Ultima oră
NEWS ALERT | Universitatea Craiova pierde un om de bază pentru derby-ul cu Rapid NEWS ALERT | Universitatea Craiova pierde un om de bază pentru derby-ul cu Rapid
Cerut cu insistenţă la Dinamo, Mircea Lucescu a bătut palma! Lovitură mare anunţată

Cerut cu insistenţă la Dinamo, Mircea Lucescu a bătut palma! Lovitură mare anunţată
ULTIMĂ ORĂ | Partida Dinamo - Petrolul se va juca cu spectatori în tribune ULTIMĂ ORĂ | Partida Dinamo - Petrolul se va juca cu spectatori în tribune
Tenis de masă: Bernadette Szocs s-a calificat în sferturi la WTT Champions Incheon 2024. Elisabeta Samara s-a oprit în optimi Tenis de masă: Bernadette Szocs s-a calificat în sferturi la WTT Champions Incheon 2024. Elisabeta Samara s-a oprit în optimi
Vestea momentul în fotbalul românesc! Internaţionalul român, direct la un grand din Bundesliga: ”Oferta a fost este pe masă!”

Vestea momentul în fotbalul românesc! Internaţionalul român, direct la un grand din Bundesliga: ”Oferta a fost este pe masă!”
Antrenorul lui Leicester, demis după o aventură cu o jucătoare Antrenorul lui Leicester, demis după o aventură cu o jucătoare

VIDEO | Poli Timişoara - FC Argeş 4-5, după loviturile de departajare! Oaspeţii se califică dramatic în semifinalele Cupei României

Cupa României Publicat de Daian Cutu pe 1 dec 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38111/20486388/15/mzymagfzad0zowqyndywngm5ngewodhhmdy1ndjinwyzotc2ota1yg-thumb.jpg

FC Argeş a învins, miercuri, în deplasare, cu scorul de 5-4, după executarea loviturilor de la 11 metri, formaţia din liga a II-a Poli Timişoara şi s-a calificat în semifinalele Cupei României. După 120 de minute, scorul a fost 0-0. Doar Pamfile a ratat la loviturile de departajare. Gazdele au jucat prelungirile în inferioritate numerică, după eliminarea lui Ursu în finalul primelor 90 de minute.

Au marcat: Zaluschi, R. Lazăr, Mera, Bîrnoi / Latovlevici, Işfan, Arias, Diogo Viana, Fatai.

A ratat: Pamfile

Au evoluat următoarle echipe:

Poli: Păduraru – Şofran, Mera, Scutaru (Bocşan 53'), Pamfile – Doru Andrei (Bîrnoi 59'), Ignea (D. Dardu 106'), R. Lazăr, Oanea (Zaluschi 87') – Ursu, Gerbi. Antrenor Nicolae Croitoru;

FC Argeş: Croitoru – Telcean (Işfan 46'), Piţian (Miguel 94'), Boldor, Latovlevici – Diogo Viana, Meza Colli - Raynov, Ruan Teles (Tofan 46'), Palici (Arias 46') – Said (Fatai 75'). Antrenor Andrei Prepeliţă.

Cartonaşe galbene: R. Lazăr 49', Ursu 67', 90', Ignea 90'+4 / Fatai 91', Diogo Viana 93', Işfan 97', Arias 116'.

Cartonaş roşu: Ursu 90'

Arbitri: Iulian Dima - Valentin Dumitru, Marius Marchidanu - Bogdan Dumitrache;

Observatori: Zoltan Szekely, Mihai Andireş.

Din faza sferturilor mai este de disputat o partidă, ACS Filiaşi - Universitatea Craiova (joi, ora 20>30).

Au mai obţinut calificarea în semifinale Sepsi Sfântu Gheorghe, după victoria, scor 2-1, obţinută, marţi, în meciul cu Chindia Târgovişte, şi FC Voluntari, după 1-0, miercuri, cu FC Buzău.

Poli Timişoara - FC Argeş 0-0

Echipele de start:

  • Poli Timişoara: Păduraru – Şofran, Mera (cpt), Scutaru, Pamfile – D. Andrei, Ignea, Lazăr, Oanea – Gerbi, Ursu.
  • Rezerve: Murariu - Bocşan, Bîrnoi, D. Radu, Zaluschi, Haţegan, Olariu.
  •  
  • FC Argeş: Croitoru – Telcean, Piţian, Boldor, Latovlevici – Viana, Meza Colli (cpt) - Raynov, Ruan Teles, Palic – Said.
  • Rezerve: Greab – Tofan, Joao Miguel, Muşat, I. Şerban, Honciu, Jafar Arias, Işfan, Fatai.

5-4 GOL FC Argeş! Fatai transformă cu ajutorul barei şi consemnează calificarea alb-violeţilor în semifinalele Cupei României.

4-4 GOL Poli Timişoara! Decarul Bîrnoi execută imparabil de la punctul cu var.

4-3 GOL FC Argeş! Viana înscrie pentru alb-violenţi cu o execuţie în forţă.

3-3 GOL Poli Timişoara! Mera înscrie şi el fără emoţii şi aduce egalarea pentru gazde.

2-3 GOL FC Argeş! Arias îl trimite pe Păduraru în direcţie opusă şi transformă de la punctul cu var.

2-2 GOL Poli Timişoara! Lazăr tranformă simplu lovitura de departajare şi îi menţine pe bănăţeni în luptă.

1-2 GOL FC Argeş! Işfan îi aduce pe piteşteni în avantaj, trimiţând balonul în vinclu.

1-1 Ratare Poli Timişoara! Claudiu Pamfile trage puternic în bara transversală.

1-1 GOL FC Argeş! Iasmin Latovlevici îşi face şi el datoria fără probleme.

1-0 GOL Poli Timişoara! Adrian Zaluschi transformă fără emoţii prima lovitură de departajare. Portarul Argeşului sare în direcţie opusă.

Min. 120 + 1: Fluier final după 120 de minute! Poli Timişoara - FC Argeş se termină 0-0, deşi gazdele au fost în 10 din minutul 90. Echipa calificată în semifinalele Cupei României va fi decisă la loviturile de departajare. 

Min. 116: Jafar Arias (FC Argeş) vede cartonaşul galben.

Min. 106: A început a doua repriză de prelungiri! Radu intră la Timişoara în locul lui Ignea. 

Min. 105 + 1: Se termină prima repriză de prelungiri. Scorul continuă să fie 0-0, deşi Timişoara joacă în inferioritate numerică din minutul 90.

Min. 97: Işfan (FC Argeş) este avertizat de Iulian Dima pentru o simulare la mijlocul terenului. 

Min. 94: Schimbare la FC Argeş: intră Miguel în locul lui Piţian. 

Min. 90 + 3: Viana (FC Argeş) este sancţionat şi el cu cartonaşul galben de centralul Iulian Dima.

Min. 92: Ocazie pentru Poli Timişoara! Portarul Croitoru este atent şi respinge un şut violent de la distanţă.

Min. 90 + 1: A început prima repriză de prelungiri! Fatai de la FC Argeş vede cartonaşul galben. 

Min. 90 + 4: Echipa calificată în semifinalele Cupei României se va decide în prelungiri! La finalul timpului regulamentar, scorul este 0-0.

Min. 90 + 4: Alin Mitea (Poli Timişoara) vede şi el cartonaşul galben. 

Min. 90: Octavian Ursu de la Poli Timişoara vede al doilea cartonaş galben pentru un presupus fault la Tofan. Ursu protestează şi se arată mirat de decizia lui Iulian Dima. 

Min. 87: Schimbare la Poli Timişoara: iese Ignea, intră Zaluschi. 

Min. 84: Ocazie pentru FC Argeş! Işfan şutează violent din afara careului. Portarul Păduraru este pe fază şi respinge mingea.

Min. 75: Schimbare la FC Argeş: intră Fatai în locul lui Said. 

Min. 68: Portarul Păduraru al Timişoarei este aproape să comită o gafă uriaşă. FC Argeş înscrie, dar golul este anulat pentru fault la portar.

Min. 67: Ursu de la Poli Timişoara încasează cartonaşul galben pentru proteste. 

Min. 59: Schimbare la Poli Timişoara: Bîrnoi îl înlocuieşte pe Andrei. 

Min. 53: Schimbare la Poli Timişoara: intră Bocşan în locul lui Scutaru. 

Min. 52: Ocazie pentru FC Argeş! Işfan trage din stânga careului la colţul scurt. Păduraru parează mingea.

Min. 49: Lazăr de la Poli Timişoara încasează cartonaşul galben. 

Min. 46: A început a doua repriză! Triplă schimbare la FC Argeş: ies Ruan, Palic şi Telcean, intră Tofan, Işfan şi Arias. 

Min. 45: Fluier final! La pauză scorul dintre Poli Timişoara şi FC Argeş este 0-0. 

Min. 30: Ocazie pentru Poli Timişoara! Ursu scapă singur cu Croitoru, în urma unui contraatac, dar execuţia sa seamănă mai mult cu o pasă la portar. 

Min. 29: Ocazie pentru FC Argeş! Said reia cu capul, însă portarul Păduraru are o intervenţie miraculoasă şi menţine tabela intactă. 

Min. 1: A început meciul!


Sferturile de finală ale Cupei României propun un duel al echipelor de tradiţie, care cândva umpleau stadioanele ţării. Iar ca totul să fie mai frumos, confruntarea se joacă de Ziua Naţională. Pe ”Dan Păltinişanu”, Poli Timişoara primeşte vizita celor de la FC Argeş, de la ora 18:30, în direct pe Look Sport+ şi PrimaPlay.

Formaţia din Casa Liga 1 pleacă mare favorită şi este foarte probabil ca tandemul Ianovschi - Prepeliţă să trimită încă din primul minut pe teren o bună parte din titulari. Piteştenii sunt la mare luptă pentru play-off, fiind pe 7, la un singur punct de cei de la FC Botoşani, care ocupă ultima poziţie ce duce în faza finală.

Poli va aborda însă partida relaxată şi astfel fără presiunea rezultatului, astfel ar putea produce o nouă surpriză, după ce în ”optimi” au trecut de Rapid, cu 2-0, într-un meci în care giuleştenii au fost de nerecunoscut. În Liga 2, bănăţenii au un parcurs slab, fiind pe locul 15, cu 17 puncte, fără nicio şansă de calificare în play-off, dar cu un lot suficient de valoros ca să asigure menţinerea în divizie.

”Am şi intuit când mă uitam la tragerea la sorţi şi am văzut FC Argeş şi am zis: Poli Timişoara. Am avut, aşa, o presimţire, că ieşim mai repede din urnă. E un joc interesant, cu o echipă bună din Liga 1, cu a doua apărare, dacă nu mă înşel. E foarte bine organizată, cel puţin pe jocul defensiv. Cred că va fi un joc interesant. E o altă competiţie, o competiţie care ne-a adus mai aproape de ceea ce ne dorim noi de fapt, ca nivel de performanţă”, a spus Nicolae Croitoru, antrenorul celor de la Poli, cu privire la meciul cu piteştenii.
 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Cupa României

Ultimele articole Toate articolele