de antrenor (după eşecul din finala Cupei Spaniei, în 2011, ca antrenor la Barcelona).

Thomas Tuchel continuă seria excelentă în faţa lui Pep Guardiola, după ce a câştigat toate cele trei confruntări de când a preluat echipa londoneză: 1-0 în semifinalele Cupei Angliei (Ziyech 55’) şi 2-1 în Premier League (Ziyech 63’, Marcos Alonso 90+2’ / Sterling 44’).

Tuchel este doar al doilea antrenor care reuşeşte trei victorii consecutive în toate competiţiile împotriva lui Guardiola, după un alt german, Jurgen Klopp, care a reuşit această performanţă în 2018, cu Liverpool.

"Am făcut un sezon excelent. Sunt trist pentru că am pierdut, am avut şi noi ocazii bune. A fost prima noastră finală şi cred că ne-am ridicat la un nivel bun. A fost un meci foarte echilibrat, ne-am ridicat la nivelul unei echipe puternice şi foarte agresive. Sunt trist. Nu am suferit pe faza defensivă, dar am avut probleme la construcţie.

Cred că am fi putut juca şi mai bine, dar s-a văzut că a fost prima noastră finală. Din punct de vedere defensiv, cred că am fost destul de solizi. Nu am profitat de ocaziile pe care le-am avut şi Chelsea a câştigat. A fost un meci strâns. Am arătat curaj, în special în repriza a doua. Acum vreau să plec acasă cu familia mea. Apoi voi reveni la club. Va fi cel mai bun club din lume în următorii ani", a spus Pep Guardiola, după încheierea partidei.

A fost pentru a treia oară în istorie când în finala Ligii Campionilor s-au întâlnit două echipe din Anglia. Mai exact, s-au înfruntat campioana Angliei (Manchester City) şi echipa clasată pe locul 4 în Premier League (Chelsea).

Pentru Chelsea Londra este al doilea trofeu al Ligii Campionilor câştigat, după succesul din 2012. Manchester City rămâne fără trofeu în cea mai importantă competiţie europeană intercluburi; 'cetăţenii' au jucat prima finală din istoria clubului.

În sezonul 2020-2021, Manchester City a câştigat titlul în Premier League şi Cupa Ligii Angliei.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri